Naslovna   Visit Serbia   
 


  E-MARKETING: DEFINICIJA INTERNET MARKETINGA

 

     Internet marketing predstavlja korišćenje svih vidova internet advertajzinga u cilju povećanja broja posetilaca neke web lokacije. Ova vrsta marketinga obuhvata, kako kretaivni, tako i tehnički aspekt interneta, ukljušujući dizajn, razvoj, reklame i marketing u konvencijalnom smislu reči. Metode Internet Marketinga su:

1. Search engine optimization
2. Pay per click advertising
3. Banner advertising
4. Affiliate marketing
5. Interactive advertising
6. Email advertising

     Ili na engleskom:

" Internet marketing is the practice of using all facets of internet advertising to generate a response from your audience. It ties together both the creative and technical aspects of the internet, including design, development, advertising and marketing. Internet Marketing methods include search engine marketing (both search engine optimization and pay per click advertising ), banner advertising , e-mail marketing , affiliate marketing , interactive advertising , and email advertising). "

     Osnovna premisa u procesu uspešnog plasmana robe na tržištu je dobar proizvod. Dobar proizvod odlikuje kvalitet, cena i rok isporuke, odnosne vreme realizacije. Medjutim, dobar proizvod ili kvalitetna usluga sama po sebi nije i dovoljan uslov za uspešan plasman na tržištu. Danas je tržište prezasićeno, a konkurencija nemilosrdna. Proces u kojem dobar proizvod biva prepoznatljiv u svesti potrošača možemo nazvati brendiranjem. Dakle, brendiranje obuhvata objedinjenje kredibiliteta (kvaliteta) i identiteta (prepoznatljivosti) nekog proizvoda. Cilj ovih tekstova nije odgovor na pitanje kako stvarati nov proizvod, već kako konkretan proizvod učiniti prepoznatljivim.

Na današnjem lokalnom ili globalnom tržištu stvaranje brenda je mukotrpan i neprekidan proces imajući u vidu koncentraciju konkurencije i činjenicu da jednom stvoren brend treba permenantno održavati. Za uspešan proces brendiranja treba usvojiti pravilan marketing plan i krenuti u sprovođenje marketing kampanje. Marketing plan je uvek specifičan za konkretan pruizvod ili uslugu i ne postoji decidna formula za njegovo uspešno usvajanje i sprovođenje. Budžet za merketing je uvek ograničavajući faktor, pa u tu svrhu E-marketing sve više dobija na zančaju. Sa stanovišta E-marketinga, a u skaldu sa njegovom definicijom možemo nabrojati sledeće metode:

        1. SEO, Search Engine Optimization,
        2. E- mail Marketing,
        3. Baneri,
        4. News letter, E books i ostale advertising tehnologije.
        5. Pay per click advertising
        6. Affiliate marketing,

Pod predpostavkom da je sajt već napravljen i da je sadržaj na njemu kvalitetan.


     1. SEO . Naravno za sve ovo podrazumeva se pre svega posedovanje sopstvene web lokacije. Web sajt je sam po sebi je sredstvo marketinga 24 sata na dan, sedan dana u nedelji, 365 dana u godini, uključujući i praznike, a bez godišnjeg odmora. U prošloj dekadi jedan od osnovnih web slogana bio je:

"Ukoliko ne postojiš na internetu, ti ne postojiš!"

     Slogan Web 2.0 tehnologija može se parafrazirati:

"Ukoliko nisi prepoznatljiv na internetu, ti ne postojiš."

     Dobro pozicionirano mesto na web pretraživačima je suština vrlo bitna stvar. Danas se pitanje kako biti na prvoj strani google-a, u principu može poistovetiti sa pitanjem kako biti bogat. U tu svrhu, pogledajte metode i savete koje Vam predlaže TT Group za što bolje pozicioniranje na vodećim domaćim i stranim pretraživačima.

     2. E- mail Marketing. Na osnovu prikupljenih podataka sa emaila, registracionih formi i interih izvora podataka, informišite sve one koji žele da znaju šta se novo dešava sa vašim poslovanjem. Ne zapostavljajte već dobijene mušterije. Koristite softver koji će čestitati vašem partneru Novu godinu, obavestiti ga o Vašem izlaganju na sajmu ili pozvati Vaše partnere jednostavnom procedurom na najnoviju prezentaciju.

     3. Baneri. Broj linkova koji su usmereni ka Vašoj web lokaciji je jedan od parametara za bolje pozicioniranje na pretraživačima. Reklamirajte svoju web lokaciju pomoću banera na drugim sajtovima. To se može uraditi na nekoliko načina:
         a. Razmenom banera sa takozvanim prijateljskim web lokacijama.
         b. Postavljanjem banera i reklama na portalima koji ovu uslugu nude besplatno
         c. Postavljanje banera na popularnim sajtovima uz novčanu nadoknadu.

     4. News letter, E books i ostale on-line advertising tehnologije. Jednom nedeljno, mesečno ili godišnje u zavisnosti od dinamike promena u preduzeću pošaljite nwesleeter, e book, ili e razglednicu svim postojećim i potencijalnim partnerima. Konsultujte se sa nama kako napraviti komercijalni news letter ili Ebook sa jasnom porukom u skladu sa svim Web standardima.

POSETITE I NEREDNE STRANE:
Uvod u E-Marketing

1. Konvencionalna definicija marketinga
2. Definicija Internet marketinga
3. Meta Tagovi
4. Terminologija koja se koristi pri Search Engine Optimizaciji
5. Terminologija koja se koristi pri analizi internet saobraćaja
6. Saveti i metode za Search Engine Optimisation

Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7


Za ljubitelje dobre fotografije: Wallpapers from Serbia, ulepšajte svoj desktop pozadinama sa motivima iz Srbije

     

FORUM o aktualnim dešavanjima iz sveta turizma Zanimljivi tekstovi, putopisi i reportaže Mala škola DIGITALNE FOTOGRAFIJE WALLPAPER from Serbia, desktop pozadine sa motivima iz Srbije

FORUM o aktualnim dešavanjima iz sveta turizma Zanimljivi tekstovi, putopisi i reportaže Mala škola DIGITALNE FOTOGRAFIJE WALLPAPER from Serbia, desktop pozadine sa motivima iz Srbije

 


    TURIZAM  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE   FORUM   KURSNA LISTA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT

Questions? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
© TT GROUP 2004-2011, All Rights Reserved.