DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Vremenska prognoza za gradove u Srbiji:

Beograd
Čačak
Kikinda
Knjaževac
Kopaonik
Kragujevac
Kraljevo
Kruševac
Leskovac
Negotin
Niš
Novi Pazar
Novi Sad
Pančevo
Pirot
Priština
Ruma
Smederevo
Sokobanja
Sremska Mitrovica
Subotica
Užice
Valjevo
Vranje
Vrnjačka Banja
Vršac
Zlatibor
Zrenjanin

Novo:
turistička prognoza


Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vi ste ovde: TT Group >> vremenska prognoza >>


Vremenska prognoza za Užice


Vremenska prognoza Užice biće obogaćena novim servisom, tj. meteogramom koji meri trenutno sve bitne atmosferske veličine i prezentuje njihovo predviđanje u narednih 48 časova. Okruženo planinama, Zlatiborom, Tarom, Ponikvama, Povlenom, Maljenom, Jelovom gorom i uzvišenjem Kadinjačom, Užice se ušuškalo na reci Đetini. Smešteno na prosečnoj nadmorskoj visini od 415-600 metara nadmorske visine odlikuje ga tipična kontinentalna klima.

Sačekajte par trenutaka dok se najtačnija prognoza vremena za Užice za 7 dana učita.Meteogram za Užice za 48 sati

Vremenska prognoza Užice za 48 sati

Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:Novo na turističkom video vodiču

- Svetlost naših dana - jedna drugačija priča iz Narodne biblioteke
- Najbolje beogradske kafane svih vremena
- Citati Vase Pelagića: narodni učitelj koji je verovao u prirodni lek
- Leto u Budvi: plaže koje čekaju da ih otkrijete
- Letovanje na Krfu – iskustvo, saveti i predlozi


Zanimljivi podaci o Užicu

Vremenska prognoza za Užice
Užice se nalazi u regiji Zapadna Srbija, 195 km jugozapadno od Beograda. Grad Užice je administrativni, društveni, politički, ekonomski, kulturni, zdravstveni i sportski centar Zlatiborskog okruga. Nalazi se na nadmorskoj visini od 411m u planinsko-kotlinskoj oblasti pa rubni delovi grada dosežu i do 600 metara visine.

Geografski gledano, Užice je jako bogato jer je sa svih strana okruženo planinama. Najznačajnije su svakako Zlatibor na jugu i Tara sa visoravni Ponikve na zapadu, a osim njih tu su i planine Povlen, Maljen, Jelova gora i uzvišenje Kadinjača.

Teritorija opštine zauzima površinu od oko 667km2 i ima ukupan broj stanovnika od oko 83.000, od čega u samom gradu Užice živi više od 55.000 stanovnika. Užice je grad na reci Đetinji u dugačkoj uskoj kotlini koja se tu formirala, a sam grad je razdeljen u tri kotline: turičkoj, užičkoj i krčagovačkoj koje su razvojene uzvišenjima Stari grad i Dovarja.

Regija u kojoj se Užice nalazi je obrasla šumom i biljem karakterističnim za planinska područja. U najvećem delu užičkog regiona preovlađuje planinska klima ali se severni i južni deo klimatski ipak razlikuju. Južni deo je viši pa je u njemu planinska klima dominantna dok je u nižim delovima ispod 800m klima umereno-kontinentalna.

Najviše temperature se beleže u julu i iznose u proseku oko 20°C a najniže u januaru, kada se prosečno izmeri oko -2°C. Srednja godišnja temperatura iznosi 9°C. Srednja godišnja količina padavina je oko 800 mm a najviše padavina je u junu dok je najmanje u februaru. Interesantan je podatak da su najsuvlji meseci u ovom kraju januar i februar.

Ovaj kraj je tradicionalano gostoljubiv, pa je etno i ekoturizam na ovom prostorima u kombinaciji sa prelepom prirodom imaju veoma intenzivan rast, što ga celu celinu čini veoma popularnom u u Srbiji. Nadamo se da smo građanima Užica obezbedili dodatnu vrednost tokom analize vremenske prognoze.Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2018, All Rights Reserved.