Mistična mesta

Ostrvo Ios – prvi sused Santorinija

Zanimljivo, ali na tržištu turističkih agencija Srbije postoje last minute ponude u kojima mistični Santorini figuriše već od 300 Eura. Za ove novce teško da može biti kreativnije ideje, ukusi se razlikuju, ali romantičnijeg grčkog ostrva teško da ima.

Već smo pisali o obližnjem Nexosu, a sada još par detalja o Iosu – prvom susedu Santorinija. Sva ova ostrva pripadaju arhipelagu Kiklada.

Ios se nalazi dvadesetak kilometara severno od Santorinija, i uobičajena je jednodnevna eksurzija. Naseljeno je ostrvo još iz Antičkih vremena sa nekih 1500 stanovnika van sezone. Leti ovde sve ključa, a zaštitni znak Iosa su danonoćne žurke i vilenjena do zore.

Ono što je Ibica u Španiji, Pag u Hrvatskoj, Halikarnas (Bodrum) u Turskoj, to je Ios u Grčkoj. Kuće krečene u belo, karakteristična grčka vegetacija i ogroman diverzitet plaža. U kilometrima preko 40.

Dve najpopularnije plaže su Manganari i Milopotas.

U svakom slučaju, pogledajte ovaj turistički promo film, prijavite se u par agencija koje rade Santorini na last minute i čekajte svoju šansu. Oni imućniji mogu već odmah da rezervišu, jer sezona je uveliko u toku!

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: