Saveti

Kako se istražuju ključne reči u turizmu?

Sposobnost za pravilno istraživanje ključnih reči jedna je od najvažnijih veština koje treba da imate, ako razmišljate o zarađivanju novca sa interneta. Uz pravilno istražene ključne reči zaradu je moguće povećati čak za 100%, bez korišćenja društvenih mreža i plaćenog oglašavanja.

Kada kažemo pravilno istražene ključne reči, mislimo da treba pronaći termine koji dobijaju veći broj mesečnih pretraživanja. U ovom postu ćemo objasniti kako se provodi istraživanje ključnih reči i kako pronaći ključne reči sa slabijom konkurencijom.

Pored dobro istraženih ključnih reči, veoma je važno odabrati profitabilnu temu, nešto popularno i profitabilno, da možete zaraditi putem affiliate programa.  U ovom primjeru mi ćemo koristiti temu za putničke agencije.

Istraživanje ključnih reči – koje alate treba koristiti?

Google AdWords planer je dobro mesto za turističke agencije koji će im pomoći da se povežu sa pravim tipovima kupaca. Koristeći ovaj program, marketinški stručnjaci mogu da unesu široke ključne reči i suziti svoje potencijale odabirom jedinstvene lokacije kako bi dobili konkretnije ideje. Takođe mogu ući u određena područja koja okružuju svoje gradove kako dobili još više lokalnih ključnih reči.

Google Trends je još jedan lep alat koji može pomoći da ciljamo ključne reči regionalnim interesom. Pomoću ovog alata moguće je odrediti razinu interesa odabranih ključnih reči u određenim vremeskim razdobljima na određenim lokacijama.

Takođe, može se koristiti Google Suggest i SERP-s kako bi dobili preporuke za ključne reči sa više fraza (eng. long-tail keywords). Na primjer, ako biste upisali „restoran u Beogradu“ u Google tražilici, a zatim skrolali na dno stranice, vidjet ćete popis srodnih fraza kao što je „italijanski restoran u novom Beogradu“ i „najbolji restorani u Beogradu“. Koristeći ovu metodu sa različitim ključnim rečima, možete pronaći nekoliko izraza koje možete uključiti u svoje postove na blogu.

Brainstorming keywords (šta je ono što ekstremno važno zanima surfere?)

Da napomenemo da bi turistički blog trebao da sadrži savjete o putovanjima, ekstremnim sportovima, odabirom odredišta i hotela…

Da bismo ostvarili bolju konverziju od affiliate programa za putovanja, želimo ciljati ljude koji sami planiraju svoje odmore. Imajte na umu da kada birate tematiku, bolje je imati neko osnovne znanje o njemu, dovoljno vremena za dubinsko istraživanje, u suprotnom imat ćete poteškoće sa pisanjem članaka ili da imate veliku količinu novca da zaposlite stručnjaka i da on to sve radi za vas.

Istraživanje konkurencije

Nakon što imate popis s uobičajenim frazama, možete ih uneti u Google alat za planiranje ključnih reči, dobiti opseg pretraživanja i nove ideje za ključne reči. Google će vam dati podatke poput “prosečna mesečna pretraživanja”.  Sledeći redak u smislu mjernih podataka jest “konkurencija”. Tipično, težina se rangira na niskoj, srednjoj I visokoj razini. Imajte na umu da to nije konkurencija na Google tražilici, to je AdWords metrika.

Da biste dobili konkurenciju za pretraživanje, morate pratiti korake u nastavku.

Prvo vam moram reći da ćete trebati puno vremena za ručno istraživanje ključnih reči, puno bolja opcija je upotreba nekog softvera. Jedni od popularnijih su Semrush, Keyword Tool i Ubersuggest.

Sledeće važne mjerne podatke treba uzeti u obzir prilikom provođenja istraživanja kljulnih reči ručno ili pomoću automatizovanog softvera.

Naslov, URL, meta description (iako on niije toliko važan danas, ali može pomoci da pridobijemo posjetioca)

Ako je upit prisutan u sva tri elementa rezutata tražilice, moj je raniji zaključak da će ova web stranica biti teža za nadmašiti, vjerovatno su i ostala polja dobro sređena. Međutim, ako upit nije prisutan u jednom od tih elemenata (naročito naslov), olakšavajuće je i prestit ćemo ga.

U okviru turističke teme, normalno je vidjeti sajtove sa velikim autoritetom u prvih 10; teško ih je nadmašiti, ali možemo ciljati ključne reči sa više fraza.
Proverite povratne linkove ka sajtu, autoritet domene, autoritet stranice, Top 5 linkova. Provjerite backlinkove konkurenata, posebno prvih 10. Pomoću Ahrefs-a i MOZ-a možete proveriti podatke o autoritetu domene.

Ukoliko je prvih pet povratnih linkova niske kvalitete i autoritet domene ispod 20 onda možete prestići ovu web satranicu. Postoji izuzetak za ovo, kada skriveni PBN linkovi upućuju na lokaciju.

Implementirajte ključne reči

Mogućnost pronalaženja dobrih ključnih reči je vrlo važna veština, nije nam cilj da nas posetioci samo pronađu, nego i da kliknu na naše linkove i ostanu što duže na web sajtu.

Uvijek nabavite najkvalitetnije i najzanimljivije članke, jer zadržavaju posetioce duže na vašoj web stranici i grade poverenje.

Koristite privlačne naslove i meta opise, obe su oznake vidljive korisniku kada pronađe vašu web lokaciju putem Google pretraživača. Kao što smo gore naveli, meta opis nema veliku ulogu u rangiranju, ali bi trebao da potakne posetitelja da klikne na vaš link. Važno je napomenuti da dobar naslov  i dobar meta opis u nadopunjujućoj kombinaciji povećavaju CTR.

Koristite ključne reči sa više fraza, oni se uvijek lakše rangiraju i pružit će vam dodatni promet.

Uvijek proučavajte svoje glavne konkurente; potražite ključne reči koje upotrebljavaju i pronađite informacije koje im nedostaju i dodajte ih na svoj web sajt.

Uvek radite kvalitetno optimizaciju na sajtu. Interno i eksterno linkovanje će povećati vreme koje posetioci provode na vašoj web stranici.

Ostale smernice

Iako vam pravi SEO alati mogu pomoći da kultivišete bolju lokalnu SEO strategiju, ponekad je posao već učinjen za vas. Općenito je dobra ideja da temeljito analizirate web stranicu vaše konkurencje, profile društvenih mreža i blogove kako biste videli koje lokalne ključne fraze ciljaju u svom sadržaju. To znači pregled njihovih sadržaja, naslova i h tagova.

S obzirom da većina menadžera putničkih agencija više voli da svoje talente i vreme posvete pružanju usluga putnicima. Digital marketing agencija http://www.webmajstor.ba/ je tu da pažljivo istraži ključne reči lokalnih kompanija kako bi osigurali efikasnije kampanje za SEO.

Nudimo sveobuhvatan paket SEO usluga koji pomažu turističkim agencijama da angažuju kupce, privuku ih u svoje specifične regione i ostvare veću prodaju.

Preporuka
  • Ocena:
Sending
User Review
5 (1 vote)

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: