Putovanja iz snova

Rajska plaža na Tasosu

Postoji puno bombastičnih naslova na temu koja je najlepša plaža u Grčkoj. U jednoj od prethodnih tema, prikazali smo video sa slajdovima iz ptičje perspektive sa više od 50 prelepih mesta na kojima se kopno i more spajaju. Postoje egzotični oblici reljefa, odličan primer su plaže Jonskih ostrva, ima kamenitih, peščanih, mermernih i to ne samo od belog mermera, već i od onog crvenog ili crnog, kao na primer plaža Perivolos na Santoriniju i tako dalje.

Pristup Rajskoj plaži
Pristup Rajskoj plaži

Kriterijumi su različiti, o ukusima svakako vredi raspravljati, pa evo koji faktori su uticali na našu odluku o tituli najlepše:

1. Kakva je obala, tj. pristupačnost,
2. Boja mora,
3. Talasi,
4. Urbanost i sloboda,
5. Higijena
6. Opšti utisak koji ostaje nakon dužeg vremena.

Iz našeg iskustva, neprikosnoveno pravilo glasi, da što je pristup i dostupnost plaži komplikovaniji to je plaža lepša.

Do Rajske plaže ili Paradise Beacha u zavisnosti u kom gradu Tasosa odsedate možete stići jedino kolima za ne više od 30 minuta vožnje. Postoji parking, od koga na nekih 5 minuta silazite na plažu. Staze su utabane, navigacija odlična, tako da nema problema.

Rajska Plaža na Tasosu
Rajska Plaža na Tasosu

Rajska plaža se nalazi na jugoistoku Tasosa.

Jedan od njenih najjačih aduta su permanentni talasi koji potiču verovatno usled morfologije reljefa, pa i bez vetra stvaraju se talasi koji fantastično ulepšavaju kupanje. Pesak je beo, sitan do nivoa atoma, prefinjen, idealan za trčanje kada podloga oblikuje stopalu i stvara utisak bajke.

Kameni deo plaže
Kameni deo plaže

Boja je tirkizno prozirna sa belom penom na vrhovima talasa. Teško da neki pisac, ovu lepotu ume da opiše, al evo kako izgleda na slici. Ova plaža ima svoje ostrvce, pa iskusniji plivači mogu proveriti svoje sposobnosti plivajući do njega.

Jedan deo plaže je urbani gde možete iznajmiti ležaljku i suncobran, a jedan slobodan, gde možete instalirati svoju opremu.

Pored peščanog dela, postoji i onaj kameniti, gde obično borave nudisti, pa ova plaža poseduje i ovaj adut. Podsetimo se, da je u principu nudizam u Grčkoj zabranjen, al godišnje se desi da kaznu za nedozvoljeno sunčanje i kupanje plati 1 ili nijedan turista. Ako ste nudista, procenite sami šta vam je činiti.

U vodu se ulazi postepeno, talasi vas zapljuskuju, prelaz je postepen, a voda sa aspekta dubine je idealna i za decu. Evo kako se ovakvim uslovima prilagođavaju deca.

Deca na Rajskoj Plaži
Deca na Rajskoj Plaži

Meduza, bodljikavih morskih ježeva i sličnih stvorenja podvodnog sveta nema, tek svrati po koji galeb da vam izpozira i dobije po mogućstvu plazma keks. Vole da jedu i iz ruke, al budite oprezni, jer oni se ne stide i navaliće sa velikim apetitom.

Ostrvo
Ostrvo
Galeb
Galeb

Sve je čisto, očigledno da uveče ili kasno ujutru svoj posao odlično obavlja  organizovana služba koja se bavi sprovođenjem higijene, pa sve je u najboljem redu.

Toliko, pogledajte fotke, a malo da se i našalimo.

Izvinjavamo se svima onima koji sa posla čitaju ovu priču. Slatki sokovi počeće da se luče, bujice misli krenuće da nadiru, a kad podignete glavu videćete svog šefa, mentora ili gomile zaostalih predmeta … Ali, kako god, uveravamo Vas, vreme za plažu mora da dođe!

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: