Saveti

Servis mobilnih telefona nakon letovanja

Telefon
Fotografija je preuzeta sa pexels.com

Sa 1. junom možemo reći da je sezona letovanja započela. Sa 1. julom možemo reći da je predsezona završena, a da je sezona počela. Neki se već vraćaju sa letovanja i prelepo su prošli u pred sezoni. Za one koji su boravili na Halkidikiju, a pre svega Sitoniji možda ovo i ne važi…

Možda je bilo i većih očekivanja, al svakako da su lepo vreme i više temperature u julu očekivane, tako da će sezona i post sezona posle kišnog juna biti daleko bolje.

U cilju da naše čitoce pripremimo na što širu lepezu izazova, u ovom članku iznećemo nekoliko zanimljivih informacija.

Naime, posle peha sa mobilnim telefonom na plaži u razgovoru sa sagovornicima iz Pro mobi servisa za mobilne telefone došli smo do zanimljivih činjenica i još korisnijih saveta:

Najveći broj kvarova na mobilnim telefonima se dešava u junu – septembru i januaru.

Prvi potiču od slane vode tokom boravka na moru, a drugi usled preteranog veselja za Novu Godinu.

Slana voda je jedan od najboljih provodnika električne struje.
Slana voda je jedan od najboljih provodnika električne struje. Ako ste na moru, i desi se da telefon usled nepažnje bude izložen manjoj ili većoj količini slane vode, može doći do delimičnog ili trajnog kvara.

Naš savet je da ako ste imali ovakvu nepriliku ne paničite i ne gubite živce.

Prvo treba izvaditi bateriju, i ostaviti telefon da se suši. Posle par sati vratite bateriju u telefon i uključite ga. Ako i nakon toga sistem neće da se podigne, pričamo o svim vrstama telefona (važi i za Samsung, iPhone, tablete, lap topove), izvadite bateriju i nemojte je vraćati u telefon.

Mikro cirkulacija struje po matičnoj ploči može samo pogoršati stvari. Najverovatnije će vam trebati stručna pomoć servisera, koji sa velikim procentom rešavaju ovakve slučajeve.

Nama je uspelo, i odahnuli smo.

Možda smo zakasnili sa ovim savetom, al sledeći put uredno radite bekup, trudite se da idete na plažu bez telefona i ono što je sigurno, neće biti gubitka u informacijama!

I još nešto.

Manji računi tokom letovanja – najbolji roming paketi

Probajte da optimizujete budžet na svom letovanju sa nekom roaming tarifom. Naime, Vodafon koji je vlasnik Vip-a u Srbiji, Vip Net-a u Hrvatskoj, ima svoje operatere i u Grčkoj, Makedoniji, Bugarskoj, Španiji, Mađarskoj i tako dalje.

U Srbiji najbolju Roming ponudu ima Vip
Sve ovo mu dozvoljava da bude itekako konkurentan pa je ponudio odlične Data Roming ili Internet Roming pakete. Naime, čak i ako niste Vip korisnik možete kupiti Vip prepaid karticu za 300 dinara i uneti Roming dodatak, 1 GB košta oko 800 din.

U Vipovoj ponudi 1 GB Roming interneta košta 800 din.

Paket traje 15 dana od aktivacije i može se koristiti samo jednom mesečno, što je suštinski više nego dovoljno za opušteno letovanje. Naravno gikovi mogu da kupe dve prepaid kartice i imaju na raspolaganju 2GB neta.

Primera radi, za pregled pošte, čitanje dnevnih novina, surfanje do 10-tak minuta po Fejsbuku, Tviteru i Instagramu dovoljno je 50-100 MB dnevno.

Pozivom *123# u svakom trenutku besplatno vidite preostali iznos interneta, što znači da za 10 dana, koliko traje prosečno letovanje, imate sasvim dovoljnu internet komociju.

Ovaj paket je odličan i za digitalne nomade koji često putuju po regionu kao sekundarni internet.

Sa 1GB roaming interneta nećete biti zavisni od ničijeg bežičnog intereta, a ono što je posebna beneficija moći ćete da koristite Google Mape i Google GPS preciznost tokom svog putovanja. Google će vam sugerisati i gde su eventuelne gužve, videćete zadržavanja na graničnim prelazima i slično.

Kad ima neta, teško da će neko odoleti da ne napravi selfi iz mora, ali šta reći, gledajte da održite distancu između slane vode i vašeg smartfona!

Preporuka
  • Preporuka
10

Siže:

Ako vam se desi da mobilni telefon pokvasite slanom vodom prvo treba izvaditi bateriju, i ostaviti telefon da se suši. Posle par sati vratite bateriju u telefon i uključite ga. Ako i nakon toga sistem neće da se podigne, pričamo o svim vrstama telefona (važi i za iPhone, tablete, lap topove), izvadite bateriju i nemojte je vraćati u telefon. Morate kod servisera!

Sending
User Review
5 (2 votes)
Tagovi

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

1 komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  • Ja sam jednom potpunonesvesno nesvesno plivao pola sata sa telefonom u džepu 😀 da kucnem u drvo i dalje radi. Ne znam kojim čudom.

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: