Saveti

Studentske selidbe u Beogradu – saveti

Ako ste student u Beogradu koji tek počinje studiranje i iz svog doma se seli u drugi grad zbog fakulteta ili ako ste već iskusni student koji često menja stanove, odnosno studentske sobe, u kojima živi, sledeći saveti biće vam veoma korisni.

Stalne studentske selidbe su uzbudljive, ali i prilično problematične. Zbog malog prostora u koji treba da smestite sve svoje stvari i haotičnosti koja selidbe prati potrebna vam je dobro osmišljena strategija preseljenja.

Preselite se lako i bez stresa! Kome usred obaveza na fakultetu i ispitnih rokova trebaju komplikacije oko selidbe?

Informišite se na vreme o onome što vam je potrebno

Ključ za uspešno studentsku selidbu je jednostavnost. Naime, ne možete poneti sve što posedujete sa sobom u novi stan ili novu sobu u studentskom domu.

Zato je potrebno da pre nego što krenete sa procesom selidbe u Beogradz saznate šta se sve u tom novom prostoru nalazi. Dakle, ukoliko se na vreme informišete o tome šta u novom prostoru postoji od nameštaja, tehnike, suđa i ostalih kućnih potrepština, možete preseljenje obaviti mnogo brže i efikasnije.

Ukoliko ste rešili da živite sa cimerom ili cimerima, možete se dogovoriti sa njima oko toga ko će šta doneti u novi stan. Tako ćete izbeći da sa sobom vučete stvari koje će biti nepotrebne jer ih je već neko drugi doneo.

Dobro je u inicijalnom preseljenju sa sobom doneti najosnovnije stvari koje su vam potrebne da bi normalno funkcionisali tokom kraćeg vremenskog perioda, a posle, bez pritiska i stresa, donositi ostatak. Ako pre preseljenja obavite „generalno“ čišćenje i sređivanje stvari, moguće je da ćete već tada odvojiti bitno od nebitnog. Tako ćete sa pakovanjem početi unapred, pa ćete kad dođe vreme selidbe imati manje posla.

Pakujte se pametno

Pored toga što je neophodno da napravite izbor stvari koje ćete seliti sa vama, morate ono što odaberete pametno spakovati.

Plastične kutije su odličan način pakovanja stvari prilikom selidbe. Za razliku od kartonskih kutija kojih se nakon selidbe morate otarasiti, plastične kutije možete odlično iskoristiti i posle, a nisu skupe. U njima unapred možete spakovati stvari onako kako želite da ih sortirate u novom stanu, odnosno sobi, pa da onda plastične kutije jednostavno rasporedite po ormarima, policama i fiokama.

Ako na plastične kutije stavite nalepnice na kojima ćete napisati šta se u toj kutiji nalazi, selidbu ćete obaviti još efikasnije. Brzo ćete locirati ono što vam je u određenom trenutku potrebno i nećete morati da otvarate svaku kutiju posebno.

Tehničku i elektronsku opremu možete pakovati u njihove originalne kutije. Dodatno se pobrinite da ova oprema bude bezbedno spakovana.

Neke stvari je lakše kupiti nego se mučiti sa njihovim preseljenjem: krupne, krhke, jeftine stvari, sredstva za higijenu i čišćenje… U pojedinim beogradskim studentskim domovim možete uzeti na revers jastuke i ćebad, pa ni njih ne morate pakovati.

Budite spremni na sve

Ukoliko se selite u studentski dom bitno je da se detaljno informišete o administrativnoj proceduri koju je neophodno da obavite prilikom useljenja. Preporuka je da sa procedurom useljenja u dom krenete čim počne radno vreme, jer ćete tako izbeći gužvu koja se napravi u kasnijim satima.

Pažljivo pročitajte informacije na sajtu ili na oglasnoj tabli kako bi znali gde i kada treba da idete. Spremite sva potrebna dokumenta unapred. Konsultujte se sa starijim studentima koji su kroz to već prošli da biste znali šta da očekujete.

Alati poput čekića, odvijača i makaza mogu da reše gomilu problema na koje možete naići prilikom preseljenja, pa ne bi bilo loše da ih nosite sa sobom. Od koristi vam može biti i kutija za prvu pomoć.

Budite svesni da selidba u prestonici Srbije ume da bude prljav posao, pa se u skladu sa tim i obucite, kako ne biste došli u situaciju da bacite u smeće, na primer, omiljenu majicu. Što su obuća i odeća udobniji, to je bolje.

Imajte spremljeno nešto da prezalogajite i obaveznu vodu, u slučaju da vam to bude bilo potrebno.

studetska selidba beograd

Teške knjige i skripte

Sa sobom nosite samo ono što znate da će vam trebati u semestru koji je u toku. Ono iz prethodnih ostavite kod kuće. Otarasite se glomaznih, kopiranih skripti za ispite koje ste već položili ukoliko znate da iz njih nećete opet učiti. Ukoliko ih imate u elektronskom obliku, onda nećete u potpunosti ostati bez njih.

Učlanjenjem u biblioteku možete sebi mnogo da olakšate studentski život, a jedna od prednosti koju dobijate je i to što ne morate da sa sobom nosite sve knjige nego ih možete uzeti iz beogradskih biblioteka (Gradska biblioteka, Narodna biblioteka, Univerzitetska biblioteka) tek onda kada su vam potrebne.

Pronađite pomoć za selidbe u Beogradu

Selidba nikada nije laka, a one koji odluče da sve sami urade čeka ogroman posao. Ne odbijajte pomoć roditelja, porodice i prijatelja ukoliko oni žele da vam pomognu. Osim što mogu da vam pomognu pri transportu stvari, mogu da pomognu i pri raspakivanju i sređivanju novog stana, odnosno sobe.

Angažovanje agencije za selidbe Beograd Beogradselidbe.com koja ujedno radi i pakovanje je odlična ideja, posebno ukoliko morate hitno da se preselite i ukoliko imate glomazne stvari i manje ili više nameštaja koji se seli sa vama. Uz angažovanje profesionalaca koji proces selidbi vrše svaki dan, možete se preseliti za par sati i izbeći ćete silne komplikacije koje mogu nastati u samostalnoj organizaciji selidbe.

Mnogi kažu da je studentsko doba najlepši životni period. Ali isto tako postoji i izreka „Ko se seli, taj se ne veseli“. Selidbe jesu česte kod studenata, ali ukoliko pratite ove savete one vam ništa ne mogu pokvariti.

I još nešto, pratite TT Group vremensku prognozu za Beograd, planirajte lepo vreme za selidbu, nemojte po kiši!

 • Ocena:
Sending
User Review
4 (2 votes)

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

komentara

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 • Hm.. da bi se preselili treba izabrati agenciju za selidbe. Kako birati agenciju za selidbe?

  Šta izdvaja dobre agecnije za selidbe među desetinama sličnih agencija?

  Pošten pristup i odgovornost prema svakom poslu i klijentu,
  Savesni, odgovorni i stručni radnici,
  Realizacija i velikih i malih selidbi,
  Poštovanje dogovorenih rokova i uslova,
  Konkurentne cene.

  Nasa sugestija je da to budu agencije koje su stekele reputaciju:
  Agencija Milosevic
  Agencija Sokol
  Besplatna procena selidbe.

 • Kakva god da je selidba u pitanju, najbitnije je da prodje kako treba i ukoliko smo u mogucnosti je obavi agencija sa iskustvom, kojoj cemo moci da poverimo nase vrednosti.

 • u principu studenti nemaju previse stvari. Čak i knjige nisu toliki problem, postoje e’knjige i e-skripte. Veliki broj danas studira u inostranstvu, Beč, Budimpešta, Nemačka, Slovenija i sl. E tu je problem izraženiji, pošto je malo nezgodno kupovati stvari u tim zemljama, pšto je daleko skuplje. Tako da mora se donositi iz domovine, i najbolje je angažovati specijalizovane firme koje će to odraditi lakše i bez previše cimanja na carini .

 • Selidba se isključivo radi preko renomirane agencije, jer se time štedi vreme, novac i nervi. Najbolja opcija prilikom selidbe bi bila ključ u ruke jer se na taj način zaobilaze izuzetno stresni trenutci u životu. Međutim, ova opcija je i najskuplja.

  • Preporučila bih agenciju za selidbe u Beogradu Ats-selidbe.rs.
   Momci odlično obavljaju svoj posao. Pored selidbe, rade pakovanje i zastitu namestaja, demontazu i montazu, odvozenje na deponiju i skladistenje stvari.

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: