Amerika Mistična mesta Putovanja iz snova

Đavolji most u Sedoni. Arizona.

Svaka država ima neko mesto đavolski opasnog izgleda. Ovo je priča o jednom ovakvom lokalitetu u najmoćnijoj državi na svetu, Sjedinjenim Američkim državama.

Gledate u “Devil’s Bridge” ili u prevodu u Đavolji most. Ovaj most predstavlja pravu umetnost koju je priroda načinila igrajući se sa stenama. Đavolji most se nalazi u saveznoj državi Arizoni. Lociran je u nacionalnom parku prirode Sedona.

Samo najhrabriji i najuporniji mogu da nađu i prođu ovaj most.

Treba planinariti nešto manje od 2 kilometara da bi dospeli do mosta. Početak je veoma lak, ali što se više približavate cilju, postaje sve teže. Ako vam planinarenje ne oduzme dah, pogled sa ovog mosta definitivno hoće!

Lukovi ovih stena su širi nego što se čini na slici. Širina ovog mosta je dovoljna da se i automobili mimoiđu, tj. svako može da ga pređe. Malo plaši činjenica da je ispod provalija nekih 15 metara visine (visina šestospratnice).

Ako zagledate u klanc, mogu se viditi neke od stvari koje su ispale posetiocima. Kad stojite na mostu i gledate u daljini, bićete oduševljeni lepotom prirode i dinamikom nijansi od brilijantno narandžaste do purpurno crvene boje.

Par činjenica o Nacionalnom parku Sedona

Sedona teritorijalno pripada Arizoni i sinonim je za brend Divlji Zapad i Western filmove. Njegove čuvene peščane Crvene stene, česti su motivi kako crtanih filmova, animacija, stripova. Ovo je najčešća slika kako stranci percipiraju Ameriku.

Sedona je doista čudo prirode, destinacija koja ugosti skoro četiri miliona turista godišnje.

Jedino je Veliki Kanjon poznatija i atraktivnija lokacija u ovom delu Amerike. Iako se nalazi na smao 450 metara nadmorske visine, Sedona ima umereno pustinjsku klimu tokom svih godišnjih doba, što je čini atraktivnom za posetu bilo kad u godini.

U proleće, dani su topli, a noći hladnije. Imajte na umu da se ovde temperature spuštaju kako odmiče dan, pa noći budu neverovatno hladne. Leto u Sedoni se karakteriše vrućim danima i prijatnim noćima. Ovi uslovi čine Sedonu idealnom za kampovanje, plivanje, planinarenje, biciklizam, šoping i sve ostalo što vaša porodica može da poželi.

Tokom jesen, ovde se sezona zahuktava. Plava neba, topli dani i ugodne večeri ostaće vam upečatljive decenijama. U stvari, kad dođe jesen, toliko je fino, da vam se čini da se leto produžilo za još nekoliko meseci. Pri kraju jeseni, kad lišće dobija svo šarenilo boja, pogled na Sedonu izgleda veličanstveno.

Sneg otprilike pada dva meseca u godini i pravi zaista neverovantan prizor. Ovakav kontrast je jako pogodan za izvanredne fotografije. Spremite se da uradite fotografije ujutru, jer do podneva se može desiti da se istopi. Dnevne temperature su uvek iznad tačke zamrzavanja.

Ako se kojim slučajem budete našli u Sedona Nacionalnom parku, nemojte, ali nemojte propustiti Đavolji Most.

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: