Evropa

Serdika – šoping centar u Sofiji

Prestonica Bugarske krije mnogo tajni. Pisali smo o 7 slojeva kulture u Sofiji, a sada je red na jednu popularnu destinaciju koju svakog dana posete mnogo mnogo ljudi.

Reč je o relativno novom šoping centru koga Srbi još uvek nisu izgostirali, tj. o šoping centru „Serdika“.

Serdika, pogled na izlazu sa parkinga
Serdika, pogled na izlazu sa parkinga

Serdika se nalazi neposredno pored vojnog muzeja u Sofiji, tj. na oko 10 minuta od centra Sofije. Kao i u ostalim metropolama ovde se nalaze svi vodeći brendovi sa istom politikom cena, al postoje i neki lokalni brendovi koji su po cenama za nijansu jeftiniji od krpica u beogradskom „Ušću“ ili niškom „Forumu“.

Možda zbog trenutka posete, neposredno posle Nove Godine 2014. broj akcija i popusti na njima bio je impozantan.

Enterijer Serdike
Enterijer Serdike
Još jedan kadar iz šoping centra Serdike
Još jedan kadar

 

O samom centru nećemo detaljisati, a opisaćemo ga samo jednom sintagmom, veći je od Ušća. Čisto da znate u ulici „Carigradsko šose“ postoji još jedan centar koji je mnogo veći od Serdike, tako da ima dobro potrošite vreme, energiju, ali i novac.

Brendovi kao što su Levis, Replay, Timberland od skupljih, kao i Converse, New Yorker, Orsay od jeftinijih mamiće vas nekom akcijom. Treba odoleti ili mudro pazariti, ali u Serdici nema cenkanja kao na Ilijincima  :).

Naravno, mi smo se najviše zadržali u restoranskom delu, gde smo detaljno degustirali specijalitete bugarske nacionalne kuhinje po vrlo povoljnim cenama.  Izuzetne kombinacije pečene paprike sa sirom, domaćih dimljenih kobasica, raznih specijaliteta od krompira, ostalog povrća, teletina pod sačem ostaće nam u sećanju do nove posete.

Zanimljiv marketing trik je besplatni parking za oko 1600 vozila čak 3 sata. Ideja je u tome da se izlaz sa parkinga nalazi na poslednjem spratu „Serdike“, a da bi izašli napolje morate hteli ne hteli da siđete sa nekoliko spratova i bacite pogled u minimum 50 izloga. Ovo je odličan način da svakog dana imate nekoliko hiljada potencijalnih „kupaca“.

Radno vreme Serdika centra

Restoran i supermarket rade svakim danom od 10.00 do 22.00 h po lokalnom, tj. bugarskom vremenu. Dok je radno vreme butika od 10.00 do 23.00 ponedeljak – petak, uključujući takođe subotu i nedelju.

Tagovi

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: