Afrika Amerika Australija Azija Evropa Mistična mesta Putovanja iz snova

10 najčudnijih mesta na svetu

U cilju da obogatimo opštu kulturu, ali i iz želje da vam udaljene destinacije približimo u ovom postu prezentujemo 10 najčudnijih mesta na svetu.

Ovakvih klasifikacija ima puno, sigurno ni jedna nije idelana, ali suština je da na kugli zemaljskoj postoje puno nesvakidašnjih lepota, pa neke od njih pogledajte uz donje slike i video klip.

1. Pamuk kale ili Pamukale u Turskoj, o njima smo već pisali, a predstavljaju nesvakidašnji prirodni fenomen u kome su iskombinovani mineralni izvori i krečnjačke stene.

2. Moeraki Boulders ili loptasto kamenje na Koekohe plaži duž Otago obale na Novom Zelandu. Ovo je primer takozvanog džinovskog šljunka veličine do 6 metara u prečniku.

3. Devet geotermalnih izvora Bepua smešteni pored Japanskog grada Bepu na Japanskom ostrvu Kyushu. Odlikuje ih purpurna boja vode, koja potiče od jakih minerala u njoj, detaljno su prikazani u video klipu.

4. Mesto mesto pripada Tenerifama i planini Teide koja se nalazi na vulkanskom ostrvu iz Kanarskog arhipelaga koje je u jurisdikciji Španije neposredno uz Afričko kopno.

5. Velika plava rupa u Belizeu (Great Blue Hole), Belize ili britanski Honduras je nekadašnja Britanska kolonija u Karipskom moru. Ovo čudo prirode karakterišu prelepe nijanse plave vode sa večitom dilemom, da li je lepše iz ptičje perspektive ili pod vodom. Ovde su živele drevne Maje.

6. Vrata pakla u Turkmenistanu, smeštene u Kara Kum pustinji u seocetu Darvezi. Radi se izvoru gasa koji se zbog velike toplote pali i gori poput večne vatre.

7. Sanqingshan ili San King planina u Kini, mali nacionalni park u Jiangxi provinciji pored grada Shangrao. Doduše neka čudno imena, ali valjda nismo pogrešili u prekucavanju. Možda nećete zapamtiti ime, ali fotografije su toliko upečatljive da možda zasenjuju sve dosad ispričano. Verovatno je najnormalnije da istog trenutka poželite da se provozate ovom žičarom.

8. Oko Afrike u Mauritaniju (Richat Structure ili Guelb er Richat), nalazi se u pustinji Sahara u Africi. U pitanju je složena silicijumsko erozivna struktura vrtložnog tipa koja i najveće skeptike podstiče na razmišljanje o nekim drugim civilizacijama.

9. Sokotra (Suqatra) ostrvo u Jemenu, čuveno je po specifičnom rastinju.

10. Racetrack Playa je najpoznatije suvo jezero u Kaliforniji.

11. I mi ne bi bili srpski portal da ne dodamo nešto, a to je Đavolja Varoš, naš najpopularniji lokalitet. O njemu ne bi smo ovde da dužimo, sve je već ispričano, pa posetite ovu reportažu.

Za kraj ako vam se dopada ovakav vid teksova, okuražite nas i šerujte dalje ovaj članak putem fejbuka, tvitera, pinteresa ili google plusa. Biće još zanimljivih stvari!

Šta bi ste izabrali da imate pravo na putovanje na jedno od ovih mesta?

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: