Naslovna   Visit Serbia   
 


Use The Power of Internet - Internet solutions -- TT GROUP

  E-MARKETING: SAVETI ZA USPEŠNO POZICIONIRANJE NA PRETRAŽIVAČIMA

 

     Snaga interneta ogleda se u tome što sa dobrom idejom i poštovanjem procedura po kojima funkcionišu pretraživači možete usmeriti popriličan saobraćaj ka vašoj web lokaciji. Pravila su ista za male, srednje i najveće kompanije, a zarada preko web sajta je u principu linerno zavisna od saobraćaja. Da ne bi ste angažovali neku od specijalizivanih firmi za pozicioniranje na pretraživačima i e-marketing, kao na primer www.tt-group.net , iznećemo vam neke od procedura koje su garant maksimalizacije saobraćaja.

Pa krenimo redom:

1. Title ceo sajta, za više informacija posetite stranicu   META TAGOVI - TERMINOLOGIJA
2. Title stranice, za više informacija posetite stranicu   META TAGOVI - TERMINOLOGIJA
3. Ključne reči, za više informacija posetite stranicu   META TAGOVI - TERMINOLOGIJA
4. Meta tagovi na stranici, za više informacija posetite stranicu   META TAGOVI - TERMINOLOGIJA
4. Dizajn stranice, za više informacija posetite stranicu   META TAGOVI - TERMINOLOGIJA
5. Alt tagovi na stranici, za više informacija posetite stranicu   META TAGOVI - TERMINOLOGIJA
7. Linkovi na stranici, za više informacija posetite stranicu   META TAGOVI - TERMINOLOGIJA
8. Clean code, za više informacija posetite stranicu   META TAGOVI - TERMINOLOGIJA
9. CSS na stranici, za više informacija posetite stranicu   META TAGOVI - TERMINOLOGIJA
10. Sadržaj stranice, kvalitet sadržaja stranice je možda najbitniji paramter. Ako se pitate kako pretraživači mogu da procene kvalitet pojedine stranice, odgovor je sledeći: Serveri vrlo precizno mogu da izračunaju prosečno vreme provedeno na web lokaciji. Što je ono veće, imlikacije su da je sadržaj zanimljiviji posetiocima.

 

Ukoliko ste završili prethodne korake naredna procedura je pozivanje najbitnijeg gosta na vašu web lokaciju ili pojedinačnu stranicu. Njegovo veličanstvo GoogleBot, spaider Google.com pretraživača.

1. Prvi korak je prijava adrese nove stranice u Google indeks. Na stranici http://www.google.com/addurl/ , u polje URL unesite URL stranice koju želite da GoogleBot indeksira, u polje Comments unesite meta tag description, a u polje Optional niz znakova koji su prikazani na susednoj slici. Posledni unos nije obavezujući, ali poželjan jer ovim Google razlikuje vaš zahtev od automatskih zahteva robota pa samim tim prcesuiranje vašeg zahteva odvijaće se brže.
2. Ovu proceduru u sličnim varijantama treba ponoviti na najpoznatijim svetskim pretraživačima poput Yahoo-a ili MSN-a, kao i na lokalnim Pogodak, Krstarica i td.
3. Direktorijumi sajtova, najbitniji su: DMOZ, www.dmoz.org i Yahoo direktorijum http://dir.yahoo.com.
4. Uključivanje u kreairanju i vođenju tema kojima se bavi vaš web sajt na najpoznatijim interaktivnim web servisima namenjenim široj populaciji tipa: Facebook.com, Bloger.com, MySpace.com i td. Diskusija na ovim forumima je dvostruko korisna, jer postavljanjem besplatnog linka na forumima vi povećavate i rejting strane ali i dovodite potencijalne posetioce koji će u zavisnosti od zanimljivosti teme posetiti link.
5. Potpis (Signature) na forumima, blogovima i svim ostalim interaktivnim web servisima koristite potpis u kome se pored poruke ili nekog slogana nalazi i url adresa ciljano izabrane strane.
6. Razmena linkova sa web lokacijama, Probajte da razmenite što više linkova sa respektivnim sajtovima. Za ovaj posao postoje na hiljade specijalizovanih programa pa konsultujte Google na temu link ekschange.
7. Pisanje članaka za priznate web lokacije, tzv. web lokacije od autoriteta, Wikipedia je trenutno nezaobilazna i besplatna web enciklopedija
8. Postavljanje fotografija sa komentarima i URL-om vašeg sajta na besplatnim servisima tipa Google Earth, Google Map, Flickr, Picasa i td.
9. Recipročni linkovi sa prijateljski nastrojenim sajtovima
10. Masive E-mail, vodite računa o spamu, nemojte kupovati baze e-mail adresa, ali postavite interaktivne forme za prjavljivu na news letter. Šaljite povremeno u zavisnosti od aktuelne situacije news letter svim zainteresovanim posetiocima. Masovni e-mail u principu ne spada u SEO tehnike, ali može da bude vrlo moćan alat u održavanju i intenzivnom povećanju web saobraćaja u pojedinim trenucima.

Ovo su univerzalne i neizbežne SEO tehnike ali samo ako unose dodatu vrednost, a uporna i neprestana kombinacija gore navedenih procedura je jedini put za bolji rejting kako na Google page ranku sistemu, tako i na svim ostalim pretraživačima. Negujući pravi parterski odnos prema pretraživačima, prateći novitete na polju usavršavanja metoda pretraživanja, vaša web lokacija koračaće sigurno ka prvoj poziciji na prvoj strani Googla!!!

POSETITE I NEREDNE STRANE:
Uvod u E-Marketing

1. Konvencionalna definicija marketinga
2. Definicija Internet marketinga
3. Meta Tagovi
4. Terminologija koja se koristi pri Search Engine Optimizaciji
5. Terminologija koja se koristi pri analizi internet saobraćaja
6. Saveti i metode za Search Engine Optimisation

Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

 

Za ljubitelje dobre fotografije: Wallpapers from Serbia, ulepšajte svoj desktop pozadinama sa motivima iz Srbije

     

 

FORUM o aktualnim dešavanjima iz sveta turizma Zanimljivi tekstovi, putopisi i reportaže Mala škola DIGITALNE FOTOGRAFIJE WALLPAPER from Serbia, desktop pozadine sa motivima iz Srbije

FORUM o aktualnim dešavanjima iz sveta turizma Zanimljivi tekstovi, putopisi i reportaže Mala škola DIGITALNE FOTOGRAFIJE WALLPAPER from Serbia, desktop pozadine sa motivima iz Srbije

 


    TURIZAM  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE   FORUM   KURSNA LISTA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT

Questions? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
© TT GROUP 2004-2011, All Rights Reserved.