Putovanja iz snova

Kapri – najlepše ostrvo Tirenskog mora

Napulj je polazna tačka za mnoge izlete u bližu unutrašnjost i duž obale (sve do primorskog stenovitog grada Salerna), sa bujnim sredozemnim rastinjem i plažama svetskih bonvivana. Ako ste mislili da nakon Vezuva, ne postoji atraktivnija destinacija, prevarili ste se, itekako postoji, pa nastavljamo dalje.

Iz Napulja se polazi i za Kapri (udaljen oko 30km), najlepše ostrvo Tirenskog mora. To je prava Meka i stecište dokonih bogataša. Blaga mediteranska klima još više privlači turiste na ovo čarobno ostrvo, naročito u zimskim mesecima.

Na severozapadnoj strani more je izdubilo mnogobrojne pećine od kojih je najpoznatija Modra pećina, 54 metra duga, 30 metara široka i 15 metara visoka.

Sa ovog ostrva je ćudljivi rimski car Tiberije godinama upravljao rimskim carstvom šaljući pisma senatu. I njegov prethodnik car Avgust ovde je imao raskošne vile. Tu je proveo plodne godine stvaranja veliki književnik Maksim Gorki. Čitavo ostrvo svojom atmosferom i ambijentom dočarava pravu bajku.

Odvojite ne više od deset minuta i uživite se u ovu romantičnu turi svetskog džet seta u donjem klipu. Željeni utisak doživećete samo ako krajnje relaksirano pogledate ovo putešestvije.

Stanovnici Kaprija (12 hiljada) poznati su kao vredni odgajivači maslina, vinove loze i voća. Ima jš nekoliko manjih naselja.

Svakako nezaboravna atrakcija ovog ostrva je žičara, čija vožna se pamti za ceo život. … Pored toga, ekskluzivni kafići, belosvetski fenseri, plaža puna tom modela, brand butici su samo dodatna mirođija da se svako dobro zamisli pre upuštanja u ovu avanturu. Koristan servis za putovanje je i dugoročna prognoza za Kapri. Jednom se živi!

Tagovi

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: