Azija

Prodavačice ljubavi u Bangkoku

Svi znaju da je Bangkok glavni grad i najveće turističko mesto Tajlanda sa preko 6,5 miliona stanovnika. Malo je manji od naše Srbije, a poznat je u svetu po mnogo čemu.

Ekonomski posmatrano on permanentno raste, a kao jedan od najjačih gradova jugoistočne Azije preferira da oduzme pijadestal Singapuru i Hong Kongu kao simbolima razvoja i sjaja Azije.

Ono što je posebno zanimljivo iz turističkog ugla je prepoznatljivost Tajlanda na svetskoj mapi po prodavačicama ljubavi.

Danas, puno ljudi sa zapada, kojima je osim novca sve drugo problem idu na Tajlnad da oslade niske strasti, ali i da dovedu sebi ženu. Možda zvuči čudno na prvi pogled, ali u praksi je višestruko provereno i potvrđeno. U svakom slučaju, lepota Tajlanđanki je nadaleko čuvena.

Pa krenimo redom u prezentaciji Bankoka, a Naomi, naš host u ovom postu, pokazaće 10 najvećih znamenitosti Bangkoka:

10. Wat Arun – Na teritoriji Bangkoka postoji možda i najviše hramova u svetu. Ovaj budistički hram poznat je kao “Hram Zore”. Jedna zaista izuzetna građevina.
9. Lumpini Park – Bangkok je veliki grad. Lumpini Park predstavlja odlično mesto za “citybreak”, ukoliko želite da pobegnete malo od centra grada i saobraćajne gužve. Ovde se možete lepo odmoriti.
8. Wat Pho – Ovo je najveći i najstariji budistički hram u Bangkoku. Unutar hrama se nalazi ogromna statua Bude.

7. Floating Market (plutujuća pijaca) – Zaista neverovatni doživljaj i iskustvo. Prodavci pripremaju hranu u momentu, u svojim malim čamcima. Odlična atmosfera i ukusna hrana.
6. Wat Traimit – Još jedan poznati hram u Bangkoku. Ovaj hram je u kineskoj četvrti, i isto je poznat po nazivu “Hram Zlatnog Bude”, koji se u njemu i nalazi.

[php snippet=1]

5. Vimanmek Palace (Palata Vimanmek) – Ova neverovatna kraljevska palata je jedna od najvećih palata u svetu. Poznata je i pod nazivom “Vimanmek Teak Mansion”.
4. Chinatown (Kineska četvrt) – Deo grada sa lepim bojama i raznim prodavnicama, i naravno fantastične ponude kineske hrane.
3. Ayutthaya – Ova gradjevina se nalazi malo van grada. Ovaj drevni grad je podignut još pre šest stotina godina. Karakterističan je po mnogim kulama i velikim manastirima.
2. Chatuchak – Najveće tržište u Tajlandu. Preko 1000 prodavnica i preko 10.000 posetilaca dnevno.
1. Grand Palace (Velika Palata) – Konstruisana u 18 veku. Ovo je bez dvoumljenja najveća atrakcija Bangkoka, i prosto se mora posetiti ako dolazite u ovaj lepi grad.

Nadam se da ste uživali u ovoj prezentaciji.  Biće još puno zanimljivih priča iz Azije!

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

1 komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  • Apsolutno tačno. Dok sam radio u jednoj programerskoj firmi, dva naša spoljna konsultanta sa oko 40 godina su posetili Tajland i vratili se ženama. Ovo je živa istina. Jedna nije smela da priča dok joj muž ne odobri. Na Tajlandu je u principu siromaštvo, ima ih puno i isplati se prelepim Tajlanđankama boravak u Zapadnoj Evropi.

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: