Turizam Srbije

Hoteli na Kopaoniku – ultimativni vodič

Hotelska soba
Fotografija je preuzeta sa pexels.com

Kopaonik je definitivno jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Srbiji. Popularan je među domaćim, kao i među stranim posetiocima i zimi i leti. Dakle, kad god da se odlučite da posetite ovu planinu sigurno nećete pogrešiti.

Mnogobrojne atrakcije Kopaonika neprestano privlače veliki broj turista. Bilo da vas zanimaju prirodne lepote, aktivni odmor ili kulturno istorijska znamenja, sve ćete naći na ovom mestu. Kao poznato turističko mesto Kopaonik ima obilje hotela i apartmana sa odličnom uslugom koje će učiniti da vaš boravak na planini bude nezaboravan.

Izdvajamo za vas hotele i apartmane koje morate uzeti u obzir ako želite posetiti ovu sprsku lepoticu, a preko sajta za rezervaciju hotelskog smeštaja Wellness-spa.rs, većinu ovih hotela možete i rezervisati online.

Pa krenimo redom, a napomenimo da je redosled slučajan!

1. Kraljevi čardaci (4*)

Hotel Kraljevi čardaci su pravi spas za vas ukoliko želite da boravite i da se odmorite u tišini, kao i da sa prozora vaše sobe vidite najlepše prirodne lepote Kopaonika. Nalazi se na udaljenosti oko 5 km od centra, i na oko 2,5 km od najbliže žičare.

Od hotelskog smeštaja možete birati između standard sobe, superior sobe i hotelskog apartmana. Standard soba je opremljena za dve osobe, superior tri, a apartman za pet. Sve sobe su opremljene odgovarajućim single, bračnim i krevetima na razvlačenje.

U svim sobama se možete povezati na brzi bežični internet. U njima se, takođe, nalazi i LCD televizor, telefon, mini bar, električni bokal, sef, a u kupatilu su tuš kabina, bademantil i fen.

Pored toga, u Kraljevim Čardacima se nalazi još nekoliko apartmana koji nisu hotelski, to su Studio, Apartman 1/4 i Apartman 1/6. Oni su dosta komforniji i pružaju vam osećaj kao da se nalazite kod svoje kuće. Osim toga što imaju više soba, imaju i kompletno opremljenu kuhinju. U apartmanima u zavisnosti od kapaciteta može prenoćiti od 2 do 6 osoba.

Pored smeštaja ovaj hotel ima i široku dodatnu ponudu. U njemu možete posetiti a la carte restoran, pansionski restoran, pivnicu, bar, bazene na otvorenom i zatvorenom, spa aqua park, više vrsta sauni, jacuzzi, slanu pećinu, fitness centar, igraonice za decu, prodavnicu, kongresni centar, menjačnicu i parking.

Cene usluga su od 30 do 60 evra po noćenju, sve u zavisnosti od vrste smeštaja koja vam najviše odgovara

2. Milmari resort (3*)

Mnogi smatraju da se najlepši pogled na obronke kopaonika vidi upravo iz soba ovog hotela. Iako ima svega tri zvezdice, po kvalitetu usluge se definitivno ističe i odudara od svoje kategorije.

Ponuda smeštaja obuhvata sobe u vili i hotelu. U vili postoji sledeći izbor soba: president, duplex 6, duplex 4, apartman 4, apartman 2 lux, studio 4, studio 2 plus, studio 2. A hotel, takođe, ima raznovrsnu ponudu: president 6, president 4, apartman 5, apartman 4, apartman 2 lux, studio 4, studio 3 i studio 2.Apartmani i dupleksi se sastoje od više prostorija i imaju raznovrsne ležajeve, od single, preko bračnih kreveta, do ležajeva na razvlačenje. U zavisnosti od opremljenosti ležajevima sobe mogu primiti od dvoje do šestoro ljudi.

Sve sobe su opremljene LCD televizorima koji imaju pristu kablovskoj televiziji . U celom hotelu je obezbeđen besplatan Wifi. Kupatila su opremljena sa tuš kabinom, bade mantilima i fenom.

Od dotatnih sadržaja hotel nudi i a la carte restoran (pansion ili polupansion), wellness & spa centar, bazen, slanu sobu, saunu, hamam, caffe bar i kongresni centar.

Cene se u zavisnosti od izbora soba kreću od 22 evra do 55 po noćenju u jedinici.

3. MujEn Lux (4*)

Mujen Lux je savremeno opremljena vila koji je istovremeno prilagođen planinskoj arhitekturi sa mnoštvo detalja od drveta. Upravo je to ono što upotpunjuje doživljaj turista. Pored toga ova vila se može pohvaliti odličnom uslubom smeštaja.

U svojoj ponudi ima studio, studio plus, standard apartman, standard plus apartman, superior i president apartman. U zavisnosti od opremljenosti i kvadrature apartmani mogu primiti od dve do pet osoba.

Tako razne sobe su opremljene ili  francuskim ležajevima, kaučevima na razvlačenje, single krevetima. U svim jedinicama imate besplatan pristup Wifi konekciji. Isto tako svaki apartman ima kompletno opremljenu kuhinju i kupatilo, LCD televizor sa kablovskom televizijom, sef i fiksni telefon.

Od dodatnih sadržaja MujEn Lux nudi restoran u kome možete poručiti sve sezonske i tradicionalne obroke, wellness & spa, zetvoreni bazen, jacuzzi, sauna, hamam, finska sauna i infracrvena sauna.

U zavisnosti od letnje i zimske sezone vila MujEn Lux nudi razne pakete, od romantičnog, preko porodičnog do letnjeg paketa. Njihove se cene kreću 7990 dinara po osobi, 14280 dinara. Postoje i cenovnici koji nisu u okviru paketa, tu se cene kreću od 46 do 150 evra po noćenju.

 

4. Apart Hotel & spa Zoned (4*)

Hotel Zoned je specifičan po svojoj arhitekturi, pripada planinskom stilu gradnje, što turistima pruža još bolji doživljaj planine Kopaonik. Nalazi se u u vikend naselju na Kopaoniku, nedaleko od regionalnog puta Kopaonik-Raška. Svega 3 kilometra je udaljen od centra, te je lokacija ovog mesta zaista odlična.

Objekat je opremljen sa 54 apartmana, ima standardne apartmane, duplex i delux. Standardni apartman se sastoji iz jedne prostorije u kojoj može boraviti maksimum četiri osoba. Dnevna soba je opremljena jednim francuskim krevetom i trosedom koji se razvlači. U svim sobama se nalazi LCD televizor i telefon. Wifi ima dobar signal i besplatan je u svim prostorijama. Kuhinja je odvojena i potpuno opremljena kao i kupatilo.

Delux apartman je opremljen za maksimum šest osoba. Ima dnevnu i spavaću sobu, dva francuska kreveta i jedan trosed na razvlačenje. Kupatilo ima jednu kadu. Duplex apartman je najveći i u njega može stati maksimum 8 osoba. Ima dve spavaće sobe i dnevni boravak. Spavaće sobe su opremljene sa jednim francuskim krevetom, dva single kreveta i ugaonom garnituru. Duplex ima dva kupatila sa kadom.

Pored toga hotel u svom sastavu ima veliki parking, skijašnicu, Wellness i spa centar i restoran koji pruža vrhunski gastronomski užitak. Cene se kreću od 2250 do 9600 dinara, sve u zavisnosti koji apartman uzimate i da li ste se odlučili za pansionsku uslugu.

5. Apartmani Konaci (4*)

Apartmani Konaci je jedan od najpoznatijih apartmana na Kopaoniku. Imaju dobru ponudu, uslugu i izuzetno ljubazno osoblje. Nalazi se nedaleko od ski staza i centra Kopaonika, te se u njegovoj blizini nalaze i razni restorani, diskoteke, kafići, prodavnice i suvenirnice.

U svom sastavu objekat ima 132 apartmana i studija i ukupno 1491 krevet. Apartmani Konaci imaju studio 0+1 za jednu ili dve osobe, 1+1, dve ili tri osobe i 2+1 za tri ili četiri osobe maksimalno. Izdvojen je studio Jelač koji je pogodan za tri ili četiri osobe. Svaki studio je opremljen ili francuskim, single ležajem ili trosedom na razvlačenje, kao i kupatilom sa tuš kabinom.

Apartmani (3+1) su opremljeni za boravak četiri ili pet osoba. Oni imaju odvojenu dnevnu i spavaću sobu. U obe prostorije se nalaze različite vrste ležajeva. Kuhinja je sasvim opremljena, kupatilo ima tuš kabinu.

U ponudi postoje i apartmani sa kapacitetom 2+2 koji može da primi od četiri do šest osoba. Sastoji se od tri prostorije, jednom dnevnom i dve spavaće sobe.

Cena smeštaja je od 25 do 50 evra po danu u zavisnosti od studia ili apartmana.

6. Hotel Putnik (4*)

Ovaj hotel je jedan od najstarijih ugostiteljskih objekata na Kopaoniku. Nalazi se na odličnoj lokaciji – Sunčanoj dolini,  koju mnogi smatraju najlepšim delom planine. 2017. godine hotel je u potpunosti renoviran. Sada je modernizovan i savremen, tako da ispunjava uslove i najzahtevnijih turista.

Ima 83 standardnih i 13 family soba, kao i 6 apartmana. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne. U svim sobama ima besplatan Wifi, LCD televizor, telefon, bade mantil, papuče, toaletni stočić, mini bar, fen i sef.

U dvokrevetnim i trokrevetnim sobama se nalazi jedan francuski ili dva single ležaja, po želji korisnika. Uz to trokrevetna soba ima dodat još jedan single ležaj. Family sobe mogu biti veće ili manje površine, u zavisnosti od vaši potreba. Apartmani su standardni ili duplex u koji se sastoje od više prostorija.

Hotel ima pansionski i a la carte restoran. Pored toga, Hotel Putnik u svom sastavu ima wellness & spa centar, dve sale za konferencije, fitnes centar, skijašnicu, igraonicu, višenamenski teren na otvorenom, bioskop, butik, frizeraj i trafiku.

Cena smeštaja se menjaju u zavisnosti od perioda kad želite da rezervišete i od tipa smeštaja i pansionske usluge. Uglavnom su između 49 i 150 evra po noćenju po osobi u toku zimske sezone.

7. Apartmani Mozaik (4*)

Ovi apartmani se, takođe, nalaze u samom centru Kopaonika, u objektu Konaci. Udaljeni su oko dvadesetak metara od Hotela Angella. Dakle, izuzetno su blizu ski stazama, restoranima, kafićima i prodavnicama. Sastoje se od šest savremeno opremljenih studia: Lovers, Friends, Family, Relax, Family comfort, Family lux.

Svaki studio ima televizor, besplatan Wifi, fen, mikrotalasnu, peglu i sef. Lovers studio je opremljen francuskim ležajem i još jednim ležajem na razvlačenje. Friends studio ima dva ležaja, koja se mogu spojiti u francuski i fotelju na razvlačenje. Relax studio ima jedan francuski ležaj iz kog postoji mogućnost izvlačenja dodatnog ležaja. Svaki od ovih studia ima kapacitet za do tri osobe.

Family studio ima dva single kreveta i trosed na razvlačenje, opremljen je za boravak maksimalno četiri osobe. Family comfort poseduje francuski i single ležaj iz kog se može izvući dodatni ležajevi. Preporučuje se porodicama sa dvoje ili troje dece. Family lux je najveći apartman, ima odvojenu spavaću sobu sa francuskim ležajem. Dnevna soba ima dva single ležaja iz kojih se mogu izvući dodatni ležajevi.

Cene smeštaja po noćenju su od 30 do 60 evra u zavisnosti od izbora apartmana.

8. Apartmani Brzeće centar (3*)

Brzeće centar apartmani se nalaze u istoimenom selu na nadmorskoj visini od 1070 metara. Ovde je savršeno mesto da se odmorite i razbistrite um svežim planinskim vazduhom. Apartmani čine dva velika objekta sa zelenim malim trgom u sredini.

Brzeće centar je opremljen sa 83 apartmana različitog kapaciteta. Kvadratura je izmeću 25 i 50 m2 gde može boraviti od 2 do šesto osoba. Smeštaj je moderno opremljen i estetski zadovoljavajući.

Sve sobe su opremljene sa kablovskom televizijom, besplatnim Wifi signalom, sefom, garderoberom, kompletno opremljenom kuhinjom, tosterom, frižiderom, fenom, čistim peškirima i posteljinom. Apartmani u zavisnosti od broja osoba koje trebaju da prime su opremljeni ležajevima na razvlačenje, francuskim i single krevetima.

Objekat je opremljen i besplatnim parkingom i VIP garažama. U ponudi se nalazi vešeraj, skijašnica. Često se organizuju prevozi mini busom do centra Kopaonika.

Ono po čemu se Apartmani Brzeće centar još izdvajaju jeste organizovanje paketa za svoje korisnike. Paketi su za one koji žele da posete prirodne lepote, dožive romantičan vikend ili dožive avanturu. Broj noćenja je obično od 2 do 7, tako i cene variraju od 88 do 208 evra.

9. Grand hotel & spa (4*)

Ovaj hotel je po ponudi jedan od najboljih koji ćete naći na Kopaoniku, pa ako ne i u celoj Srbiji. Nalazi se u blizini ski centra i staza. Ima karakterističan i topao enterijer koji se dopada mnogim posetiocima.

Ponuda je široka, hotel ima 200 soba i apartmana i svaka prostorija je prostrana. Superior soba je za dvoje ljudi, superior plus za 3, standardna soba je opremljena za dvoje ili troje ljudi, a porodična za 4. Superior plus je komforna soba namenjena za boravak troje ljudi.

Apartmani u zavisnosti od veličine i kapaciteta mogu primiti od tri do pet osoba. Sve sobe i apartmani su opremljeni francuskim ležajem ili single krevetima i ležajevima na razvlačenje. Mogući su dodaci u vidu kreveca ili dodatnih ćebati i jastuka na zahtev. Svi apartmani imaju dobro opremljenu čajnu kuhinju. Wifi je besplatan u čitavom hotelu.

Grand hotel u svojoj ponudi, takođe, ima i spa & wellness centar, zatvoreni i otvoreni bazen sa đakuzijem, višenamenske terene, kuglanu, bar, a la carte restoran, fitness centar, dečiji klub, kongresni centar. U sklopu hotela su i  frizerski salon, prodavnice, menjačnica i banka, skijašnica i parking.

Hotel ima specijalne sezonske ponude koje obuhvataju više noćenja i imaju posebne benefite (najam bicikla, streličarstvo, masaže u spa centru…). Cene tih paketa se kreću od 40 do 169 evra.

10. Hotel Junior (3*)

Ovaj hotel se nalazi u turističkom centru Brzeće na visini od 1100 metara nadmorske visine. U njemu se neretko organizuje rekreativna nastava, sportske aktivnosti i poslovni sastanci. Sve to u mirnom okruženju, ali nedaleko od ski centra.

Hotel Junior ima više vrsta soba, to su: Deluxe soba, Deluxe +, standard soba, economic, comfort, porodična soba, konačište economic, konačište standard soba, konačište comfort, konačište soba za prijatelje, konačište porodična soba. Poseduje i više apartmana: superior apartman, family apartman, delux i spa apartman.

Sve sobe i apartmani su opremljeni single, francuskim i ležajevima na razvlačenje. Pored osnovnih usluga (korišćenje frižidera, sefa, fena, besplatnog Wifi signala, mini bara) u sobama se može tražiti i krevetac na upit.

Dodatni sadržaji su diskoteka, lobby bar, restorani (Four seasons i Kinchen & bar), teretana, wellness & spa, dečija igraonica, vešeraj, game room i mini market.

Cene smeštaja je od 3900 do 7500 dinara po noćenju za sobe i od 12 000 do 26 000 po noćenju za apartmane

11. Family hotel Angella (4*)

Hotel „Angella“ je jedan od najpoznatijih i najvećih hotela na Kopaoniku. Pozicija mu je odlična, nalazi se prilično blizu ski stazama, trebaće vam sam par minuta pešačenja do njih.

Ovaj smeštaj ima toliku veličinu i veliki broj soba zato što je nastao spajanjem dva konaka zvanih Ris i Zvečan.

Ima ukupno 130 soba; u ponudi se nalaze jednokrevetne, dvokrevetne sobe, apartmani od kojih su 3 premium apartmana. Najveći je broj dvokrevetnih soba.

Sve sobe su dobro opremljene, u nekim dvokrevetnim se nalazi francuski ležaj. Postoji i mogućnost korišćenja fotelja na razvlačenje. Osim toga kupatila soba su opremljene bade mantilom, fenom, toaletom i tuš kabinom.

U sklpu svake sobe nalazi se LCD televizor, DVD player, mini bar, fiksni telefon. Apartmani imaju odvojeni dnevni boravak. Sve sobe imaju besplatan Wifi.

Restoran je pansionski, služenje obično podrazumeva švedski sto, ali se može zatražiti i klasično usluživanje u dogovoru sa hotelom.

U sklopu hotela se nalaze i javni parking, kongresni centar, spa centar, menjačnicu, novinarnicu, skijašnicu, bar, prodavnicu, Kid’s club i beauty salon.

Cene smeštaja je teško odrediti jer one variraju od sezone do sezone. Uglavnom je smeštaj skuplji tokom zime kada ima mnogo više turista. Tada se cene kreću od 51 do 155 evra u zavisnosti od broja noćenja.

12. Grey Hotel (4*)

Grey hotel radi samo u zimskoj sezoni u periodu od 1.12.2018. do aprila 2019. godine. Ima jedinstven enterijer sa italijanskim nameštajem i keramikom.

U sastavu hotela se ukupno nalazi 17 soba i apartmana. Poseduje 3 deluxe soba, 6 delxe apartmana, 6 deluxe premium apartmana i 2 deluxe executive apartmana. Sobe su opremljene francuskim ležajevima, single krevetima, kaučevima na razvlačenje. Sva kupatila imaju tuš kabinu i opremljeni su odgovarajućom kozmetikom.

Wifi signal je prisutan u svim sobama i apartmanima, kao i kablovska televizija, telefon, mini bar, klima uređaj, peglom i čajnom kuhinjom.

Od dodatnog sadržaja hotel nudi wellness & spa centar, bazen na zatvorenom, saunu, skijašnicu, parking garažu, rent & service i grey ski školu.

Cene smeštaja su od 169 evra do 369 evra za naglašene periode u cenovniku. Cene apartmana su od 219 do 1119 evra u zavisnosti od tatuma kada želite rezervisati.

Umesto zaključka 🙂

Najpre, par motivišućih sličica Kopaonika:

Orlove stene
Orlove stene

Za kraj ostavljamo da posetite i forumsku diskusiju o Kopaoniku ovde, a TT Group prognoza za Kopaonik za 10 dana želi dobrodošlicu i da vreme bude baš onakvo kakvo očekujete!

Preporuka
  • Ocena:
Sending
User Review
5 (2 votes)

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: