Putovanja iz snova

Ovo su najluksuznija prevozna sredstva na svetu

Dobra vest za sve koji imaju mnogo para jeste da imaju i način kako da ih potroše. Ima dosta načina da svoj put učinite luksuznim, a to ćete najlakše uraditi ako počnete od odabira prevoznog sredstva.

Navikli smo da prevozna sredstva odavno imaju daleko više funkcija od ranije primarne koja je služila da stignemo od jedne do druge tačke. Gomilaju se mogućnosti koje prevoz nudi, a pored toga što su estetski lepa, udobna, prostrana, neretko su i optočena plemenitim metalima. Pevači i glumci se decenijama nadmeću ko će dati više za svoj auto ili jahtu, a čak se i naše estradne zvezde hvale na društvenim mrežama privatnim letovima o kojima mnogi ne mogu ni da maštaju.

Prva klasa prve klase

Britanski Airway ima prvu klasu (787-9) u kojoj svako ima svoju privatnu kabinu u kojoj imate sopstveni ekran od 23 inča koji ima touch screen tehnologiju, dok je daljinski komforno zavučen na stranu sedišta. Svako sedište ima USB port i ormarić sa ogledalcem. Karta u jednom smeru od Londona do Nju Delhija će vas stajati tričavih 5 000 dolara.

lukusuzan avion

Ipak, ništa ne može da se meri sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i njihovim čuvenim Etihadom. Ukoliko poželite da se vozite ovom aviokompanijom i da iznajmite Residence penthaus, dobićete izuzetno kvalitetan smešaj koji se sastoji od tri prostorije – dnevnog boravka, spavaće sobe i zasebnog kupatila. Na raspologanju vam je izuzetno kvalitetan nameštaj za kancelarije pravljeno od premijum materijala, a u mogućnosti ste da gledate filmove, slušate muziku i spavate u velikom udobnom krevetu.

Ovaj više nego luksuzni let Ethihad kompanije, pruža vam mogućnost da se osećate kao da putujete privatnim avionom. I na klasičnu hranu iz aviona možete da zaboravite jer na let ide i profesionalni kuvar, a sve će vam to servirati vaš batler, lično. Cena ovog apartmana je 27 000 dolara za let od Sidneja do Abu Dabija koji traje oko 14 sati.

Automobil ili aždaja

Najskuplji automobil za sada je Rols Rojs (Sweptail) od 13 miliona dolara. Ovog automobila nema na tržištu, a kreiran je za anonimnog kupca. Ovakva mašina ima mesta za tek dve osobe, a osmišljena je po ugledu na Wraith.

Jedan od najskupljih automobila je i McLaren koji košta 3,6 miliona dolara. Ovaj automobil je legalan, ali još uvek nije dostupan u masovnoj proizvodnji. Ovaj automobil predstavlja verziju trkačkog automobila McLaren P1 GTR modela. Ima snagu od čak 1000 konjskih snaga, a modifikovano zadnje krilo i povećani prednji spliter generiše 40% veću silu od trkačke verzije. Pored toga, ima i zlatnu oplatu koja okružuje motor od 3,8 l. Za sad ih je kreirano 5 i svi su prodate.

Niste znali da motor može ovoliko da košta

Ecosse ES1 Spirit koji košta 3,6 miliona dolara je nešto zaista posebno. Toliko je poseban da proizvođači ovog modela zahtevaju da oni koji ga voze prođu obuku od dve nedelje pre nego što krenu na otvoren put. Pre svega ovaj model nema šasije, zadnji amortizer je prikačen za menjač, a prednji za motor.

Veoma značajnih 120 kg težine je rezultat eleminisanja dodatne težine koja dolazi od prenosa sila koje utiču na prednje točkove uz vitku viljušku kroz letvu volana, a zatim nazad ka ostatku mašine / vozila. Iako ima i skupljih motora Ecosse je zaslužio da se nađe na listi zbog svog nesvakidašnjeg izgleda i brzinom koju može da iznese, a ona je čak 250 km/h.

Pokretni luskuz na vodi

Vlasnik najluksuznije jahte čiju cena iznosi magičnih 485 miliona evra je niko drugi do ruskog oligarha, Romana Abramoviča. Ova jahta košta mnogo i po standardima najbogatijih ljudi, a zbog svoje veličine i cene izgradnje (koja je koštala 800 miliona dolara), oborila je sve rekorde.

Ova jahta poseduje vodenog džina sa bazenom koji oko sebe ima Havana bar. Naravno, poseduje i 2 heliodroma kada oligarh očekuje društvo, 20 water džetova, biblioteku, bioskop i apartman od 500 m2. Dizajneri su ovu jahtu načinili i najbebezbednijom ikada ugradnjom sistema za detekciju projektila, a tu je i podvodni izlaz u slučaju opasnosti. Ima mesta za 30 putnika i 70 članova posade. Samo održavanje jahte na godišnjem nivou iznosi 50 miliona dolara.

Sada kada ste se uverili koliko putovanje može da bude zaista luksuzno i šta sve ovaj svet ima da ponudi, na vam je da osmislite kako da zaradite milione i da vi uživate u privatnim letovima i višemilionskim dvotočkašima.

A ukoliko još niste rešili gde ćete za leto, pogledajte šta sve Turska ima da ponudi u 2018.

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: