Turizam Srbije

Etno kuća Ivanov na Staroj planini (selo Kamenica)

Decak u etno selu
Decak u etno selu

Autentični turizam Srbije je pred vama.

Ako ste željni potpune izolacije u ambijentu iz prve polovine prošlog veka, onda je Kamenica i Stara planina pravo mesto za vas. Ako želite da za trenutak vidite kako je izgledao život u prvoj polovini, ovo je pravo mesto za vas.

Idealno za planinare, bicikliste, kao i za sve one željne iskonske, divlje prirode i tradicije. Renovirani objekat u stilu tradicionalne staroplaninske arhitekture, nalazi se unutar Parka prirode Stara planina, u selu Kamenica koja ima 10 žitelja.

Objekat ima jednu trokrevetnu sobu sa kupatilom i jednu trokrevetnu sobu koja koristi drugo, zajedničko kupatilo. Gosti mogu da koriste kuhinju, kao i prostranu trpezariju sa postavkom različitih muzejskih eksponata i tradicionalnih upotrebnih predmeta. Moguć je zakup cele kuće.

Na 6km od objekta za smeštaj nalazi se i farma za očuvanje autohtonih rasa domaćih životinja na kojoj se mogu videti domaći brdski konji, magarci, krave buše, bivolice, karakačanske ovce, pirotska pramenka i balkanske koze. Stado karakačanske ovce na farmi je jedno od dva preostala u Srbiji.

Magarci i konji se mogu koristiti za jahanje kao i za nošenje tereta tokom organizovanja izleta, a na zahtev gostiju mogu se organizovati i terenska “endurance” jahanja duž obeleženih staza unutar i izvan Parka prirode. Gosti mogu provesti deo dana sa pastirom i stadom ovaca i koza. Moguće organizovanje paleontoloških izleta do okolnih lokaliteta sa fosilima amonita i sl, kao i organizovanje razgledanje i drugih delova parka. Mogućnost iznajmljivanja kompletne opreme za kampovanje u prirodi.

Objekat ima telefon i internet.

Aktivnosti u selu: Jahanje magaraca i konja, razgledanje ambijentalnih celina unutar ovog i drugih sela, branje lekovitog bilja, pečuraka i šumskih plodova, potraga za fosilima amonita.

Domaće životinje: Konj, magarac, bivolica, krava, ovca, koza (na 6km od farme)

Proizvodi koji se mogu kupiti: Med, sir, urda, vunjene čarape
Sport i rekreacija : Pešačenje, posmatranje ptica, planinarenje, paleontologija, „čobanski izlet“.

Cene su iz 2012.-te godine!

Kontakt:
Jovanka i Sergej Ivanov
Mob 1: +381 (0) 69 461 20 71
Mob 2: +381 (0) 69 461 207 0
selo Kamenica
18320 Dimitrovgrad,

Godina gradnje Etno Kuće Ivanov je 2006, cena noćenja je 800 din po osobi, a kapaciteti su 2 trokrevetne sobe sa 2 kupatila. Cena zakupa cele kuće je 3.000 dinara dnevno

Autor fotografija je ujedno i vlasnik ove etno kuće, Sergej Ivanov .

Preporuka
  • Ocena:
Sending
User Review
5 (1 vote)

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: