Putovanja iz snova

Ksenija (Xenia) – najlepša plaža na istočnoj obali Kasandre

Izabrali ste Halikidiki i letujete u nekom od turističkih mestašca na istočkoj obali Kasandre poput Kalitee, Polihrona, Haniotija ili Pefkohorija. Svako mestašce ima svoju plažu, koji su sasvim ok, te pronaći dobru plažu nije teško. Ali ako želite da uživate u kupanju i sunčanju na stvarno najlepšoj plaži istočne obale Kasandre onda je Ksenija pravo mesto za vas.

Panorma dela Ksenija plaže
Panorma dela Ksenija plaže

Xenia u originalu ili Chrousso beach nalazi se na 3 kilometra od Pefkohorija neposredno pored seoceta Paljuri.

Kao što je uobičajeno za Grčku sastoji se od uređenog i slobodnog dela. U uređenom se nalaze ležaljke sa suncobranima, ne naplaćuju se, al obavezni ste da naručite piće koje se kreće oko 3 Eura. Ako vas voda iscrpe, moguće je naručiti sendvič za prezalogajiti. Plaža ima tuševe i kabine za presvlačenje.

Gužva na urbanom delu plaže
Gužva na urbanom delu plaže. Za vikend dolaze Solunanji, pa sve je krcato.
Tete na Xenia plaži
Tete na Xenia plaži

Pesak je sitan, praktično onaj najsitniji, nema uopšte kamenčića niti šljunka. U more se ulazi postepeno, zato je Ksenija odlična i za porodice sa malom decom. Lokalni autobus staje tačno pred Kseniju.

Sitni pesak Halkidikija
Sitni pesak Halkidikija

Sa ove plaže imate prelep pogled na ostrvo Kornjača, kao i ovaj deo Toroneos zaliva. U svakom slučaju, za većinu Srba koji letuju na Kasandri ovo je plaža koju bi trebalo posetiti pod obavezno. Iz našeg ugla Xenia je lepša od Posidi plaže, pa možemo je proglasiti nejlepšom plažom kako istočne obale, tako i cele Kasandre.

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: