Saveti

7 saveta za vaš mobilni tokom letovanja

Već smo pisali da je slana voda odličan provodnik električne energije i velika opasnost za elektorniku. Nenamerno ili slučajno najčešće sa njom dođu u kontakt digitalni aparati, tablet, lap top računari kao i mobilni telefoni.

Zbog svega ovog evo nekoliko saveta i preporuka kako da zaštitite i sačuvate vaš mobilni uređaj u sezoni letovanja.

1. Zaključavanje telefona. Prvo i osnovno zaključavajte telefon, tj. podesite automatsko zaključavanje nakon korišćenja telefona.

2. Ako odsedate u luksuznim kafićima i koristiti WiFI konekciju, sajber kriminalci umeju da presretnu pakete i za ne https saobraćaj puno toga provale. Naš savet je da aktivirate VPN i budete potpuno bezbrižni.

3. Redovan back up svih podataka pre odlaska na letovanje je praktično obavezan. Šta god da se bude desili imaćete sve što ste poneli od kuće. Takođe optimizujte broj SMS’ova u memoriji, prebacite stare slike i video klipove, jer vreme je za nove aktivnosti!

4. Folija je odlična zaštita u skoro svim aktivnostima ako nemate displej od najkvalitetnijeg stakla. Korisnici skupljih HTC i Galaxy modela ne moraju da brinu, ali za svaki slučaj jednu od najvećih ponuda zaštitnih folija za sve vrste mobilnih telefona možete naći na  linku http://www.elektrashop.rs/dodatna-oprema/zastitne-folije.

5. Futrole i torbice su još bolje i efikasnije zaštite od sunca i slane vode. Znajte da na PN spoju, koji je osnova svakog čipa, promena temperatura za samo jedan Celzijusov stepen dovodi do porasta inverzne struje zasićena za čak duplo. Danas su mobilni uređaju dobro temperaturski stabilisani, al prevencija je najbolji lek.

6. Ako imate GPS na telefonu ili tabletu uključite ga. Ukoliko se desi da izgubiti ili vam ukradu telefon ovo ponekad može biti dobar trag za pronalazak istog.

7. Roaming tarife. Pravilno razumevanje vaše roming tarife može da vam uštedi puno para. Isključite standardni GPRS koji se tarifira po cenama aktuelnog operatera za kog se zakačite u državi gde letujete. Danas svi operateri nude atraktivne romnig ponude, pa pre letovanja pogledaje MTS, Vip ili Telekom roming ponudu. Na kraju uvek možete kupiti prepaid karticu domaćeg operatera u zemlji u kojoj odsedate i ne misliti na sve ove probleme.

Na kraju da kažemo još nešto. Nije ideja vratiti se samo sa ispravnim telefonom, nego i sa minimalnim računom!

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: