Saveti

Program za restorane, kafiće, kafane, ali i trgovine

Program
Fotografija je preuzeta sa pexels.com

Vlasnik ste novog restorana, picerije, kafane, kafića, pekare, poslastičarnice, brze hrane, garni hotela; ili pak držite butik, prehrambenu trgovačku radnju, gvožđaru, parfimeriju?

Ubrzo otvarate svoj novi objekat, uložili ste u novu opremu za rad, sredili enterijer, obezbedili moderan nameštaj i došao je na red softver ili program koji će upravljati kompletnim poslovanjem vaše radnje.

Najčešće je ovo trenutak kad je budžet iscrpljen, a potrebno je da sve dobije maksimalnu funkcionalnost, a da pri tom bude što jeftinije, lako za korišćenje, praktično i besplatno.

Priželjkujete idealan softver za poslovanje čija je instalacija besplatna?
Priželjkujete idealan softver za poslovanje čija je instalacija besplatna, čija je tehnička podrška besplatna, softver koji može da se koristi potpuno besplatno mesec dana, a nakon toga, a nakon toga kad postane nezaobilani alat u vašem poslovanju licenca korišćenja za mesec dana košta po ceni kafe za dve osobe u malo boljem restoranu.

Vaš problem može biti rešen zahvaljujući poslovnim softverima (Moment programi za ugostiteljstvo i Moment programi za trgovinu), koji će vam pomoći da se rasteretite i koji će vaše poslovanje učiniti profesionalnijim, usluge efikasnijim, a goste i kupce zadovoljnijim.

Kako bi vam pomogli da imate bolji uvid i predstavu o tome šta su u stvari poslovni softveri, u ovom tekstu predstavljamo vam Moment poslovne programe, kao jedno od bolji softverskih rešenja za sve ugostiteljske i maloprodajne objekte.

Moment poslovni programi odlična su opcija za svakog koji posluje u Srbiji, bilo da je u pitanju ugostiteljstvo ili trgovina i u ovom trenutku možemo slobodno reći da predstavljaju best buy opciju  za delatnosti koje smo pobrojali.

Proizvodi i usluge Moment pos prisutni su na našem tržištu već deceniju i po.

Njihova ponuda, osim merača pića (tzv. Moment šankomeri) po kojima su poznati već dugi niz godina, uključuje i ugostiteljske i trgovačke softvere brendirani pod imenom – Moment poslovni programi.

Sve ove softverske alate karakterišu vrhunski kvalitet, funkcionalnost i visok nivo pouzdanosti.

Poslovni programi Moment

Svaki novi korisnik u prvih 30 dana može potpuno besplatno koristiti Moment poslovne programe
Korišćenje Moment Poslovnih programa omogućiće vam bolje poslovanje, rast profita, pružanje usluga najvišeg kvaliteta i veću preciznost i ekspeditivnost u prodaji, a samim tim i veći broj zadovoljnih potrošača.

I to nije sve, jer Moment softverska rešenja za ugostiteljstvo i trgovinu obezbeđuju korisnicima više slobodnog vremena, bolji nadzor zaposlenika i kontrolu robe i novčanih sredstava. Najzad, korisnicima se obezbeđuje poslovanje koje je apsolutno u skladu sa zakonskim normama i potpunu ispravnost u slučaju da u kontrolu naleti inspekcija.

Neke od najvažnijih karakteristika Moment poslovnih programa:

 • Lincenca koju dobijate važeća je za jedan računar i jedan fiskalni uređaj;
 • Svaki novi korisnik u prvih 30 dana može potpuno besplatno i bez bilo kakvih ograničenja da koristi program za koji se opredelio;
 • Svim korisnicima je na raspolaganju besplatna podrška;
 • Uz paket ide i korisničko uputstvo sa svim važnim detaljima koji će vas uputiti u pravilno korišćenje softvera.
Svim korisnicima je na raspolaganju besplatna podrška
Pomoću Moment Poslovnih Programa moći ćete jednostavnije da organizujete celokupno poslovanje u vašem ugostiteljskom ili trgovinskom objektu i prodaju vaših proizvoda. Uz sve ove mogućnosti, biće vam lagodnije, pristupaćete poslu sa više samopouzdanja, a istovremeno ćete moći više vremena da posvetite sebi.

Postoje četiri paketa programa za ugostiteljstvo i četiri paketa programa za trgovinu.

 

Moment Restaurants program za ugostiteljstvo

Moment Restaurants™ je softver namenjen ugostiteljskim objektima, profesionalni poslovni program koji će udovoljiti kriterijumima i najzahtevnijih vlasnika ugostiteljskih lokala, i koji pruža najsavremenija rešenja  u organizaciji poslovanja.

Bilo da ste vlasnik restorana, kafane, kafića, bara, poslastičarnice, pivnice, picerije, pekare, prodavnice brze hrane, garni hotela ili bilo kog drugog ugostiteljskog objekta, Moment Restaurants je bez ikakve sumnje softver kojim ćete biti prezadovoljni.

Iskoristite priliku i pokrenite besplatan program za ugostiteljstvo u prvih 30 dana.

Nakon toga plaćate mesečnu nadoknadu koja zavisi od vrste paketa koji ste odabrali.

Bilo da vam je potreban program za restoran, kafanu, fast food, piceriju, poslastičarnicu, garni hotel, ili program za kafiće cena se određuje na osnovu paketa koji odaberete. U zavisnosti od vrste vašeg ugostiteljskog lokala i od obima posla, možete se opredeliti za nekoliko različitih paketa Moment Restaurants softvera.  U ponudi postoje osnovni, napredni, profesionalni i premijum paket.

Moment Retail program za trgovce

Program za trgovinu Moment Retail optimizovan je za poslovanje maloprodajnih objekata (manjih prehrambenih prodavnica, butika, parfimerija, gvožđara i sl.). Namenjen je svim trgovcima koji žele da unaprede svoj biznis stavljajući akcenat na brzinu, preciznost i dobru organizaciju u poslovanju njihove trgovinske radnje.

Veliku pogodnost predstavlja to što je program za maloprodaju besplatan za upotrebu u prvih 30 dana, i to bez ikakvih ograničenja.

Kao i kod ugostiteljskog softvera, i trgovački softver Moment Retail nudi 4 različita paketa: osnovni, napredni, profesionalni i premiju paket. Od izbora paketa zavisiće i vaši mesečni troškovi, a skuplji paketi nude više naprednih opcija.

Pogodnosti Moment poslovnih softvera

Osim toga što su u prvih mesec dana Moment poslovni programi potpuno besplatni, oni nude i niz drugih pogodnosti. Svi programi omogućiće vam:

 • Brzu prodaju robe uz funkciju koja omogućava istovremenu naplatu od većeg broja kupaca;
 • Štampanje fiskalnih računa za kupce (čekovi, gotovina, kartica) i detaljnu evidenciju prometa koji ostvarujete;
 • Izdavanje i evidentiranje faktura za kupce (gotovina ili virman);
 • Uvid u stanje robe na zalihama i evidentiranje materijalnog knjigovodstva;
 • Automatsko slanje dnevnih izveštaja vlasnicima i knjigovođama putem elektronske pošte.

Uz Moment poslovne programe, uzimanje bakšiša je moguće i u slučajevima kada kupac ne raspolaže gotovinom, tačnije kada svoj račun želi da plati virmanom ili bankovnom karticom. Bakšiš se prikazuje na računu koji izdajete i automatski se evidentira pod stavkom „ostale usluge ugositelja ili trgovca“.

Beskontaktne kartice za logovanje imaju za svrhu omogućavanje bržeg rada konobara i efikasniju raspodelu ovlašćenja u samom programu. Bilo da je reč o vlasniku, menadžeru ili konobaru, uz pomoć ličnih beskontaktnih kartica svi oni će imati pristup onim funkcijama koje spadaju u njihova ovlašćenja. Beskontaktne kartice i čitači kartica dostupni su po veoma povoljnim cenama.

Još jedna napredna i jako korisna opcija Moment poslovnih programa jeste mogućnost odobravanja popusta kupcu prilikom plaćanja, kao i mogućnost Happy Hour popusta. Vlasnici, menadžeri i ovlašćeni konobari mogu za pojedine kupce da odobravaju popuste prilikom naplate računa. Happy Hour opcija omogućava jednostavno organizovanje popusta za pojedine artikle u vremenskom razdoblju koje sami određujete.

Jednostavan rad na programima

Moment platforme za  ugostiteljstvo i trgovinu su izuzetno jednostavne za rad i ne zahtevaju posebnu obuku. Jednostavnim pregledanjem i isčitavanjem korisničkog uputstva za samo nekoliko minuta moći ćete bez problema da koristite program koji ste odabrali. Uostalom, ako negde zapne, za dodatna pitanja i konslutacije uvek vam je na raspolaganju korisnička podrška.

Instalacija programa

Instalacija programa je takođe veoma jednostavna i većina korisnika može bez ikakvih problema sama da radi instalaciju. Program preuzimate direktno sa sajta momentpos.com i instalirate ga za samo nekoliko minuta. Online instalacija i osnovna podešavanja su poptuno besplatni za svakog novog korisnika.

Unošenje artikala i sirovina

Ubacivanje artikala i sirovina u program i kreiranje normativa,  korisnici mogu takođe da rade sami, što je istovremeno i odličan vid obuke za samostalan rad sa softverom. Ipak,ako ne želite da sami unosite artikle, na raspolaganju vam je dodatna usluga inicijalnog unosa artikala u program.

Besplatna korisnička podrška

Još jedna velika pogodnost Moment Poslovnih softvera jeste pružanje korisničke podrške. Ona obuhvata kako pomoć kod instaliranja softvera, tako i pomoć kod podešavanja i upotrebe programa, zatim tumačenja o pravima i obavezama tokom upotrebe softvera, dijagnostikovanje i rešavanje tehničkih smetnji, kao i sve druge vrste saveta koje korisnici zatraže.

Korisnička podrška omogućena je na različite načine – e-mail podrška, telefonska podrška, daljinski pristup kompjuteru korisnika (aplikacija UltraViewer). Svi korisnici mogu se obratiti za korisničku podršku radnim danima i subotom u razdoblju od 9 do 17h.

Neophodna oprema

Da biste mogli da instalirate i  koristite Moment poslovni softver, bilo da je u pitanju program za restoran, kafanu, piceriju, poslastičarnicu, pekaru, garni hotel, program za fast food, ili neki od programa za trgovinu, sve što vam je od opreme neophodno jesu:

 • računar (dekstop ili laptop) sa odgovarajućim karakteristikama i
 • fiskalni uređaj (kasa ili printer).

Dodatna oprema

Za svoje korisnike Moment poslovni programi obezbeđuju širok izbor dodatne opreme uz brojne pogodnosti: Laserski štampači A4 formata, POS termalni štampači, produžni kablovi za USB, kablovi sa pojačivačem napona, adapteri, beskontaktni čitači kartica, beskontaktne kartice za logovanje u program, a za potrošače (goste i kupce) lojaliti kartice.

Sve što smo prethodno naveli ukazuje na činjenicu da poslovni programi za ugostiteljstvo i poslovni programi za trgovinu predstavljaju veliku pogodnost za sve koji se bave ovim delatnostima.

Besplatno korišćenje Moment poslovnog programa u prvih mesec dana, jednostavno upravljanje programom, mnoštvo korisnih funkcija kreiranih tako da unaprede poslovanje i olakšaju rad vama i vašem osoblju, korisnička podrška, obezbeđena dodatna oprema…

Ovo su sve karakteristike koje Moment poslovne softvere (Moment programi za ugostiteljstvo i Moment programi za trgovinu), čine idealnim za vaš ugostiteljski objekat ili trgovačku radnju i koje pružaju priliku da uz neosetna mesečna ulaganja olakšate vaše poslovanje, a vašu profesionalnost podignete na još viši nivo!

Preporuka
 • Ocena:
5

Siže:

Tražite softver za upravljanje vašom ugostiteljskom ili trgovačkom radnjom? Probajte Moment programe www.momentpos.com – besplatna instalacija, besplatna podrška i besplatno mesec dana korišćenja! Na samo jedan klik! Članak je napisan u saradnji sa MomentPos.

Sending
User Review
4.33 (6 votes)

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: