Azija

10 najvećih znamenitosti Tokija

U prethodnom postu govori smo o prepoznatljivim brendovima Japana, a u ovom očekuje vas 10 najvećih znamenitosti Tokija.

Sa oko 12 milona stanovnika (više nego cela Srbija sa Kosovom i Mekedonijom) Tokijo predstavlja pravi megalopolis koji čine 26 gradova, 6 opštine i desetak sela. Po nekim aršinima može se smatrati najvećim gradom na svetu, a po cenama je sigurno jedan od najskupljih. Pored svojih tradicionlanih dimenzija, Tokijo je sinonim za najviši status tehnoloških razvoja ne samo Japana, već i celog čovečanstva.

Respektivno, jedna za drugom od desete do prve znamenitosti Tokija, krećemo sad:

10. Ropongi (Roppongi) – Uzbudljiv deo grada predviđen za zabavu. Ropongi je veoma popularan kod stranaca.

9. Meiji Shrine – U kulturi Japana naći ćete mnogo zanimljivih svetilišta, koji pružaju mir i relaksaciju. Meiji Shrine je jedno od popularnijih svetilišta u Tokiju.

8. Hama Rikyu Gardens – Divan park koji ima istoriju iza sebe od preko sto godina. Ovaj park pruža jedinstveni osećaj futurizma.

7. Local Culture (lokalna kultura ili lokalni stil života) – U Japanu čak i najprostije i najobičnije stvari su prosto fascinantne. Obratite pažnju na lokalni način zivota meštana i primetićete mnogo zanimljivih detalja.

6. Imperial Palace (Rojalna palata). Trenutno, ovo je dom Japanskog Cara. Ali i pored toga, organizuje se turističke ture oko ovog prelepog kompleksa. Poželećete da živite u ovoj palati.

5. Shibuya – Urbano hiper biznis područje u Tokiju. Popularno do strane mladjih lokalanih ljudi. Biznis, stajling i moda su tri reči koje opisuju ovo mesto.

4. Ueno Park – Ukoliko želite da malo pobegnete od jake gužve u jednom od najurbanijih gradova na svetu, Ueno Park je dobar izbor. Odmorite se malo i uživajte u prirodi u sred urbane džungle.

3. Mount Fuji (planina Fuji) – Moguće je videti ovu planinu iz samog grada. Uzmite dnevni izlet do ove prelepe planine. Najveći vrh je pretvoren u Scenic nacionalni park.

2. Tsukiji Fish Market ili Tokijska riblja pijaca. Ovo je najveće tržište veleprodaje ribe na svetu. Veliko je iskustvo da budete svedok mnogim trgovačkim aktivnostima. Naučite kako se riba priprema za izvoz.

1. Sensoji Temple (Sensoji Hram) – Veliki budistički hram i jedan od najstarijih hramova u gradu. Sensoji Hram predstavlja jedno od važnih obeležja ovog grada.

U ovom postu toliko, nastavite da pratite naš TT Group blog o putovanjima., jer čekaju vas marljivo odabrane teme.

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

1 komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: