DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Vremenska prognoza za gradove u Srbiji:

Beograd
Čačak
Kikinda
Knjaževac
Kopaonik
Kragujevac
Kraljevo
Kruševac
Leskovac
Negotin
Niš
Novi Pazar
Novi Sad
Pančevo
Pirot
Priština
Ruma
Smederevo
Sokobanja
Sremska Mitrovica
Subotica
Užice
Valjevo
Vranje
Vrnjačka Banja
Vršac
Zlatibor
Zrenjanin

Novo:
turistička prognoza


Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vi ste ovde: TT Group >> vremenska prognoza >>


Vremenska prognoza Čačak za 7 dana


Dobrodošli na stranicu posvećenu prognozi vremena za Čačak. U geografskom pogledu, Čačak se nalazi na kontaktu Šumadije i unutrašnjih dinarida. Opština zauzima površinu od 636 kilometara kvadratnih niz tok Zapadne Morave.

Na vremensku prognozu Čačka najviše utiču vetrovi koji dolaze sa severa i severoistoka, mnogo ređe sa zapada jer je omeđen planinama. Karakteriše ga kontinentalna klima sa oko 10,5 stepena C. Dana pod maglom bude oko 55 u godini. Prosečna količina padavina je 735 mm. Najtopliji mesec je Jul, kada prosečni maksimul dostiže 28C, a najhladniji Januar koji ima svega 4C. Prosečni maksmim je 13,7C.

Sačekajte par trenutaka dok se najtačnija prognoza za Čačak za 7 dana učita.Prognoza u Čačku za 48 sati

Vremenska prognoza Čačak za 48 sati

Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:Novo na turističkom video vodiču

- Svetlost naših dana - jedna drugačija priča iz Narodne biblioteke
- Najbolje beogradske kafane svih vremena
- Citati Vase Pelagića: narodni učitelj koji je verovao u prirodni lek
- Leto u Budvi: plaže koje čekaju da ih otkrijete
- Letovanje na Krfu – iskustvo, saveti i predlozi


Zanimljivi podaci o Čačku

Vremenska prognoza za ČačakNajstarija otkrivena arheološka nalazišta na ovom prostoru, koja govore o postojanju ljudskih zajednica i njihovom životu, pripadaju periodu neolita ili mlađeg kamenog doba (od oko 5500. do 3200. godine pre nove ere). Registrovani su i lokaliteti iz bronzanog doba, uglavnom humke. Najznačajniji praistorijski nalaz je iz Atenice, gde su oko 500. pre nove ere sahranjeni, najverovatnije, tribalski knez i kneginja sa bogatim zlatnim i srebrnim nakitom.

Od turističkih destinacija Čačka preporučujemo:

Planine Ovčar, Kablar, Jelica i Vujan. Sa stoletnim šumama, bistrim rečicama i svežim planinskim vazduhom koji će vas okrepiti i u vaše sećanje urezati Čačak - neponovljiv grad.
Posetu RIMSKIM TERMAMA, koje potiču iz četvrtog veka kada je ovo područje bilo sastavni deo rimske provincije Dalmacije. One su najstarije materijalno svedočanstvo o istoriji grada.
Posetu KONAKU JOVANA OBRENOVIĆA: Građen je u orijentalno-balkanskom stilu 1835. godine. Danas je u konaku stalna postavka Narodnog muzeja.
Posetu SPOMENIKU JUNACIMA PRVOG SVETSKOG RATA: Podignut 1934. godine izginulim srpskim ratnicima, ali i pripadnicima protivničkih armija. Jedinstven je u celoma svetu.
Da se popnete na brdo Ljubić. Tamo se nalazi SPOMENIK TANASKU RAJIĆU, čuvenom tobdžiji, poginulom 1815. godine.
SPOMENIK VOJVODI STEPI STEPANOVIĆU, u centru grada, ispred pošte. Od spomenika pa sve do kuće u kojoj je živeo Stepa Stepanović postavljene su ploče sa ispisanim godinama bitki u kojima je on učestvovao.
SPOMENIK UČESNICIMA HADžI-PRODANOVE BUNE koji se nalazi u porti stare crkve u Trnavi.
MANASTIRI oko Čačka kojih ima zaista mnogo,a posebno mesto zauzimaji Ovčarsko-kablarski manastiri. Nabrojaću samo neke: Manastir Vujan, Hram Vaznesenja Hristovog, Manastir Vavedenje, Manastir Nikolje...
BANjU GORNjU TREPČU , OVČAR BANjU i SLATINSKU BANjU. Sve su na sedamnaest, osamnaest kilometara od Čačka.Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2020, All Rights Reserved.