Saveti

Gde na more u septembru – last minute 2014

Septembar je vreme last minute ponuda. Nadam se da ste prijavljeni na mejling liste turističkih agencija, odnosu na Fan page-ove njihovih profila na Facebook’u ili Twitteru. Na socijalnim mrežama se odlično može pratiti last minute aranžmani.

Ali bez obzira na jeftinije cene, septembar samo po sebi ume da bude savršen za letovanje i godišnji odmor. Jedina mana je što nije na sredini godine, pa ne možete pravilno da rasporedite radni deo godine.

Ali ako želite na odmor kada su temperature osetno manje, ili ako vam poslodavac ili neka druga aktivnost nije dozvolila letovanje u julu ili avgustu, septembar je perfektno vreme da se napune baterije. Pred vama su naše opservacije sa preporukama koje desitnacije vredi posetiti, tj. gde na more u septembru ove tekuće 2014. godine.

1. Turska je svakako favorit. Bodrum, Alanja, Antalija su toliko topli u septembru da ne postoji nikakva dilema. Pratite šta se dešava na tržištu, kontaktirajte i pričajte sa agencijama i sigurno možete dosta uštedeti, tj. dobiti mnogo veći luksuz za manje para.

Nesebarska gradska plaža
Nesebarska gradska plaža

2. Bugarska je takođe desitnacija koja vredi ući u razmatranje. Predlažemo je kao najjeftiniju, ali na potegu od Sunčeveog brega ka Nesebru, pa dalje ka Kitenu, Carevu, Ahtopolu. Sa druge strane, idući ks severu: Varna, Sveti Konstantin i Elena, Zlatni pjasci umeju da budu hladni u septembru.

3. Kad je o Hrvatskoj reč, Istra ume da bude dosta hladna tokom septembra kao i Jadran u celini. Sa ponudom na Jadranu treba biti obazriv, tj. detaljno pratite dugoročnu prognozu vremena i temperaturu mora.

4. Primorje Crne Gore je takođe deo Jadrana, pa naš savet je da dobro razmislite o njoj ako planirate posle preobraženja na more.

5. Makedonija nije na moru, ali Ohrid dođe kao primorski grad, i ovo je odličan izazov za svakog ko je sa džeparcem na minimumu.

6. Egipat zbog aktuelne političke situaciji preskočiti za sezonu 2013. Niti u avgustu, a ni u septembru.

7. I za kraj, nešto stvarno izuzetno, a to je veličanstvena Grčka. Pre svega nešto egzotično što južnije, jer cene u post sezoni su mnogo jeftinije i svakako se isplate. Sa aspekta temperature budite obazrivi ako je pitanju Krf na Jonskom, ali i Halkidiki na Egejskom moru pa turisti provedu celo letovanje ogrnuti peškirima.

Tagovi

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: