Putovanja iz snova

Plaže na Kefaloniji zbog kojih ćete odmah spakovati kofere

Lourdas plaža

Ostrvo Kefalonija nalazi se zapadno od kontinentalne Grčke, ispunjeno je krečnjačkim stenama, i peščanim uvalama. Neke od najlepših plaža Grčke nalaze se na ovom ostrvu. Zapljuskuje ih sveže Jonsko more, koje svojom tirkiznom vodom pravi neverovatan prizor u kombinaciji sa peskom ovih plaža.

Predstavićemo vam plaže na Kefaloniji zbog kojih ćete odmah spakovati kofere i rezervisati svoj aranžman Kefalonija ljeto 2017. Pa hajde da počnemo.

#1 Mirtos plaža

Ova plaža je zaštitni znak Kefalonije, sa brojnim međunarodnim priznanjima kao jedna od najboljih plaža na Mediteranu, a svakako zaslužuje ovu titulu. Osim toga, svake godine Grčka nacionalne turistička organizacija (GNTO) dodeljuje Mirtos plaži status plave zastavice. Prizor odozgo je jedinstven i pogled svakako ostavlja bez daha.

Zelene stene koje okružuje dosta duga plaža sa bjelim kamenčićima i Jonsko more u svom najboljem izdanju su prizor koji ne ostavlja ravnodušnim. Tirkizne vode, sa ili bez talasa, učiniće vaše iskustvo plivanja nezaboravnim. Kada se konačno spustite i naiđete na beskonačno plavetnilo, bićete očarani. Nikako ne napuštajte plažu pre zalaska sunca; to je jedinstveno iskustvo.

Plaža se nalazi oko 30 kilometara severno od glavnog grada Argostolija.

#2 Antisami plaža

Antisami plaža je svakako jedna od najatraktivnijih destinacija za kupanje i sunčanje na celoj Kefaloniji. Antisamos se ističe po svojim prirodnim ljepotama koje se sastoje od tirkizne vode i prelijepog okruženja koje stvaraju zelena brda i bujna vegetacija na vrhu. Plaža je dobro organizovana, sa suncobranima i ležaljkama u izobilju.

Panorama Antisami plaže
Panorama Antisami plaže

Zapanjujući prizor karakterističan za ovu oblast očarava sve posetioce. Antisami je stekao svetsku reputaciju kada je ovde sniman film Mandolina kapetana Korelija. Lako joj se pristupa iz primorskog puta u Sami. Iza brda se nalazi odlično mesto za sunčanje i ljubitelje prirode. Pored plaže koja se smatra atrakcijom sa sebe, na vrhu obližnjeg brda nalazi se manastir Agrillion koji vredi posetiti.

Nalazi se 27km istočno od Argostoli i prilično blizu luke Sami.

#3 Lourdas plaža

Lourdas je neobično primorsko mesto. Naselje se nalazi na brdu koje gleda na plavo more ispod. Veoma je popularno zbog svojih dobro organizovanih plaža gde mnogi posetioci uživaju u osvežavajućem brčkanju, odmah po dolasku u selo. Plaža je okružena zelenilom sa gustom vegetacijom i prelijepim vodopadima koji prolaze kroz planine.

Lourdas plaža

Kombinacija kristalne vode i zapanjujućeg planinskog prizora planine Aenos stvara pejzaž koji opčinjava sve posetioce. Plaža je prekrivena bjelim pijskom, sa dva reda ležaljki i šarenim suncobranima. U blizini je glavni put – Skala, ispunjen sa puno restorana, kafića, lokalnih prodavnica i drugim modernim sadržajima.

Do plaže je moguće doći javnim prevozom iz Argostolija i drugih sela. Nedaleko od obale, nalazi manastir Sissia. Sama plaža se nalazi 17km jugoistočno od glavnog grada.

#4 Xi plaža

Plaža Xi je jedinstvena u odnosu na druge plaže Kefalonije, jer nema strme litice ili duboke vode. Umesto toga, veoma je lako pristupiti joj. Njene vode su veoma plitke i stoga izuzetno pogodna za porodice sa decom. Ono što plažu čini jedinstvenom i izuzetno impresivnom je njena crvenkasta boja peska.

Xi plaža, Kefalonija
Xi plaža, Kefalonija

Zbog svog glinovitog sastava, ovde se može uživati u prirodnom i besplatnom spa tretmanu. Kaže se da ovaj pesak ima efekat pročišćavanja i zatezanja kože. Plaža je dobro organizovana i lako je naći mesto za parkiranje. Za ljubitelje sportova na vodi, Xi plaža nudi veliki spektar aktivnosti (Jet-ski, skijati na vodi, itd).

#5 Petani plaža

Petani je veličanstvena plaža koja se nalazi 20 km zapadno od Argostolija, glavnog grada Kefalonije, na prelepom poluostrvu Paliki. Kristalno plave vode i zapanjujući pejzaž velikih zelenih litica koje se usecaju u plavo more su prizor za pamćenje. Voda se od obale produbljuje prilično brzo i obično ima velikih talasa. Plaža je uglavnom prekrivena peskom i sa malo šljunka tu i tamo.

Petani plaža
Petani plaža

U neposrednoj blizini plaže je nekoliko taverni koji će privući vašu pažnju. Plaža je delimično organizovana sa suncobranima i ležaljkama. Tuš i toaleti su na nekoliko koraka od plaže. Parking prostor je za samo nekoliko automobila. U blizine plaže nalaze se autentična sela i manastiri koje vredi posetiti.

Svaka plaža na ovom ostrvu je magična na svoj način, i kakav god izbor da napravite, iskustvo će ostati urezano u sećanju.

Preporuka
  • Ocena:
5

Siže:

Ostrvo Kefalonija nalazi se zapadno od kontinentalne Grčke, ispunjeno je krečnjačkim stenama, i peščanim uvalama. Neke od najlepših plaža Grčke nalaze se na ovom ostrvu. Zapljuskuje ih sveže Jonsko more, koje svojom tirkiznom vodom pravi neverovatan prizor u kombinaciji sa peskom ovih plaža.

Sending
User Review
5 (1 vote)
Tagovi

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: