Turizam Srbije

Obrenovićeva ili Pobedina ulica u Nišu

Svaki grad na svetu ima onu jednu ulicu koju nekako svi znaju baš kao “ONU” jer je glavna, posebna, centralna, duša grada. Beograd ima Knez Mihailovu, a Niš Obrenovićevu.

Glavna pešačka zona grada posebna je po mnoštvu radnji, kafića, privatnih hostela, poslastičarnica, odnedavno tu je opet i bioskop… smeštenih u arhitektonski očuvanim zdanjima od kojih se posebno izdvaja kuća trgovca Andonovića, izgrađena između dva svetska rata.

Forum Obrenovićeva (Pobedina)
Forum Obrenovićeva (Pobedina)

U Obrenovićevoj ulici je i najveći i najmoderniji šoping centar u gradu “Forum” koji je otvoren 2011. godine.

Leti, kada se vreli beton malo prohladi, Obrenovićeva oživi i prepuni se ljudima svih generacija. Pravo je uživanje sedeti u nekom od barova, pijuckati osvežavajući napitak i posmatrati tu lepotu od sveta koja je jedva dočekala da prodiše nakon letnjih vrelina. Ulični svirači i performansi raznih vrsta sastavni su deo života ove ulice, tezgice sa knjigama i suvenirima… sve to pomešano sa grajom i osmesima na licima čini Obrenovićevu ulicu – centar centra!

U Obrenovićevoj se nalazi i tržni centra “Kalča”, nekada najveći tržni centar na Balkanu, koji danas, nažalost grca u problemima loše tehničke i ekonomske organizacije.

Stari naziv za ovu ulicu je Pobedina, koji i dalje se čuje i koristi.

Tagovi

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: