Naslovna   Visit Serbia   
 


Use The Power of Internet - Internet solutions -- TT GROUP

  E - MARKETING: SEO TERMINOLOGIJA

 

      Jedan od koraka za uspešno povećanje web saobraćaja je upoznavanje sa SEO terminologijom. Na ovoj strani nabrojaćemo osnovne tremine prilikom dogovaranja usluge optimizacije u Srbiji.

      Najčešći SEO termini koje trebate poznavati:

SEO - Search Engine Optimisation Search, prilagođenje stranica web pretraživačima radi boljeg pozicioniranja pri pretraživanju
SEP - Search Engine Positioning
SEM - search engine marketing
Affiliate Marketing - ovu vrstu marketinga možete shvatiti kao distribuciju oglasa svog marketing partnera. Ukoliko se vaša lokacija bavi turizmom možete biti u affiliate programu nekog on line sistema za rezervaciju hotela.
AdWords - Googlova mreža aukcije linkova i oglasa. Većina oglasa koje Google dostavlja učesnicima u Adsense programu je bazirana na odabranim ključnim rečima i na nekoj vrsti aukcije među oglašivačima kojom se određuje tzv. cost per click (cena po kliku) faktor.
AdSense – Revolucionarni način oglašavanja pri kojem se reklame pojavljuju na unapred definisanim mestima na web strani, a pri tom su povezane sa sadržajem lokacije. Vlasnik web lokacije zarađuje samo kad neko klikne na oglas. AdSense oglasi mogu biti tekstualni, u obliku slike ili video zapisa.
PPC - pay per click ili plaćanje po kliku
CPA - cost per action - faktora, što znači da dobijaju novac ukoliko posetioci kompletiraju neku akciju - što se obično odnosi na kupovinu nekog proizvoda.
CTR - Click trough rate ili omjer prikazivanja i klikova
DMOZ – jedan od najpopularnijih besplatnih direktorijum sajtova
Yahoo direktorijum – yahoo-ov direktorijum sajtova
Apsolutni linkovi - apsolutno definišu adresu neke stranice, pr.
Relativni linkovi - relativno definišu adresu neke stranicu u odnosu na drugu.
Nofllow link - link sa ovim meta tagom stranica sprečiće indeksiranje stranice koju link povezuje.
SPIDER – BOT ili ROBOT je skripta, tj. program koji posećuje sve stranice na web lokaciji koje ste označili za pretraživanje u robots.txt datoteci, analizira ih i ubacuje u indeks pretraživača
GoogleBot – je najpoznatiji spider najpoznatijeg pretraživača, Google-a
Alexa - web sajt koji se bavi analizom saobraćaja, a prepoznatljiv je po tome što pokušava da napravi apsolutnu rang listu popularnosti svih web sajtova.


ANCHOR TEXT - tekst linka, tekst koji kliknete da biste pratili neki link unutar određene stranice
Obično google ne odobrava adsense aplikacije ako imate besplatan web sajt, ali postoji jedan izuzetak. To su (google-ovi) Blogger.com blogovi. Blogger će dodate famozni nofllow meta tag u zaglavlje vaših stranica što će sprečiti da vaš sajt bude indeksiran.
Site Map - mapa sajta : Stranica koja pretraživačima daje drugi sekundarni način navigacije kroz vaš sajt. Danas se obično mapa sajta prilagođava za pretraživače upotrebom Google-ove XML specifikacije, dok obična HTML stranica može takođe biti prisutna da bi korisnicima omogućila lakšu navigaciju.
Spam : Neželjena email poruka. Ovaj se termin sve više koristi da označi i rezultate pretrage lošeg kvaliteta.
BAN, BANNED, BLACKLISTED - izraz za domen koja je izbačena iz indeksa
STOP WORDS - izraz za riječ koje tražilice ne koriste ili ne vide namjerno pri pretraživanju, npr. AND, OR, IN itd.
PAY PER CLICK (Plaćanje oglašavanja po kliku) – Jedna od osnovnih karakteristika kontekstualnog advertajzinga jeste omogućavanje plaćanja oglašivača po efektima oglašavanja, tj. plaćanje po ostvarenom kliku na reklamu.

Our sponsors

Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

 

Za ljubitelje dobre fotografije: Wallpapers from Serbia, ulepšajte svoj desktop pozadinama sa motivima iz Srbije

     
FORUM o aktualnim dešavanjima iz sveta turizma Zanimljivi tekstovi, putopisi i reportaže Mala škola DIGITALNE FOTOGRAFIJE WALLPAPER from Serbia, desktop pozadine sa motivima iz Srbije

FORUM o aktualnim dešavanjima iz sveta turizma Zanimljivi tekstovi, putopisi i reportaže Mala škola DIGITALNE FOTOGRAFIJE WALLPAPER from Serbia, desktop pozadine sa motivima iz Srbije

 


    TURIZAM  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE   FORUM   KURSNA LISTA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT

Questions? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
© TT GROUP 2004-2011, All Rights Reserved.