DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Vremenska prognoza za gradove u Srbiji:

Beograd
Čačak
Kikinda
Knjaževac
Kopaonik
Kragujevac
Kraljevo
Kruševac
Leskovac
Negotin
Niš
Novi Pazar
Novi Sad
Pančevo
Pirot
Priština
Ruma
Smederevo
Sokobanja
Sremska Mitrovica
Subotica
Užice
Valjevo
Vranje
Vrnjačka Banja
Vršac
Zlatibor
Zrenjanin

Novo:
turistička prognoza


Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vi ste ovde: TT Group >> vremenska prognoza >>


Vremenska prognoza Zlatibor za 7 dana


Kao strateška turistička tačka vremenska prognoza za Zlatibor je veoma bitan servis za sve TT Group posetioce. Od sada pratite i meteogram, aplikaciju koja prikazuje kako će vreme biti po satima u narednih 48 časova. Zlatibor je verovatno najlepša planina Srbije, planina izuzetne lepote, prijatne klime, prostranih proplanaka, bujnih pašnjaka, vodom bogatih planinskih potoka. Zlatibor je planina koja se prostire na površini od oko 1000 km², dugačka je 30 km, a široka i do 15 km. Pruža se pravcem sjeverozapad-jugoistok. Najviši vrh je Tornik (1496 m). Informacije možete pogledati na forumu o Zlatiboru.

Sačekajte par trenutaka dok se najtačnija prognoza za Zlatibor za 7 dana učita.Meteogram za Zlatibor za 48 sati

Vremenska prognoza Zlatibor za 48 sati

Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:Novo na turističkom video vodiču

- Svetlost naših dana - jedna drugačija priča iz Narodne biblioteke
- Najbolje beogradske kafane svih vremena
- Citati Vase Pelagića: narodni učitelj koji je verovao u prirodni lek
- Leto u Budvi: plaže koje čekaju da ih otkrijete
- Letovanje na Krfu – iskustvo, saveti i predlozi


Zanimljivi podaci o Zlatiboru

Vremenska prognoza na ZlatiboruSela koja se nalaze na samom Zlatiboru su: Alin Potok, Bijela Rijeka, Branešci, Burađa, Golovo, Gostilje, Dobroselica, Draglica, Drenova, Željine, Jablanica, Jasenovo, Kobilja glava, Kremna, Kriva Rijeka, Kućani, Ljubiš, Mokra Gora, Mušvete, Negbina, Ojkovica, Rožanstvo, Semegnjevo, Sirogojno, Sjeništa, Stublo, Trnava, Uvac, Šljivovica i dr. Na obroncima Zlatibora, tj. na prelazima ka susjednim planinama - Tari, Ponikvama, Jadoviku, Mučnju - nalaze se sela Bioska, Vrutci, Ravni, Drežnik, Drijetanj, Zbojštica, Kačer, Mačkat, Nikojevići, Ljubanje, Skržuti, Stapari, Tripkova i dr.

Sezona zimovanja na Zlatiboru je počela pa pogledajte spisak turističkih agencija, prelistajte neke od turističkih časopisa koja vam predlažemo da bi što optimalnije iskoristili itekako potrebni i zasluženi godišnji odmor!

Zlatibor ima subalpsku klimu. Srednja godišnja temperatura na Zlatiboru iznosi oko 7,5°S. Najhladniji mjesec je januar, sa prosječnom temperaturom od oko –2,5°C, a najtopliji je avgust, sa oko 15°C. Prosječna dnevna temperatura na Zlatiboru iznosi oko 18°C. Prosječni broj sunčanih sati godišnje je oko 2000.

Padavine na Zlatiboru variraju od mesta do mesta. Prosječna godišnja visina padavina na Palisadu je oko 880 mm, u Ljubišu oko 990 mm, a u Čajetini oko 940 mm, dok jugoistočni predjeli imaju nešto više od 1000 mm. Najviše padavina se izlučuje u maju i oktobru, dok je najsuvlji mjesec mart. Kiše padaju preko cijele godine, grad u toplijim periodima (od maja do septembra), a snijeg pada od oktobra do maja i zadržava se u prosjeku oko sto dana, ali se često događa da padne i izvan ovog preioda. Ljetnje padavine su u obliku jakih pljuskova propraćenih grmljavinom i izazivaju eroziju. Magle su rijetke, posebno na centralnom dijelu Zlatibora, a i kad se pojave, brzo se gube, jer nema većih kotlina u kojima bi se zadržale. Međutim, često se događa da se oblaci spuste i zahvate planinske vrhove više od 1000 m.

Vlažnost vazduha ima, u prosjeku, najveću vrijednost u 7, a najmanju u 14 časova, i nikad nije manja od 75%.
Najčešći i najbrži vjetrovi na Zlatiboru su oni koji dolaze sa jugozapada i sjeveroistoka. Najčešći i najjači u toku cijele godine je sjeveroistočni vjetar, posebno u periodu od oktobra do maja. On u svim godišnjim dobima snižava temperaturu vazduha. Jugozapadni i južni vjetrovi se obično javljaju od jeseni do proljeća i donose relativno tople vazdušne mase, tako da zimi ublažuju hladnoću, a ljeti povećavaju temperaturu vazduha. Zlatiborska klima je povoljna za liječenje bronhijalne astme i drugih alergijskih oboljenja. Ukoliko želite da neke elemente ove prognoze za Zlatibor unapredimo, nemojte se ustručavati da nas kontaktirate.Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2017, All Rights Reserved.