Evropa

Camilo Beach ili Kamilo plaža u Portugaliji

Posle čuvene plaže Kupališta na Devičanskim ostrvima vodimo vas u Portugaliju. U jugozapadnom delu Portugalije se nalazi Lagos (Lagoš), važan turistički centar u području Algarve, najprivlačnijem i najpopularnijem delu portugalske obale. U blizini Lagosa se nalazi veliki broj prelepih plaža koje izlaze na Atlantski okean.

Plaže u Lagosu su zapravo male uvale okružene stenama do kojih se dolazi drvenim stepenicama. Jedna od najlepših plaža u ovoj oblasti je svakako plaža Praia do Camilo, koja se nalazi između plaže Dona Ana i plaže Praia da Boneca.

Ova plaža je jednostavno prelepa! Pogled na nju sa vrha strmoglave stene je neverovatan, a kada se sa vrha do nje i spustite niz nekih 200 strmih stepenika, osećaj je još veličanstveniji. Svaki ternutak napora da se do nje dođe vredi stostruko, jer kada na nju stupite osetićete da vam stopala uranjaju u meki pesak, a pogled luta po horizontu okeana.

Stene koje je okružuju su oker boje, a kada ih sunce obasja celokupna slika dobija zlatne nijanse koje su odličan kontrast tirkiznoj vodi koja se na horizontu boji u modro.

Plaža nije dugačka, ali je prelepa.

Ona je, zapravo, uvala okružena piktoresknim liticama i fantastičnim formacijama od stena i idealna je za plivanje. Prosečna temperature vode ovde je između 20 i 22 stepena, što je malo hladnije nego prosečne temperature na morima, jer je u pitanju voda okeana.

Ipak, kada se naviknete, plivanje u okeanu je pravo uživanje i iskustvo koje se pamti.

Iznad plaže na litici je restoran u kome se možete osvežiti specijalitetima lokalne kuhinje od sveže ribe i morskih plodova, a pogled koji se iz restorana pruža je neopisiv. Pored restorana je parking pa je dolazak i boravak na plaži i infrastrukturno upotpunjen.

Plaža je udaljena nekih 500 m od plaže Dona Ana i nalazi se na putu za vidikovac Ponta de Paidade, gde se ispod velike litice nalaze prelepe pećine, i prirodni prolazi i mostići od stena.

Tagovi

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: