Mistična mesta

Ostrvo Ios – prvi sused Santorinija

Zanimljivo, ali na tržištu turističkih agencija Srbije postoje last minute ponude u kojima mistični Santorini figuriše već od 300 Eura. Za ove novce teško da može biti kreativnije ideje, ukusi se razlikuju, ali romantičnijeg grčkog ostrva teško da ima.

Ios
Ostrvo Ios, Grčka

[php snippet=1]

 

Već smo pisali o obližnjem Nexosu, a sada još par detalja o Iosu – prvom susedu Santorinija. Sva ova ostrva pripadaju arhipelagu Kiklada.

Ios se nalazi dvadesetak kilometara severno od Santorinija, i uobičajena je jednodnevna eksurzija. Naseljeno je ostrvo još iz Antičkih vremena sa nekih 1500 stanovnika van sezone. Leti ovde sve ključa, a zaštitni znak Iosa su danonoćne žurke i vilenjena do zore.

Ono što je Ibica u Španiji, Pag u Hrvatskoj, Halikarnas (Bodrum) u Turskoj, to je Ios u Grčkoj. Kuće krečene u belo, karakteristična grčka vegetacija i ogroman diverzitet plaža. U kilometrima preko 40.

[php snippet=2]

 

Dve najpopularnije plaže su Manganari i Milopotas.

Manganari
Manganari plaža na Iosu
Milopotas
Milopotas, gradska plaža Iosa

U svakom slučaju, pogledajte ovaj turistički promo film, prijavite se u par agencija koje rade Santorini na last minute i čekajte svoju šansu. Oni imućniji mogu već odmah da rezervišu, jer sezona je uveliko u toku!Glavni urednik TT Group

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: