DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Vremenska prognoza za gradove u Srbiji:

Beograd
Čačak
Kikinda
Knjaževac
Kopaonik
Kragujevac
Kraljevo
Kruševac
Leskovac
Negotin
Niš
Novi Pazar
Novi Sad
Pančevo
Pirot
Priština
Ruma
Smederevo
Sokobanja
Sremska Mitrovica
Subotica
Užice
Valjevo
Vranje
Vrnjačka Banja
Vršac
Zlatibor
Zrenjanin

Novo:
turistička prognoza


Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vi ste ovde: TT Group >> vremenska prognoza >>


Vremenska prognoza Valjevo za 7 dana


TT Group je dodao meteogram na strani vremenska prognoza za Valjevo. Time želimo da prezentujemo sve vremenske uslove kako trenutno, tako u narednih 48 časova. Standardna prognoza za Valjevo opeservira vreme za 7 dana. Valjevo je grad u Srbiji, sedište Kolubarskog upravnog okruga. Nalazi se u Zapadnoj Srbiji, u Kolubarskom okrugu, na nepunih 100 kilometara jugozapadno od Beograda. Gradsko jezgro smešteno je u kotlini kroz koju protiče reka Kolubara. Valjevo spada među veća i razvijenija naselja u Srbiji. Prema popisu iz 2002. godine, grad Valjevo ima 61.035 stanovnika, a cela opština Valjevo ima 96.761 . Nalazi se na prosečnoj nadmorskoj visini od 185 metara.

Sačekajte par trenutaka dok se najtačnija prognoza vremena za Valjevo za 7 dana učita.Meteogram za Valjevo za 48 sati

Vremenska prognoza Valjevo za 48 sati

Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:Novo na turističkom video vodiču

- Svetlost naših dana - jedna drugačija priča iz Narodne biblioteke
- Najbolje beogradske kafane svih vremena
- Citati Vase Pelagića: narodni učitelj koji je verovao u prirodni lek
- Leto u Budvi: plaže koje čekaju da ih otkrijete
- Letovanje na Krfu – iskustvo, saveti i predlozi


Zanimljivi meteo podaci o Valjevu

Vremenska prognoza ValjevoValjevski kraj ima relativno stabilnu, umereno-kontinentalnu klimu, sa izvesnim specifičnostima, koje se manifestuju kao elementi subhumidne i mikrotermalne klime.

Srednja godišnja temperatura vazduha u Valjevu je 11°S. Najhladniji mesec je januar, sa srednjom temperaturom vazduha od -0,2°S, a najtopliji, jul sa prosečnom temperaturom od 21,4°S. Nejviša ikad zabeležena temperatura je bila 42,5°S a najniža -29,6°S.

Vazdušni pritisak u Valjevu pokazuje znatnu promenljivost, sa najvećom srednjom vrednošću u oktobru i januaru, 998,3 milibara i 998,0 milibara, a najmanjom u aprilu 993,3 milibara. Ekstremne srednje mesečne vrednosti vazdušnog pritiska su 1010,3 milibara u januaru i 985,5 milibara u decembru.

Relativna vlažnost vazduha u području Valjeva, sa srednjom godišnjom vrednošću od 74,6 % ukazuje na umerenu vlažnost vazduha.

U proseku, Valjevo ima ukupno 198,9 sunčanih časova godišnje, odnosno 44,8 % potencijalnog osunčavanja, sa najsunčanijim mesecom, julom (281,8 časova) i najoblačnijim, decembrom (68,6 časova).

Padavine u Valjevskom kraju imaju obeležje srednjeevropskog, podunavskog režima godišnje raspodele. Srednja godišnja visina padavina u Valjevu iznosi 785,7 mm; najkišovitiji mesec je jun, sa 100,1 mm, a najsuvlji februar, sa 45,9 mm.

Snega u Valjevskom kraju prosečno ima 30,9 dana. U velikom delu kolubarskog i tamnavskog sliva je srednja godišnja učestanost dana sa snežnim pokrivačem do 40 dana. Prosečan prvi dan sa snežnim pokrivačem u Valjevu je 1. decembar. Prosečan poslednji dan sa snežnim pokrivačem u Valjevu je 16. mart, a na najvišim terenima posle 1. maja. Nadamo se da smo vam učinili TT Group vremensku prognozu za Valjevo jednim prijatnijim web mestom.Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2019, All Rights Reserved.