Saveti

Konvertor mernih jedinica: dužina, težina, zapremina, temperatura

metar
Fotografija je preuzeta sa pexels.com

Bilo da putujete ili rešavate neki zadatak te vam treba alat koji će pretvoriti inče u metre, libre u kilograme, Farenhajte u Celzijuse i  tako redom na pravom ste mestu.

TT Group konvertor za konverziju svih mernih jedinica iz jednog sistema u drugi je vrlo lak za korišćenje. Tačnost je obezbeđena Gugl preciznošću (ovaj dodatak su razvili Gugl inženjeri.)

Najpre izaberite fizičku veličinu koju konvertujete: težinu, dužinu, površinu, zapreminu, brzinu, temperaturu, potrošnju goriva, procente.

Ako ste izabrali dužinu, možete konverotavati kilometre u metre ili centimetre u okviru SI međunarodnog sistema mernih jedinica, odnosno u mile (milje), foot (stope) i inch (inče) u Američkom sistemu vrednosti.[/mks_one_half]

Ako izaberete zapreminu iz padajućeg menija, možete konverotvati dm3 odnosno litar u galone i unce (fluid ounce).

Konverzija mase

Ako govorimo o masi, tj. težini, možete konvertovati kilograme kg u tone ili grame, USA long tone, UK short  tone, funte (pound) i unce (ounce).

Konverzija dužine

Izvrašite konverziju merne jedinice za dužinu iz SI sistema sa mernim jedinicama u Americi i Britaniji tj, pretvorite kilometar (km), metar (m) i centimetar (cm) u British (Imperial) ili U.S. System, mile (mi) milja, foot (ft) stopa ili inch (in) inč.

Konverzija potrošnje goriva

Tj, pretvorite, liter (l) u U.S. Liquid Measure, gallon (gal), fluid ounce (oz), British Imperial Liquid And Dry, gallon (gal), fluid ounce (oz)

Konverzija brzine

Izvrašite jednostavnu konverziju mernih jedinica za brzinu iz SI sistema sa mernim jedinicama u Americi i Britaniji. Na primer, meter per second (m/s), kilometer per hour (km/h tj. km na čas), British (Imperial) i U.S. System je milja na sat ( mile per hour (mph)).

Za trekere, šetače i maratonce km/min i mile/min tj. minute per kilometer i minute per mile.

Konverzija temperature

Izvrašite konverziju mernih jedinica za temperaturu iz SI sistema sa mernim jedinicama u Americi i Britaniji, tj. stepene celzijusa oC (degrees Celsius), sa stepenima Farenhajta tj. degrees Fahrenheit (oF), Kelvina tj. Kelvin (K), kao i ređe korišćenih jedinica Reaumura i td…

Konverzija procenta i promila

Ukoliko treba da prebacite procente u promile korišćenje konvertora je samo na jedan klik.

TT Group ocena
  • Preporuka:
5

Siže:

Želite da pretvorite inče, libre, milje, farenhajte u njihovu SI analognu veličinu? Tačan, jednostavan i brz konvertor vas čeka!

Sending
User Review
3.1 (10 votes)

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: