DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Vremenska prognoza za gradove u Srbiji:

Beograd
Čačak
Kikinda
Knjaževac
Kopaonik
Kragujevac
Kraljevo
Kruševac
Leskovac
Negotin
Niš
Novi Pazar
Novi Sad
Pančevo
Pirot
Priština
Ruma
Smederevo
Sokobanja
Sremska Mitrovica
Subotica
Užice
Valjevo
Vranje
Vrnjačka Banja
Vršac
Zlatibor
Zrenjanin

Novo:
turistička prognoza


Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vi ste ovde: TT Group >> vremenska prognoza >>


Vremenska prognoza Kikinda za 7 dana


Donja prognoza vremena važi i za Mokrin, Iđoš, Bašaid, Bikač, Banatska Topola, Rusko Selo, Novi Kozarci, Banatsko Veliko Selo, Nakovo i Sajan, jer za sve njih važe iste mikro klimatske osobine, te mogu se smatrati istom meteorološkom tačkom kao i Kikinda.

Sačekajte par trenutaka dok se najtačnija prognoza za Kikindu za 7 dana učita.Prognoza u Kikindi za 48 sati

Vremenska prognoza Kikinda za 48 sati

Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:Novo na turističkom video vodiču

- Svetlost naših dana - jedna drugačija priča iz Narodne biblioteke
- Najbolje beogradske kafane svih vremena
- Citati Vase Pelagića: narodni učitelj koji je verovao u prirodni lek
- Leto u Budvi: plaže koje čekaju da ih otkrijete
- Letovanje na Krfu – iskustvo, saveti i predlozi


Podaci o klimi u reljefu u Kikindi

Vremenska prognoza za KikinduOpština Kikinda ima oko 60.000 stanovnika i nalazi se u Severnobanatskom okrugu u Vojvodini, u neposrednoj blizini srpsko-rumunske granice. Zauzima površinu od oko 780km2, od čega obradiva, poljoprivredna zemlja zauzima oko 70 ha a šume oko 214 ha. Nalazi se na nadmorskoj visini od 73m a geografski položaj je 45° 49′ 47" - 20° 27′ 55". U sastavu opštine je deset naselja: Banatska Topola, Banatsko Veliko Selo, Bašaid, Iđoš, Mokrin, Nakovo, Novi Kozarci, Rusko Selo, Sajan i sam centar opštine, grad Kikinda, u kome živi oko 38.000 stanovnika. Grad Kikinda je ujedno i administrativni centar Severnobanatskog okruga.

Klima grada je umereno-kontinentalna, sa toplim letima i hladnim zimama sa dosta snežnih padavina. Prosečne tempreature grada na godišnjem nivou se kreću između najhladnijih -4°C u januaru do najtoplijih 28°C u avgustu.

Po broju stanovnika, odmah iza grada Kikinde su Mokrin, Bašaid, Rusko Selo i Banatsko Veliko Selo. Urbanistički gledano, grad Kikinda je planski organizovano naselje još od 18. veka kada je izvršeno trasiranje ulica, njihovo pravougano presecanje i slivanje ka centralnom gradskom trgu, u skladu sa tada važećem urbanističkom planu za gradnju naselja u Banatu. Od tada do danas, grad se urbanistički nije mnogo promenio. Etnički sastav stanovništva u opštini je mešovit. Srba ima oko 77%, Mađara oko 13%, Jugoslovena oko 3% i Roma oko 2%. Prosečna starost stanovništva iznosi 39,6 godina (38,2 kod muškaraca i 40,9 kod žena). Teritorija opštine izuzetno je bogata nalazištima nafte i gasa kao i glinom visokog kvaliteta.Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2019, All Rights Reserved.