Naslovna   Home   
 


 

Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6


 Foto: MILAN TODOROVIĆ & MARKO ILIĆ

 

 

Da li će se svetska kriza odraziti i na turizam koji je trenutno treća ili četvrta po veličini industrija u svetu? Ukoliko ste posetili 31. Medjunarodni sajam turizma u Beogradu nameće se zaključak da neće, jer su itekako tražene destinacije poput Grčke i Turske , zatim Egipta, Crne Gore i Bugarske.

U svakom slučaju za one sa dubljim džepom zanimljive su neke od egzotičnih zemalja poput Tajlanda, Španije ili recimo Sirije, za one sa prosečnim primanjima predlažemo Tursku, Grčku ili Bugarsku, a za one koji su već osetili krizu ostaje da uživaju u idili seoskog turizma Srbije.

Noviteti na ovom sajmu su:

- Na sajmu turizma je predstavljena prva turistička kartica sa popustima u Srbiji pomoću koje će turisti moći da ostvare značajne popuste na veliki broj usluga. Kartica za sada omogućava popuste za 16 muzeja u Beogradu, Beo zoo-vrt, Narodnu opservatoriju na Kalemegdanu, Galeriju i radionicu Beogradske tvrđave, Pozorište na Terazijama, šest restorana, tria Rakia Bara, dve suvenirnice.

- Turistička organizacija Srbije je premijerno predstavila promotivnu džepnu brošuru “Srbija za mlade i radoznale ” koja stavlja akcenat na kulturno nasleđe, savremenu i pop kulturu i umetnost, klubove, festivale i ostale zabavne sadržaje. Brošura je prvenstveno namenjena mladim ljudima koji tragaju za autentičnim, provokativnim i bogatim turističkim iskustvom. Osim ovakvih sadržaja, u izdanju će se naći i ostali turistički proizvodi Srbije, dizajnirani da privuku pažnju mlađe populacije.

- Osim ove brošure, Turistička organizacija Srbije prezentovala je katalog “ 52 vikenda u Srbiji ”, koja obuhvata sve destinacije Srbije posebno podeljene po vikendima. Vrlo pragmatična i konkretna je brošura seoski turizam Srbije, pa ovom temom započinjemo ovu reportažu sa sajma.

Seoski turizam Srbije

Selo miriše na žetvu, kosidbu, oranje, branje grožđa, vinograde ...
Selo miriše na potok, kamen, proplanke, na izlomljenu vruću pogaču, na ognjište ...
Taj miris skoro svi nosimo kao zapis u genima. Taj miris nam je najpotrebniji.
On se oseca jednim posebnim čulom - čulom duše.
Citat iz brošure: Seoski turizam Srbije

Salaš u Vojvodini
Pršuta iz "Našeg Salaša"

I ove godine na sajmu turizma predstavile su se nacionalne i regionalne turističke organizacije kao i turističke organizacije gradova, turističke agencije, pojedini sektori ministarstava, asocijacije, udruženja turističke industrije, touroperatori i turističke atrakcije i manifestacije, predstavnici hotelske i ugostiteljske privrede, obrazovne ustanove u turizmu, osiguranja, savremene tehnologije u turizmu i rezervacioni sistemi. Počasni gost region je bila Istra, a pored odlično opremljenih štandova TOS-a (Turističke organizacije Srbije) i TOB-a (Turističke organizacije Beograda) vrlo zanimljiv je bio štand Sirije. Komercijalni deo sajma je naravno ponuda putovanja sa odgovarajućim sajamskim popustom koji se kretao i do 15%.

Počnite da razmišljate o odmoru za ovu godinu. On jeste neophodan, ali imajte u vidu da nije pametno nepotrebno se zaduživati, jer štedi se kad se ima, a kažu kriza tek dolazi ...

 

Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

 

 

 

 

 


  WEB SOLUTIONS   E-MARKETING   FOTOGRAFIJA   GRAFIČKI  DIZAJN   PORTFOLIO   LINKOVI   KONTAKT

Questions? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
© TT GROUP 2004-2007, All Rights Reserved.