Naslovna   Visit Serbia   
 Use The Power of Internet - Internet solutions -- TT GROUP

  E - MARKETING: META TAGOVI, TERMINOLOGIJA I OPISI

 

     Osim Meta tagova Title svi ostali Meta tagovi su nevidljivi za posetioce i služe pretraživačima u cilju boljeg razumevanja tematike koju opisuje aktuelna web stranica.

1. Title celog sajta, ovaj atribut kako ime kaže predstavlja naslov Vaše web lokacije. Ovo je najbitiniji Meta Tag pa vodite računa kako ćete ga izabrati. Preporuka je da glavna ključna reč koja opisuje vašu web lokaciju bude druga u naslovu. Vrednost Title taga možete videti na vrhu svog brauzra, a vrlo je bitna i zbog toga što pri rangiranju rezultata prilikom pretraživanja korisnik će na osnovu naslova odlučiti da li se na toj lokaicji nalazi tražena informacija. Budite kreativni i obazrivi prilikom izbora naslova celog sajta. DObar savet je zavirite u meta title tagove drugih sajtova.


2. Title stranice, title stranice je naslov Vaše web stranice. Ovo je vrlo bitan Meta Tag pa vodite računa kako ćete ga izabrati. Preporuka je da glavna ključna reč koja opisuje vašu stranicu bude druga u naslovu. Trudite se da ukoliko posedujete više sličnih strana uvek imate različite Title atribute tih stranica, pa makar se one razlikovale u broju na kraju.


3. Ključne reči, <meta name="keywords">, ključne reči treba izabrati tako da se pojavljuju u tekstu stranice. Posebno vodite računa o izboru ključnih reči ako participirate u Google AdSense programu, E-target marketingu i td.


4. Description Meta tag, <meta name="description">, za razliku od title taga ovaj meta tag detaljno opisuije aktuelnu web stranicu. Ovo jeste vrlo bitan parametar za što bolje pozicioniranje na pretraživačima, ali i za kratak opis koji će prelomiti internet surfera da izabere baš vašu stranicu. Takodje, ako ostavljate svoje linkove na forumima, Facebok'u ili MySpace'u ovaj tag treba deskriptivno da opiše stranicu na koju ukazuje link.
Primer: <title>E-Marketing: Terminologija Meta Tagova - TT Group</title>
<meta name="description" content="E-Marketing: Terminologija Meta Tagova: Sve o meta tagovima - TT Group">


4. Ostali Meta Tagovi, medju ostalim meta tagovima koristan tag za napomenu o zaštiti autorskih prava autora sadržaja stranice je meta name="Author"
.

Primer: <meta name="Author" content="Ime pisca koji je napisao tekst na stranici ">
ili ukoliko se radi o sajtu sa fotografijama:
Primer: <meta name="Author" content="Ime fotografa fotografija na stranici ">

5. Alt tagovi na stranici. Ukoliko vaša web stranica sadrži ilustracije ili fotografije nezaobilazan meta tag je ALT tag. ALT tag pretraživačima bliže opisuje sadržaj fotografije.

Primer ALT meta taga: <img src="adresa_do_fotografije.jpg" alt="Opis fotografije" width="184" height="138">

U praksi ALT tag se vrlo često izostavlja, pa savet je da počnete da koristite ovaj atribut.

6. CSS na stranici, koristite deskriptivno css opis. Ovo može biti vrlo zgodno kog adsense programa jer praktično css-om u div ili span class-u unapred ciljate i usmeravate vrste reklama koje će se pojaviti.
7. Clean code. Trudite se da imate čist kod. U poslednje vreme Google sve više pažnje posvećuje ispravnosti html koda, gramatičkim greškama, a pogotovu je osetljiv na mrtve linkove.
8. Sadržaj stranice, kvalitet sadržaja stranice je možda najbitniji paramter. Ako se pitate kako pretraživači mogu da procene kvalitet pojedine stranice, odgovor je sledeći: Serveri vrlo precizno mogu da mere prosečno vreme provedeno na web lokaciji. Što je ono veće, imlikacije su da je sadržaj zanimljiviji posetiocima. Pored toga obratite pažnju na duplirani sadržaj, jer Google će u narednom periodu specijalnu pažnju usmeriti kažnjavanju strana sa dupliranim sadržajem. Poslednja važna stvar je što manja upotreba java scripta, poželjno je koristiti apsolutne url adrese i trudite se da na svakoj strani imate 5 do 20 KB teksta. Ako vam je terminologija komplikovana, za više detalja pratite specijalizovani blog o SEO-u i to na srpskom na linku ovde.

POSETITE I NEREDNE STRANE:
Uvod u E-Marketing

1. Konvencionalna definicija marketinga
2. Definicija Internet marketinga
3. Meta Tagovi
4. Terminologija koja se koristi pri Search Engine Optimizaciji
5. Terminologija koja se koristi pri analizi internet saobraćaja
6. Saveti i metode za Search Engine Optimisation

Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

 

Za ljubitelje dobre fotografije: Wallpapers from Serbia, ulepšajte svoj desktop pozadinama sa motivima iz SrbijeFORUM o aktualnim dešavanjima iz sveta turizma Zanimljivi tekstovi, putopisi i reportaže Mala škola DIGITALNE FOTOGRAFIJE WALLPAPER from Serbia, desktop pozadine sa motivima iz Srbije

Zima 2007/2008 na Staroj planini Stara planina Wallpaper Stara planina Wallpaper

 


    TURIZAM  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE   FORUM   KURSNA LISTA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT

Questions? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
© TT GROUP 2004-2011, All Rights Reserved.