Saveti

7 idealnih poklona za osobe koje vole putovanja

Koliko puta ste se našli u situaciji da prosto ne znate koji poklon kupiti nekome za određenu priliku, ma koliko dugo razmišljali o tome? Kao da sva kreativnost koju inače posedujemo odluči da nestane kada je pred nama izazov kupovine poklona.

Ipak, odabir idealnog poklona mnogo je lakši ako poznajete navike osobe koju darujete, a ako je ona pravi pustolov i često se upušta u turističke avanture, možete odabrati darove koji ne samo da će biti reprezentativni ili ukusni već i veoma korisni. 

U nastavku ćemo navesti 7 ideja koje možete primeniti na vaš idealan poklon za osobe koje vole putovanja.

#1 Personalizovano iznenađenje – unikatan poklon

Kao što smo već pomenuli, osmišljavanje originalne ideje za poklon postaje neuporedivo lakše ukoliko dobro poznajemo personu kojoj darujemo. 

Možete biti kreativni i, na primer, dizajnirati posebno personalizovan foto album u koji će primalac poklona skladištiti svoje omiljene uspomene sa putovanja, a koje će ga uvek sa osmehom na licu setiti na lepe trenutke.

Ako to pak nije mogućnost i jednostavno nemate fotografije osobe kojoj darujete, što može biti slučaj sa direktorom, šefom ili kolegom mogli biste uvek da se opredelite za ukusan dar.

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli slatke poslastice, pa shodno tome se možete odabrati i personalizovane torte sa čekićem, u kojima se skriva još veće iznenađenje, a koja na sebi nosi natpis po želji. 

Tu su i najraznovrsniji personalizovani dekori za dom, pa i komadi nakita ili olovke sa gravurama po želji. Ipak, za osobe koje su duhom avanturiste i vole da putuju, možda ne bi trebalo birati ovako klasične poklone. Šta kažete na personalizovanu futrolu za pasoš? Ili na iznenađenje u vidu vaučera za vikend-putovanje koje ćete organizovati po ukusu osobe kojoj darujete? 

#2 Bežični zvučnici – žurka za poneti

Za jednog putnika, tehnološki uređaji koji ne zahtevaju kablove i utičnice su savršen poklon. Omogućite mu da ponesu omiljenu muziku sa sobom gde god da krene, i podigne atmosferu i raspoloženje hitovima koji će ih pratiti u kojem god delu sveta se našao.

Dok će bežični zvučnici biti sjajni za slušanje u apartmanu ili sobi u kojoj boravi, tokom samog putovanja od koristi će mu biti bežične slušalice uz koje može slušati muziku, ili pratiti omiljenu seriju, bez kablova koji znaju da budu vrlo nezgodni za nošenje.   

#3 Jastuk za vrat – komfor na putovanju

Dobar san je neophodan za normalno funkcionisanje organizma, a u putu čak i spavanje može biti naporno zbog neudobnosti putničkog vozila. Zato je jastuk za vrat veoma koristan poklon koji će vašem putniku povećati komfor i olakšati putovanje.

Odaberite onaj od memorijske pene koji se prilagođava obliku glave, sa navlakom od prijatnih materijala koja se lako skida i pere.  

#4 Dvogled za pejzaž izbliza

Da li i vas nesaglediva panorama sa vidikovaca ostavlja bez daha svojom atraktivnošću i lepotom?

Dvogled je super “igračka” za slične situacije kada možete videti nešto što bi ste propustili golim okom, a ujedno još više uživati u svakom detalju pejzaža. Za zaljubljenike u prirodu i planine, dvogled će upotpuniti doživljaj i barem donekle zadovoljiti njihovu nezasitu radoznalost. 

#5 Kindle – elektronski čitač knjiga

Kindle je elektronski čitač digitalnih knjiga iz Amazon “produkcije”. Za prave ljubitelje knjiga, Kindle je uređaj velike vrednosti jer ne samo da ne moraju da pakuju mnogo knjiga u kofer, već mogu uvek da skinu novu knjigu u digitalnom formatu dokle god imaju pristup internet konekciji.

Ovaj vidžet služi i kao čitač knjiga, odnosno možete slušati audio zapis knjige dok posmatrate okolinu oko sebe. Interesantno je da ovaj uređaj nema pristup elektronskoj pošti, društvenim mrežama niti bilo čemu što bi vas omelo u čitanju.

#6 Navigacija za automobil – mapa sveta na dlanu

Danas svako ima pristup GPS navigaciji putem pametnih telefona i tableta. Međutim, do problema dolazi kada se pređe granica druge države i mi više nemamo opciju da koristimo naš internet. 

Iako postoje brojne aplikacije za vanmrežnu navigaciju, dovoljno je jednom da pogrešimo putanju i i aplikacija neće biti u stanju da nas preusmeri.

Iz tog razloga navigacija za automobil je nezamenljiva za putovanja i jedini siguran način da usput ne zalutate. Budite sigurni da ćete ovim poklonom poštedeti vašeg putnika mnogo muka

#7 Solarna baterijska lampa – izvor svetlosti koji stane u džep

Koliko vas je puta na nekom putovanju uhvatio mrak tokom izleta

Osvetljenje okoline blicem od mobilnog telefona ne samo da ne pruža dovoljan izvor svetlosti za bezbedno kretanje, već može da istroši bateriju što bi situaciju svakako učinilo gorom.  

Ova baterijska lampa puni se solarnom energijom tokom dana, pa nema bojazni da se isprazni u najgorem trenutku. Darujte vašeg putnika solarnom baterijskom lampom kako bi se uvek bezbedno kretao na svom putovanju.

Osobama koje vole putovanja možete darovovati bilo šta što će im olakšati put, uveseliti dolazak i odlazak ili pomoći da skladište uspomene nastale tokom putovanja – a možemo biti sigurni da će ih biti puno.  

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: