Vremenska prognoza Srbija

Vremenska prognoza Kragujevac

Dobrodošli na TT Group vremensku prognozu za Kragujevac!

Parametar Trenutna TT prognoza za Kragujevac
Vreme ažuriranja:
Trenutna temperatura:
Stanje:
Vizuelno:
Subjektivni osećaj:
Pritisak:
Vlažnost:
Tačka rošenja:
Vidljivost:
Vetar:
Podaci za trenutno vreme u Kragujevcu se osvežavaju na svakih sat vremena.

TT Group meteogram za Kragujevac za 48h (prognoza po satima)

Meteogram za Kragujevac
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i Kragujevcu.
Ažuriranje meteograma za Kragujevac vrši se na početku svakog sata.

Važi za 48 sati unapred od aktuelnog trenutka. Na meteogramu možete pratiti intenzitet vetra, pritisak, kretanje temperature, količinu padavina. Da bi učitali nove vrednosti refrešajte ovu stranu. Dođite nam ubrzo po sveže i pre svega tačne informacije!

 

Dugoročna vremenska prognoza za 10 dana za Kragujevac

 

Dan i
datum
Temp
Min/Max
Pojava
opisno
Pojava
vizuelno
Vetar
brzina
Verovatnoća
padavina
Količina
padavina


Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i Kragujevcu.
Klima Kragujevca

TT Group vremenska prognoza za Kragujevac za 10 dana data je na ovoj strani. Osim nje spomenimo nekoliko osnovnih klimatskih karakteristika za Kragujevac.

Sa klimatološkog stanovišta, Kragujevac možemo opisati na sledeći način. Na brežuljkasto brdovitom reljefu i nadmorskoj visini od 173 do 200 metara u slivu Lepenice vlada umereno-kontinentalna klima.

Najhladniji mesec je januar sa srednjim minimumom od -5°C, a najtopliji mesec sa presečnim maksimumom je – jul +27°C, dok je ukupna prosečna godišnja temperatura +11.5°C .

Prosečni minimium u jednom mesecu se dobija kada se saberu svakodnevne najhladinije temperature i podeli sa brojem dana aktuelnog meseca.

Ostali meteo podaci:

Najkišovitiji mesec u Kragujevcu je decembar – vlažnost 79%,
Najsuvlji mesec – septembar – vlažnost 39%, a prosečna godišnja količina padavina 550 l/m²,

Dani sa temperaturom preko 25°C – 92 dana,
Broj ledenih dana (ispod nule) – 96 dana, broj dana pod snegom – 34 dana (najviše januar), najviše padavina – jun – prosek 83 l/m², najmanje padavina – februar – prosek 32 l/m²,

Prosečan broj sunčanih sati – 5.5 h/dan, najmanji broj sunčanih sati – decembar 2.1 h/dan i najveći broj sunčanih sati – jun 8.8 h/dan.

Svi gradovi i turistička mesta u Srbiji za koje imamo podatke o vremenskoj prognozi

Beograd Niš Novi Sad Leskovac Vranje Kragujevac Soko banja Subotica Kopaonik Kruševac Novi Pazar Pirot Zlatibor Zrenjanin Zaječar


TT Meteorolog

TT Meteorolog

Sve informacije o prognozama vremena date su sa najboljom namerom i dobrom željom da budu korisne i da Vam pomognu. Naš cilj je tačna vremenska prognoza te pišite nam za svaki uočeni nedostatak na sajtu. Portal TT Group nije odgovoran i ne može garantovati apsolutnu tačnost svih podataka.

Povežimo se!

Korisno:

Podelite informacije o vremenu: