Naslovna   Visit Serbia   
 


FOTOGRAFIJE BEOGRADA - FREE DOWNLOAD
POZADINE BEOGRADA ZA DESKTOP

 


EVO JOŠ JEDNE NOVE STRANICE NA NAŠEM SAJTU. IZABERITE WALLPAPER POZADINU (POSTER) SA MOTIVIMA BEOGRADA. ZA SADA SU PONUĐENE SAMO NEKOLIKO LEPIH FOTOGRAFIJA SA MOTIVIMA BEOGRADA, ALI NADAMO SE DA ĆE IH UBRZO BITI PUNO VIŠE. SVAKO KO POSEDUJE LEPU FOTOGRAFIJU BEOGRADA KOJA BI SE MOGLA NAĆI NA POZADINI NEKOG RAČUNARA JE DOBRODOŠAO.

 

 

DESKTOP POZADINE SA MOTOVIMA BEOGRADA

 

Beograd ima reputaciju prestonice koja nudi brz urbani dnevni i živopisan noćni život, sa mnoštvom klubova otvorenih do svitanja širom grada. Najprepoznatljiviji klubovi su smešteni na splavovima duž obala Save i Dunava. Stranim i domaćim turistima najinteresantnije znamenitosti Beograda su: Avala (izletište) i Avalski TV toranj (1965—1999), Kalemegdan - Beogradska tvrđava, Pobednik (spomenik), Stari dvor, Beograđanka, Hram Svetog Save, Sava centar, Kuća cveća (mauzolej) Josipa Broza Tita, Vinča, Skadarlija, Beogradska Arena, Košutnjak, Topčider, mnogobrojni muzeji, beogradsko kupalište Ada Ciganlija i mnogi drugi. Ovom fotogalerijom prikazaćemo na jjedan novi način turističke potencijale Beograda.

 

Fotografije Beograda: Čamci na Adi Ciganliji
Fotografije Beograda: Panorama Banovog Brda
Fotografije Beograda: Ada Ciganlija
Fotografije Beograda: Beogradska džamija
Fotografije Beograda: Stari Grad
Fotografije Beograda: Stara arhitektura Starog gradaU različitim delovima grada arhitektura varira od tipično centralnoevropskog stila (Zemun), preko izvesnog broja zgrada u turskom stilu lociranih u starim delovima grada, do najmodernije arhitekture Novog Beograda. Arhitektura 19. veka je dosta uticala na arhitektonske trendove u Srbiji, pa i u Beogradu. Naročito je vidljiv uticaj austrougarske arhitekture 19. veka. Pod komunizmom, većina kuća je građena brzo i jeftino, što je dovelo do brutalističke arhitekture blokova Novog Beograda podignutih u prvim decenijama nakon Drugog svetskog rata. Beograd ima prvorazredni saobraćajni značaj, kao železničko i drumsko čvorište (panevropski koridor 10). Kao grad na ušću dveju reka, Beograd je i važno međunarodno rečno pristanište (panevropski koridor 7), a tu je i međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“. Beograd je takođe značajan telekomunikacioni centar za fiksnu i mobilnu telefoniju i internet. U njemu su razvijeni značajni privredni i poljoprivredni kapaciteti, posebno metalska, metaloprerađivačka i elektronska industrija, zatim trgovina i bankarstvo. Na širem području Beograda, Smedereva i Pančeva, na obalama Dunava, locirana je slobodna trgovinska zona na površini od 2.000 kvadratnih metara.

 

Fotografije Beograda: Saborna crkva
Kalemegdanska terasa
Knez Mihajlova
Stari Grad
Fotografije Beograda: Kalemegdanska česma
Fotografije Beograda: Pogled sa krova Beograda

  

Fotografije Beograda: Crkva Aleksandra Nevskog
Trg Nikole Pašića
Fotografije Beograda: Aleksandar Nevski
Fotografije Beograda: Centar Beograda - Trg Republike
Fotografije Beograda: Beli dvor
Fotografije Beograda: Beli dvor 2

 

 


  TURIZAM  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE   FORUM   KURSNA LISTA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Questions? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
© TT GROUP 2004-2011, All Rights Reserved.