Evropa

Jeftine i dobre destinacije za Novu godinu

Oko novembra zahuktava se standardna tema „Gde za Novu?„. U ovom članku poređali smo top 5 destinacija u okruženju, po kriterijumu cene i provoda. Jedna za drugom, od najjeftinije do one malo skuplje poređane u nizu:

1. Ohrid, i neprikosnoveno gostoprimstvo makedonske duše. Probajte zemlju dobrog vina, najlepših etno melosa, i uz opšte narodno veselje provedite i ovu nadolazeću Novu godinu.  Za više detalja, kliknite na sliku.

Ohrid za Novu Godinu
Ohrid za Novu Godinu

Za one koji nisu bili, oko Ohridskog jezera se nalazi ogroman broj istorijsko religijskih građevina, koje će vam dati i jednu kulturno obrazovnu dimenziju. Ako se odlučite za privatni smeštaj, cena noćenja je oko 10 Eura po osobi u privatnom smeštaju, a ovde imate dodatne informacije šta vam sve treba od papira za putovanje kroz Makedoniju ako se odličite za odlazak svojim automobilom.

2. Sarajevo, mesto odakle potiče reč sevdah, gde se krojila muzička scena velike Jugoslavije. Upoznajte odlične specijalitete prestonice Bosne i Hercegovine, upoznajte multietičnost, pogotovu za mlađe generacije na odličnom primeru.

Sarajevo
Sarajevo

Posebno savetujemo jednodnevnu ekskurziju do Mostara.

3. Od domaćih kafića, preporučujemo kafić „Krug dvojke“ ispred politikine zgrade u Beogradu. Cena je pristojna, muzika šarena, nema kiča, gosti su kulturni. Za one koje ne drži mesto, šetnja do Trga Republike u zavisnosti ko nastupa uvek prija. Verujemo da naše zvezde neće sedeti skrštenih ruku.

4. Beč, za nepopravljive romantike. Za one sa dubljim džepom svakako dobar izazov je Novogodišnj koncert klasične muzike.

Krstarenje Dunavom uz istoimenu kompoziciju Štrausa je takođe lep izbor, a od besplatnih varijanti možete izabrati neki od mnogobrojnih stejdževa po trgovima. Postoje jednodnevni aranžmani, po ceni od 50-100 Eura koji mogu biti odlična zamena za standardne kafanske varijante.

5. Atina, je najskuplja destinacija u našem nizu, a cena koju izdvajate svakako i vredi. Obično četvorodnevni aranžman uz konforno ponašanje, solidan hotel, džeparac i uračunatu novogodišnju žurku u nekoj od taverni na Plaki ne može da iznese manje od 400 Eura po osobi.

Atina, doček u taverni
Atina, doček u taverni
Plesacica na Plaki
Plesacica na Plaki

Dvocifren broj muzeja, šoping i sve što ide uz ovaj grad potražuje da ponesete sve vrste kartica koje imate. Atina je posebno privlačna za Novu Godinu, zato što je topla, pa 1. Januara možete si priuštiti šetnju u košulji.

U svakom slučaju razmislite, pa možemo diskutovati na forumskoj temi otvorenoj za ovu priliku! Pridružite nam se i iznesite iskustva koje vredi podeliti!Glavni urednik TT Group

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: