Turizam Srbije

Hotelski smeštaj u Nišu sa 4 i 3 zvezdice

U godini kada se proslavlja jubilej Milanskog edikta, grad Niš zasluženo očekuje priliv velikog broja domaćih i stranih turista u grad. Ali, da li će oni imati i gde da odsednu… I kako… Saznajte od nas sve o niškim hotelima, jer vas vodimo u kratki obilazak i upoznavanje sa nekima od njih. Ono što je bitno aerodrom radi, a letove imate ovde.

Hotel niški cvet – 4 zvezdice

U centru grada nalazi se nekoliko hotela koje preporučujemo. Počećemo od dva smeštena na levoj obali reke Nišave, na keju. „Hotel niški cvet“ nalazi se preko puta niške Tvrđave, u neposrednoj blizini amfiteatra na niškom keju.

Hotel Niški cvet
Hotel Niški cvet

Hotel ima svoj parking, restoran, sobe su lepo uređene i čiste i svaka je klimatizovana sa mogućnošću individualnog podešavanja temperature, ima telefon, satelitsku TV i LCD monitore i pristup wireless internetu.

Katogorizovan sa 4 zvezdice i od usluga nudi: recepciju otvorenu 24h, uslugu u sobi, lift, menjačnicu, bar. Najveća prednost ovog hotela je to što je u samom centru grada a ipak je malo povučen i zaštićen od buke i gradske vreve. I pogled na Tvrđavu, park, reku, most… Ali i na buvljak svakog vikenda na drugoj obali reke…

Best Western Hotel My Place – 4 zvezdice

Uzvodno od ovog hotela, nekih par stotina metara od njega, nalazi se još jedan hotel sa 4 zvezdice, „Best Western Hotel My Place“. Takođe je smešten uz samu reku Nišavu, ali pored drugog mosta koji vodi ka Pantaleju, Vrežini, Durlanu sa jedne i industrijskoj zoni sa druge strane. Deo je svetskog lanca Best Western hotela, ima 30 soba, parking, saunu, teretanu, frizerski salon, restoran sa fantastičnim panoramskim pogledom na

Tvrđavu, 24h recepciju, servis u sobi, peglanje i pranje odeće, sobe za nepušače i zonu za pušače, menjačnicu, besplatni Wireless internet, lift. Zanimljivost u vezi hotela jeste to što dozvoljava kućne ljubimce bez naplate, pa ako želite i svog, na primer, psa da povedete na put, dovidite ga da prespava u „My Place“.

Hotel Ambasador – 3 zvezdice

A sada o jednom od zaštitnih znakova grada Niša, po kome ga mnogi pamte i prepoznaju. „Hotel Ambasador“ ima najbolju lokaciju od svih hotela u gradu, ako želite da ste u centru centra.

Na samom glavnom gradskom trgu, dominira panoramom centra. Visoka zgrada odmah do „Konja“ dugi niz godina je stvarno bila jedan od najznačajnijih simbola grada. U vreme „Filsmkih susreta“ glavni žiri, a i glumci, odsedali su baš u njemu a odluka o nagrađenima donošena je u glavnom apartmanu ovog hotela.

Hotel Ambasador
Hotel Ambasador i fontana ispred

Hotel ima 3 zvezdice, ali nažalost, vreme je učinilo jako puno pa se to u njemu i vidi. Ima 150 soba sa TV aparatima, klimom i telefonima, bežični internet u celom hotelu, renovirani restoran, bar, lift, 24h recepciju, prostor za pušače. Iz sobe imate najbolji panoramski pregled na grad, sve vam je dostupno u par minuta hoda jer ste u samom centru grada. Preko puta je Mc Donald’s, poslastičarnica, pekara, u blizi je banka a sa druge strane ulice je pešačka zona sa mnoštvom prodajnih objekata i tržnim centrima. Parking je iza hotela, u dvorištu hotel „Park“ i besplatan je za goste.

Regent Club – 4 zvezdice

Kada izađete iz „Hotela Ambasador“ i dođete do semafora kod „Meka“, na drugoj strani vas čeka glavna pešačka zona grada – Obrenovićeva ulica. A na njenom samom početku, sa leve strane, nalazi se hotel „Regent Club“. Ulaz u hotel je moguć i direktno iz Obrenovićeve ali je glavni ulaz u njega iz ulice Milojka Lešjanina. Ispred glavnog ulaza obezbeđen je parking prostor za goste hotela.

Sobe su prostrane i lepe, sa francuskim krevetom ili twin krevetima, kupatilom, klima uređajem, mini barom, TV, DVD uređajem. Od usluga hotel nudi 24h recepciju, room service, pranje i peglanje, hemijsko čišćenje, restoran, bar, konferencijsku salu, salu za sastanke, a moguće je organizovati i tusristički obilazak grada sa vodičem. U sklopu hotela je i kafe „The Rigent Club“ čija se bašta nalazi u samoj Obrenovićevoj ulici pa gosti mogu uživati uz piće i na svežem vazduhu.

Regent Club je smešten u prostor koji je bio predviđen da bude tržni centar pa je to glavna mana ovog hotela. Kada uđete u njega, i dok prolazite hodnicima do soba, oseti se duh tržnog centra koji delimično i jeste opstao jer se iz hodnika pruža pogled ka unutrašnjosti i lokalima. Ali, čim otvorite vrata sobe, pažljivo izabran luksuzni stilski nameštaj briše osećaj da ste u tržnom centru. Takođe, konfor da iz sobe gotovo direktno išetate u pešačku zonu i letnje bašte mnogobrojnih kafića u njoj jeste nešto što ovaj hotel sa 4 zvezdice izdvaja od drugih.

Konak Duo D – 3 zvezdice

 

Od „Regent Club Hotela“, kada izađemo u Obrenovićevu, krećemo pravo pa, prolazeći pokraj mnogobrojnih radnji i shoping centra „Forum“, dolazimo i do nekada čuvenog najvećeg tržnog centra na Balkanu, „Kalče“. Sa leve strane se nalazi česma i spomenik Stevanu Sremcu i niškoj legendi Kalči i njegovom psu Čapi, a u produžetku počinje još jedna niška atrakcija poznata kao Kazandžijsko sokače.

U ovom sokačetu je mnoštvo kafića i restorana, ali i mini hotel sa 3 zvezdice „Konak Duo D“.

Hotel je definitivno spojio moderno i tradicionalno u svom dizajnu, trudeći se da dočara stil stare srpske arhitekture,  pa se na podovima mogu videti Pirotski ćilimi ali i luksuzni moderni LCD TV monitori. Hotel nema sopstven restoran već koristi usluge ugostiteljskog objekta „Pleasure“ koji je samo par koraka od njega, tačnije iz hotela se ulazi u restoran na dva nivoa. Hotel je mali, sa desetak soba, ali baš ta intimnost prostora ga i čini tako simpatičnim. Kao i spoj srpske tradicije i luksuza.

Stilski nameštaj i korisno iskorišćen svaki cm prostora garantuju i dobar kvalitet usluge. Sobe su opremljene klima uređajima, telefonom, mini barom, TV uređajima sa satelitskim kanalima. Iako u samom srcu grada, hotel je ipak ušuškan i zaštićen od gradske vreve. Budući da je u Kazandžijksom sokačetu, jednoj od omiljnih lokacija za mlade zbog mnogobrojnih kafića, smeh i žagor mladih su vam zagarantovani!

 Umesto zaključka

Ovo je naš izbor i prikaz samo par niških hotela koji se nalaze u samom centru grada. Ovom prilikom se izvinjavamo hotelijerima koje nismo spomenuli, pa ukoliko ste vlasnik turističkog objekta u Nišu, javite se da dogovorimo saradnju. Očekujte nastavak uskoro, a kako u ovim kapacitetima nema mesta za više od nekoliko stotina ljudi možda je vreme da hotelijerski posao ozbiljnije zaživi na jugu Srbije!

Ako dolazite u naš grad pratite vremensku prognozu za Niš!

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: