Putovanja iz snova

Ostrvo Amuljani na Halkidikiju

Postoje puno ljudi koji na Halkidiki gleadaju kao na paradajs turizam destinaciju. Naravno, gde ima dima, ima i vatre, ali predrasude nekada postoje i da bi se kršile i razbijale. U vezi sa ovim, predstavljamo vam Amuljani, šumovito ostrvo tirkizno plavih obala.

U ovom postu pogledajte video klip o lepoti pejzaža ostrva Amuljani.

Amuljani se nalazi na nekih 3 kilometara od Uranopolisa, neposredno uz Svetu Goru na Atosu, Halkidiki.

Kako stići na Amuljani?

Ostrvo možete posetiti na dva načina. Prvi način je automobilom, pomoću trajkta, karta za ne dužu limuzinu od 4.5 metara i dve osobe košta oko 20 Eura u jednom smeru.

Druga varijanta je iznajmljivanje privatnog čamca iz luke u Uranopolisu, pa ako ste spremni da se oprobate u ulozi kapetana broda ovo je odlična prilika. Ovakvo zadovoljstvo predlažemo samo oprobanim moreplovcima, a cena jednodnevnog rentiranja motornog čamca za ovaj vid krstarenja košta 40 Eura plus gorivo.

Najpoznatije plaže su Megali Ammos Beach, Karagatsa, Alikes i Agios Đorđios.

Kako god, pogledajte ove pejzaže, pa razmišljajte o ovoj varijanti i ako ste smešteni na Stavrosu, Aspravalti ili Vrasni. Sa ovih masovnih destinacija, 70 kilometara se prelazi za nešto jače od sat vremena zbog relativno brdovitog i krivudavog puta.

Ako se odlučite da ceo godišnji provedete na ovom ostrvu 7 dana hotelskog smeštaja se kreće od 300 Eura pa jače. Pored izbora više od 5 egzotičnih plaža možete se upustiti u krstrenje oko Svete Gore, poseti Jerisosu, Nea Rodi, Olimpijadi, ostrvu Drenia i tako dalje.

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: