Evropa Mistična mesta

Troltunga – samo za najhrabrije

Za sve koji su na poslu, muči ih dokolica ili nezgodni šef odnosno nikad završen projekat, evo neverovatno osvežavajuće teme. Ako želite bar za trenutak da osetite adrenalin i to u kancelariji, ili kod kuće, dovoljno je kliknuti play na donjem video i naježiti se na otkačene avanture nekoliko ludo hrabrih likova iz Norveške.

Za one koji ne znaju, Trolltunga je planinaska izbočina, vrh specifičnog hrida koji uranja u oblak, koji stoji horizontalno u odnosu na ostale stene i planinu. Nalazi se iznad mesta Skjeggedal u Oddi, Norveška.

Da bi došli do ovog mesta, čije ime u prevodu znači „jezik vilenjaka„, posetioci moraju prvo da odu do Ode, pa onda do Skjegedala, preko Tyssedala. Postoji trola koji prevozi putnike prvih 950 metara nadmorske visine, samo u letnjem periodu. Ipak postoji put i stepenice uz pomoć kojih se može preći ovih prvih 950 metara. Signalizacija je dobra, pa planinarski znaci nepogrešivo pokazuju kako doći do cilja. Norveška je daleko, al video je tu:

Žičara i smeštaj u ovoj regiji su u vlasništvu firme „Trekking Association“. Kad jednom dođete, doživećete neverovatne vidike, otvaraju vam se nove teritorije oblasti Hardangervida, pa ovo može biti samo početna tačka za jedan mnogo opasniji svet i novo planinarenje.

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: