Turizam Srbije

Skijanje i vožnja gondolom na Staroj Planini

Sa nedovano održanom blogomanijom ime Stara planina je odjeknulo internetom. Sa izgradnjom novog hotela, ova planina je svojom lepotom postala izvor i izazov kako za skijaše tako i za ljubitelje prirode. To je najveća planina u istočnom delu Srbije udaljena od Niša svega sedamdesetak kilometara i nešto manje od Knjaževca i isto toliko od Pirota.

Zbog svoje lepote i nezamislive prirode, zakonom je zaštićena, ali to joj upravo i pruža mogućnost za razvoj u turističkom smislu. Njen najviši vrh, Midžor nalazi se na 2169 m nadmorske visine, dok je visina na kome se nalazi sportski centar Stara Planina na 1723m.

Stara planina vodič
Stara planina, za ceo vodič klik na sliku

Zbog dugomesečne pokrivenosti snegom, idealnom nadmorskom visinom i prostorom kojim obiluje potencijalni je kandidat za izgradnju dugih staza za alpsko skijanje. Do tada, izgrađenih 12.000m pružaće uživanje skijašima na 8 staza,od kojih su 3 lake, 3 srednje i 2 teške. U planu su još mnoga ulaganja za zimske sportove i na vrhu Babin zub što će ovu neverovatnu planinu učiniti jednim od vodećih zimskih centara u Srbiji.

Vožnja gonodolom live,

Od letnjih aktivnosti koje su takođe pogodne zbog netaknute prirode tu su: paraglajding i ostali ekstremni sportovi, planinarenje, skuplanje gljiva kao i lekovitog bilja, vožnja bicikle i najinteresantnija panoramska vožnja gondolom na Jabučkom ravništu koja je zasad jedina u Srbiji.

Spust uživo,

Pravi raj za ljubitelje uživanja u prirodi tokom cele godine.  Sada, iako je proleće na putu, obavezno posetite ovu planinu ako ste u blizini i u koje god godišnje doba došli imaće šta da vam ponudi.Glavni urednik TT Group

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: