Azija

Prodavačice ljubavi u Bangkoku

Svi znaju da je Bangkok glavni grad i najveće turističko mesto Tajlanda sa preko 6,5 miliona stanovnika. Malo je manji od naše Srbije, a poznat je u svetu po mnogo čemu.

Ekonomski posmatrano on permanentno raste, a kao jedan od najjačih gradova jugoistočne Azije preferira da oduzme pijadestal Singapuru i Hong Kongu kao simbolima razvoja i sjaja Azije.

Arhitektura Bangkoka
Arhitektura Bangkoka

Ono što je posebno zanimljivo iz turističkog ugla je prepoznatljivost Tajlanda na svetskoj mapi po prodavačicama ljubavi.

[php snippet=1]

 

Danas, puno ljudi sa zapada, kojima je osim novca sve drugo problem idu na Tajlnad da oslade niske strasti, ali i da dovedu sebi ženu. Možda zvuči čudno na prvi pogled, ali u praksi je višestruko provereno i potvrđeno. U svakom slučaju, lepota Tajlanđanki je nadaleko čuvena.

Tajlanđanke
Tajlanđanke

Pa krenimo redom u prezentaciji Bankoka, a Naomi, naš host u ovom postu, pokazaće 10 najvećih znamenitosti Bangkoka:

10. Wat Arun – Na teritoriji Bangkoka postoji možda i najviše hramova u svetu. Ovaj budistički hram poznat je kao “Hram Zore”. Jedna zaista izuzetna građevina.
9. Lumpini Park – Bangkok je veliki grad. Lumpini Park predstavlja odlično mesto za “citybreak”, ukoliko želite da pobegnete malo od centra grada i saobraćajne gužve. Ovde se možete lepo odmoriti.
8. Wat Pho – Ovo je najveći i najstariji budistički hram u Bangkoku. Unutar hrama se nalazi ogromna statua Bude.

[php snippet=1]

 

Čuvena plutajuća pijaca
Čuvena plutajuća pijaca

7. Floating Market (plutujuća pijaca) – Zaista neverovatni doživljaj i iskustvo. Prodavci pripremaju hranu u momentu, u svojim malim čamcima. Odlična atmosfera i ukusna hrana.
6. Wat Traimit – Još jedan poznati hram u Bangkoku. Ovaj hram je u kineskoj četvrti, i isto je poznat po nazivu “Hram Zlatnog Bude”, koji se u njemu i nalazi.

[php snippet=1]

 

Wat Traimit
Wat Traimit

5. Vimanmek Palace (Palata Vimanmek) – Ova neverovatna kraljevska palata je jedna od najvećih palata u svetu. Poznata je i pod nazivom “Vimanmek Teak Mansion”.
4. Chinatown (Kineska četvrt) – Deo grada sa lepim bojama i raznim prodavnicama, i naravno fantastične ponude kineske hrane.
3. Ayutthaya – Ova gradjevina se nalazi malo van grada. Ovaj drevni grad je podignut još pre šest stotina godina. Karakterističan je po mnogim kulama i velikim manastirima.
2. Chatuchak – Najveće tržište u Tajlandu. Preko 1000 prodavnica i preko 10.000 posetilaca dnevno.
1. Grand Palace (Velika Palata) – Konstruisana u 18 veku. Ovo je bez dvoumljenja najveća atrakcija Bangkoka, i prosto se mora posetiti ako dolazite u ovaj lepi grad.

Detalji iz Velike palate
Detalji iz Velike palate

Nadam se da ste uživali u ovoj prezentaciji.  Biće još puno zanimljivih priča iz Azije!Glavni urednik TT Group

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

1 komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  • Apsolutno tačno. Dok sam radio u jednoj programerskoj firmi, dva naša spoljna konsultanta sa oko 40 godina su posetili Tajland i vratili se ženama. Ovo je živa istina. Jedna nije smela da priča dok joj muž ne odobri. Na Tajlandu je u principu siromaštvo, ima ih puno i isplati se prelepim Tajlanđankama boravak u Zapadnoj Evropi.

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: