Turizam Srbije

Etno kuća Ivanov na Staroj planini (selo Kamenica)

Etno kuća Ivanov pod snegom
Etno kuća Ivanov pod snegom

Autentični turizam Srbije je pred vama.

Ako ste željni potpune izolacije u ambijentu iz prve polovine prošlog veka, onda je Kamenica i Stara planina pravo mesto za vas. Ako želite da za trenutak vidite kako je izgledao život u prvoj polovini, ovo je pravo mesto za vas.

Idealno za planinare, bicikliste, kao i za sve one željne iskonske, divlje prirode i tradicije. Renovirani objekat u stilu tradicionalne staroplaninske arhitekture, nalazi se unutar Parka prirode Stara planina, u selu Kamenica koja ima 10 žitelja.

Objekat ima jednu trokrevetnu sobu sa kupatilom i jednu trokrevetnu sobu koja koristi drugo, zajedničko kupatilo. Gosti mogu da koriste kuhinju, kao i prostranu trpezariju sa postavkom različitih muzejskih eksponata i tradicionalnih upotrebnih predmeta. Moguć je zakup cele kuće.

Na 6km od objekta za smeštaj nalazi se i farma za očuvanje autohtonih rasa domaćih životinja na kojoj se mogu videti domaći brdski konji, magarci, krave buše, bivolice, karakačanske ovce, pirotska pramenka i balkanske koze. Stado karakačanske ovce na farmi je jedno od dva preostala u Srbiji.

Magarci i konji se mogu koristiti za jahanje kao i za nošenje tereta tokom organizovanja izleta, a na zahtev gostiju mogu se organizovati i terenska “endurance” jahanja duž obeleženih staza unutar i izvan Parka prirode. Gosti mogu provesti deo dana sa pastirom i stadom ovaca i koza. Moguće organizovanje paleontoloških izleta do okolnih lokaliteta sa fosilima amonita i sl, kao i organizovanje razgledanje i drugih delova parka. Mogućnost iznajmljivanja kompletne opreme za kampovanje u prirodi.

Objekat ima telefon i internet.

Aktivnosti u selu: Jahanje magaraca i konja, razgledanje ambijentalnih celina unutar ovog i drugih sela, branje lekovitog bilja, pečuraka i šumskih plodova, potraga za fosilima amonita.

Domaće životinje: Konj, magarac, bivolica, krava, ovca, koza (na 6km od farme)

Proizvodi koji se mogu kupiti: Med, sir, urda, vunjene čarape
Sport i rekreacija : Pešačenje, posmatranje ptica, planinarenje, paleontologija, „čobanski izlet“.

Cene su iz 2012.-te godine!

Kontakt:
Jovanka i Sergej Ivanov
Mob 1: +381 (0) 69 461 20 71
Mob 2: +381 (0) 69 461 207 0
selo Kamenica
18320 Dimitrovgrad,

Godina gradnje Etno Kuće Ivanov je 2006, cena noćenja je 800 din po osobi, a kapaciteti su 2 trokrevetne sobe sa 2 kupatila. Cena zakupa cele kuće je 3.000 dinara dnevno

Autor fotografija je ujedno i vlasnik ove etno kuće, Sergej Ivanov .

Preporuka
  • Ocena:
Sending
User Review
5 (1 vote)


Glavni urednik TT Group

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: