Vaš turistički portal - TT Group

Privatni smeštaj: apartmani, studio i hoteli

Želite sami da pronađete smeštaj? Pogledajte našu bazu privatnih apartmana, hotela, vikendica i soba!

Ugostiteljtvo je grana privrede koja se bavi uslužnom delatnošću. Neposredan odnos sa klijentima ovde je izraženiji nego u drugim granama. Baviti se ugostiteljstvom podrazumeva širok spektar delatnosti. One se kreću od smeštaja, preko organizovanja puta, do udobnosti baziranim na kvalitetnoj restoranskoj usluzi, organizaciji okupljanja, zabava i rekreacija. Ideal ka kojem svaki ugostitelj teži jeste uspostavljanje harmonije svih ovih delatnosti na relaciji ugostitelj – korisnik usluga. Za Srbiju, privatni smeštaj izgleda ovako.

Bavljenje ugostiteljstvom podrazumeva usluge smeštaja, nabavljanja i pripremanja hrane, pića i drugih napitaka. Ugostiteljska delatnost obuhvata: delatnosti proizvodnog karaktera, delatnosti uslužnog karaktera, delatnosti trgovinskog karaktera i delatnosti organizacionog karaktera. Bez obzira na tip usluga i objekta, svaka ugostiteljska organizacija sačinjena je od idejnih tvoraca - vlasnika, direktnih izvršilaca (konobara, sobarica, portira, kuvara, barmena itd.) menadžera, marketinškog i ogranka ljudskih resursa.

Širok spektar ugostiteljske delatnosti obuhvata: hotele, hostele, motele, restorane, kafiće, noćne klubove, prevoznike, turističke vodiče, posrednike. U ugostiteljstvu čovek je subjekat i objekat, ciljna grupa i posrednik, a zadovoljstvo i idealan ugođaj glavni su proizvodi kojima se u ugostiteljstvu teži.

Stepen razvijenosti ugostiteljskih objekata i organizacija jedne zemlje utiče na kvalitet turističke ponude te zemlje, na njen imidž u svetu, a samim tim i na njen privredni i ekonomski razvoj.

Zadatak je ugostitelja ne samo da pruži fizički smeštaj i neophodne usluge i namirnice svojim potrošačima već i da odigra ozbiljnu i bitnu ulogu na psihološkom planu. Pravi ugostitelj pre svega će brinuti o udobnosti koja se ne može demonstrirati kao čisto fizička kategorija. Psihološki aspekat je ono u čemu je svaki ugostitelj na najvećem ispitu; on svom gostu mora pružiti iskreni osećaj dobrodošlice i gostoprimstva, održati se na tankoj liniji između poslovnog i neposrednog odnosa i pružiti toplinu koja neće ometati potpunu funkcionalnost.

Osećaj otuđenosti i nepostojanje pravog i iskrenog kontakta sa gostom jedna je od zamki modernih tehnologija i načina poslovanja koje predstavljaju izuzetno osetljivo tlo kada je ugostiteljtstvo u pitanju. Upravo ovde naš portal vidi šansu da na jedan tehnički moderan način prezentuje širok dijapazon od najjeftinijeg do najskupljeg smeštaja, sa lakom pretragom, komparacijom i diskusijom. Ovo je ujedno poziv svim vlasnicima smeštaja da nam se obrate radi ostvarivanja bolje vidljivosti njihovih ugostiteljskih objekata.

Studio i apartmanski smeštaj

Smeštaj u apartmanima pogodna je i popularna vrsta smeštaja. Može biti idealan za porodicu, veća društva ili za pojedince ili parove kojima je potrebna veća komfornost i više prostora. Apartmani se mogu nalaziti u samim hotelima, u hostelima i privatnim kućama za izdavanje. Prednost apartmana je što pruža sve mogućnosti kao i život u privatnom domu, od dnevnog i spavaćeg boravka, preko kupatila, kuhinje, zasebnog ulaza i poželjne doze privatnosti.

Apartmanski smeštaj može biti turistički i stambeni. Da bi se izdavao u turističke svrhe apartman mora ispunjavati određene uslove: biti registrovan i klasifikovan, posedovati kuhinju i zasebno kupatilo, spavaću i minimum još jednu sobu itd. Prilikom registracije apartmani se svrstavaju u jednu od klasa, a ukoliko je apartman u sklopu hotela onda nosi istu oznaku kao i sam hotel. U većini slučajeva, ipak, apartmani su u sklopu privatnih kuća za izdavanje u turističke svrhe.

Ukoliko govorimo o apartmanskom smeštaju u privatnim vilama onda treba uzeti u obzir da ovakav smeštaj ne podrazumeva postojanje recepcije, sobarica i portira. Gost je sam zadužen za održavanje higijene prostora u kom boravi, za zamenu peškira i posteljina. Takođe, kako nema zajedničkog restorana nema ni punih ni polupansiona, pa se gosti hrane u sopstvenoj režiji, bilo po restoranima ili u kuhinji koja je u sklopu svakog apartmana.

Prednosti apartmanskog smeštaja u privatnim objektima jeste, između ostalog, i veći stepen bezbednosti i privatnosti. U modernim zgradama koje se bave izdavanjem apartmanskog prostora svaki gost dobija sigurnosnu karticu kojom otvara glavni ulaz, neretko njome pokreće i lift i otključava svoja vrata.

Iznajmljivanje apartmana ima i svojevrsnih prednosti u odnosu na iznajmljivanje čitavih kuća, jer u prvom slučaju vlasnici objekata brinu o higijeni i uređenosti zajedničkih prostorija i dvorišta, što je naročito bitno za izdavanje objekata u snežnim oblastima i zimskim mesecima, kao što je slučaj na planinama i u skandinavskim zemljama.

Ukoliko pod apartmanskim smeštajem uzimamo u obzir hotele specijalizovane za izdavanje apartmana onda treba napomenuti da se pod tim misli na kompleks apartmana koji se služe hotelskim sistemom recepcijskog prijavljivanja. U tom slučaju imamo zgradu u kojoj postoje zajednički hodnici i recepcija, a apartmani se mogu iznajmljivati na neodređen vremenski perod uz mogućnost da se u svakom trenutku odjavi boravak.

Sa druge strane, za većinu naših turista koji letuju u Grčkoj odomaćen je termin studio kao žargonska reč za apartmanski smeštaj.

Hotelski smeštaj

Kad bi stari Latini izgovorili hospitale mislili bi na moderno uređenu gostionicu sa optimumom uslova za prijem gostiju. U naš jezik reč hotel došla je iz francuskog. Definicija hotela ima mnogo. Tako, po jednoj od njih hotel je: ugostiteljski objekat u kome se pružaju usluge smeštaja i doručka, a mogu se pružti i druge usluge.

Po drugoj definiciji: pod hotelijerstvom se u najširem smislu smatra svaka privredna aktivnost u ugostiteljstvu, bez obzira na oblik organizacije, veličinu ili stukturu vlasništva.

Po trećoj: hotelijerstvo je deo ugostiteljske delatnosti, koje se sastoji od pružanja ugostiteljskih usluga, to jest usluga smeštaja, ishrane i točenja pića gostima u ugostiteljskim objektima.

Ono u čemu se sve definicije slažu jeste to da je hotelijerstvo jedna od bazičnih grana ugostiteljstva koja se bavi pružanjem usluge smeštaja, i sa njom povezane usluge ishrane kao i druge usluge koje su sa njima povezane. Specifičnost i reprezentativnost hotela kao ugostiteljske ustanove jeste u tome što se u okviru jedne celine može pružiti kompleks osnovnih ugostiteljstih usluga kao što su smeštaj, služenje hrane i pića, organizacija konferencija, zabavnog programa, noćnog života i sportske rekreacije.

Osim što podrazumeva najviši mogući nivo kvaliteta usluge smeštaja hotel kao objekat i ugostiteljska organizacija mora stalno biti u toku s novim trendovima kako bi bio konkurentan na unosnom tržištu. Vlasnici i menadžeri hotela neprestano se trude da ostanu u toku sa ugostiteljskim trendovima i da pruže usluge koje se izdvajaju od osnovnih i podrazumevanih. Tako se hoteli razlikuju i po kvalitetu i po kvantitetu svojih usluga koje mogu biti vrlo raznovrsne i prestižne.

Jedna od osnovnih karakteristika hotela je njegov kapacitet. Kapacitet se meri brojem soba, dok se kapacitet svake sobe određuje brojem ležaja u njoj. Tako razlikujemo hotele sa malim, srednjim i velikim kapacitetom. Praksa je ukazala i na postojanje takozvanih mega hotela čiji kapacitet prelazi hiljadu soba i koji su generalno smešteni po najvećim svetskim metropolama. Hotele razlikujemo i prema tipovima a samo postojanje različitih tipova hotela upućuje na stupanj razvoja koji je hotelijerstvo dostiglo. Na tip hotela presudno utiču njegova lokacija i dominantna vrsta posetioca, tj.usluge koje su im poterbne kao i njihova platežna moć. Tako, na osnovu prvog faktora razlikujemo: primorske, planinske, banjske, gradske hotele... Na osnovu svrhe i vrste posete hoteli se se tipski odvojili na: konferencijske, poslovne, odmarališne, sportske...

Prema prestižu i kvalitetu celokupne usluge hoteli su razvrstani u kategorije koje se obeležavaju slovima i brojem zvezdica. Naravno, u narednom periodu očekujemo da naša baza hotela brzo raste i da bogato iskustvo naših posetioca sublimirate prilikom izbora vašeg smeštaja.

Smeštaj u hostelima

Hosteli kao ugostiteljski objekti ne mogu se pohvaliti potpunošću i kvalitetom usluge hotelskog smeštaja ali zato mogu povoljnošću svojih cena, što i jeste njihova glavna odlika.

Pristupačnost cene za sobom povlači manji komfor i kvalitet usluge i hosteli su pre svega namenjeni mlađoj populaciji, onima koji se u gradu zadržavaju tek na par noći ili su na proputovanju svetom sa rancem na leđima.

Noćenje i boravak u hostelu podrazumevaju deljenje kuhinje sa ostalim gostima kao i kupatila. U nekim slučajevima i sobe su višekrevetne, ali to nije pravilo. Zbog ovih uslova boravak u hostelu podrazumeva manjak privatnosti i obavezu pridržavanja određenih pravila, kao i zdrav socijalan odnos sa ostalim stanarima. Sa razvojem turizma u posećenim destinacijama (najčešće su to City Break destinacije) i potražnja za hostelskim smeštajem raste pa se u tim uslovima često i oni prilagođavaju zahtevima tržišta omogućavajući bolju infrastrukturu posetiocima, posebna kupatila za svaku sobu kao i internet priključak. Što se tiče bezbednosti, postoje sanduci na zaključavanje i sefovi za stvari od veće vrednosti.

Hosteling se pokazao kao brža i jeftinija investicija za vlasnike i pristupačniji vid usluge za one kojima je sam smeštaj bitniji od komfora i dodatnih pogodnosti. Tako je hosteling preuzeo jedan deo tržišta od hotelijerstva i opstao na širokoj karti ugostiteljstva.

Cilj

Naš cilj je stvaranje sve slobodnijeg putnika koji lako i neposredno ostvaruje komunikaciju sa vlasnicima svih oblika smeštaja. I još jednom poziv vlasnicima smeštaja, predstavite se i povežite se vašim budućim gostima!

Dodaj smeštaj

Ova stranica je namanjena vlasnicima smeštajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata.

Ako želite da povećate vidljivost vašeg smeštajnog objekta na pravom ste mestu. TT Group turistički portal dnevno poseti između 8 i 20. 000 jedinstvenih posetilaca koje uglavnom spaja interesovanje o turizmu i putovanjima. Mi imamo kvalifikovanu posetu koja najčešće traži baš ono što vi nudite. Zato je naš portal strateško online mesto bilo da se radi o izdavanju soba, studija, vikendica ili apartmana. Ista usluga važi i za vlasnike hotela, hostela, motela i restorana kako u Srbiji, tako i regionu: Republika Srpska, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, i naravno Grčka, Turska i Bugarska.

Cene usluga prezentacije smeštaja

Cene prezentacijaZa klijente iz Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine prezentacija smeštajnog objekta na period od 1 godine iznosi 15 Eura.

Za Grčku, Hrvatsku, Crnu Goru i Bugarsku cene prezentacije smeštajnog objekata je 30 Eura godišnje.

Ukoliko želite dodatnu promociju, možemo kreirati ciljani baner, a cena 1000 prikaza banera ka vašoj stranici na našem sajtu iznosi 1.5 Eura. Ukoliko procenite kao zanimljivu opciju, o vašem smeštaju možemo pokrenuti blog i/ili forumsku diskusiju.

Kako dodati smeštaj

Zbog složenosti optimizacije za pretraživače, podatke u sistem unose samo naši stručnjaci za Google optimizaciju. Time stičete komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju. Zato, sve relevantne informacije o vašem ugostiteljskom objektu, sa kompletnim kontaktima i što više fotografija pošaljite na milan.ttgroup@gmail.com. Urednički deo našeg tima objediniće sve vaše podatke, a dizajnerski deo grafičke i video elemente. Dobićete i tehničku podršku svog online savetnika koji će vam 24h dnevno biti dostupan.

U čemu se razlikujemo od drugih

Ono po čemu se razlikujemo od drugih je što uz prezentaciju vaših smeštajnih kapaciteta možemo pokrenuti blog i/ili forumsku diskusiju. Takođe možemo posetiti vaš objekat i kreirati autentičnu priču ili intervju sa foto i video reportažom. Svi ovi sadržaji uz promociju na socijalnim mrežama daju jednu novu dimenziju i dodatu vrednost vašoj prepoznatljivosti.

Ukažite nam poverenje i dozvolite da pronađemo nove goste za vaš ugostiteljski objekat!

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na smestaj@tt-group.net ili telefon +381 64 12 77 044.

Mapa Srbije


Šta preporučujemo

Panorama Istanbula sa kula Galate

Letovanje u Turskoj

Turska, zemlja kontrasta, lepota, orijenta i predrasuda. Uvek drugačije privlačna, uvek se doživi na jedan nov način. Upoznajte destinacije orjienta: Istanbul, Belek, Ankara, Alanja, Marmaris, Halikarnas i još puno toga imate u putopisima iz Turske!

Letovanje u Grčkoj

Letovanje u Grčkoj

Smeštena između Jonskog, Sredozemnog i Egejskog mora, Helenska republika se nalazi na najjužnijem delu Balkanskog poluostrva. Top destinacije: Krf, Zakintos, Lefkada, Solun, Atina, Polihrono, Mapa Grčke i još puno za putovanje u ovu prijateljsku zemlju.

Letovanje u Hrvatskoj

Letovanje u Hrvatskoj

Republika Hrvatska je srednjoevropska i mediteranska država jugoistočne Evrope na Balkanskom poluostrvu u kojoj živi oko 4,5 miliona stanovnika. Čuveni: Dubrovnik, Rijeka, Split, Makarska, Zagreb, Pula sa svojom kulturom...