Vremenska prognoza za Grčku

Vremenska prognoza Krf

Dobrodošli na TT Group vremensku prognozu za Krf!

Parametar Trenutna TT prognoza za Krf
Vreme ažuriranja: 20 sep 2017, 11 h 20
Trenutna temperatura: 24 °C
Stanje: Uglavnom oblačno.
Vizuelno: Uglavnom oblačno.
Subjektivni osećaj: 25 °C
Pritisak: 1010 mbar
Vlažnost: 61%
Tačka rošenja:
Vidljivost: N/A
Vetar: 6 km/h
Podaci za trenutno vreme na Krfu se osvežavaju na svakih sat vremena.

Gradovi u Grčkoj za koje smo obezbedili podatke o vremenskoj prognozi:

Atina Asprovalta Halkidiki Jerisos Kasandra Kavala Kefalonija Krit Krf Lefkada Leptokarija Neos Marmaras Paralija Rodos Solun Tasos Uranopolis Zakintos Temperatura mora Grčke

TT Group meteogram za Krf za 48h po satima

Meteogram za Krf
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Grčkoj i na Krfu.
Ažuriranje meteograma za Krf vrši se na početku svakog sata.

Važi za 48 sati unapred od aktuelnog trenutka. Na meteogramu možete pratiti intenzitet vetra, pritisak, kretanje temperature, količinu padavina. Da bi učitali nove vrednosti refrešajte ovu stranu. Dođite nam ubrzo po sveže i pre svega tačne informacije!

 
 

Dugoročna vremenska prognoza za 10 dana za Krf

 

Dan i
datum
Temp
Min/Max
Pojava
opisno
Pojava
vizuelno
Vetar
brzina
Verovatnoća
padavina
Količina
padavina
Sreda
20 sep
19 / 26 °C Jutarnja oblačnost. 19 km/h 6% 0.0 mm
Četvrtak
21 sep
18 / 24 °C Kišovito u kasnijim satima. Mestimično oblačno. 28 km/h 20% 2.2 mm
Petak
22 sep
17 / 26 °C Uglavnom sunčano. 26 km/h 31% -
Subota
23 sep
15 / 26 °C Mestimično oblačno. 17 km/h 5% -
Nedelja
24 sep
17 / 26 °C Mestimično oblačno. 12 km/h 0% -
Ponedeljak
25 sep
17 / 26 °C Uglavnom oblačno. 16 km/h 6% 0.0 mm
Utorak
26 sep
15 / 26 °C Kišovito u jutarnjim satima. Oblačan. 6 km/h 51% 4.4 mm
Sreda
27 sep
17 / 27 °C Uglavnom sunčano. 9 km/h 5% -
Četvrtak
28 sep
18 / 28 °C Sunčano. 11 km/h 6% -
Petak
29 sep
18 / 28 °C Kišovito u kasnijim satima. Sunčano. 10 km/h 34% 0.1 mm
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Grčkoj i na Krfu.

 
 

Klima Krfa

Krf je jedno od najomiljenijih letovališta naših turista. Krf leži u Jonskom moru koje je deo sredozemnog mora a severno se spaja sa Jadranskim.

Krf je drugo po veličini (od sedam većih jonskih ostrva) grčko ostrvo u Jonskom moru. Glavni grad ostrva i sedište opštine takođe nosi naziv Krf. Kako je Krf najsevernije od svih grčkih ostrva, klima je idealna, tipično mediteranska, sa toplim i suvim letima i blagim i vlažnim zimama.

Krf, Mišje ostrvo
Krf, Mišje ostrvo

Klimatski uslovi za jul i avgust

Što se tiče samih klimatskih uslova Krf karakteriše povoljan geograski položaj, izuzetni klimatski uslovi i uz atraktivnost plaže, stvrstavaju ovo mesto u jedno od najatraktivnijih turističkih destinacija. Krf ima blagu mediteransku klimu koja leti donosi sunčane ali ne i sparne dane što ovo mesto čini još privlačnijim za turiste. Toplo vreme i topla morska voda zadržavaju se čak do oktobra meseca. Letnje temperature su možemo reći konstantne i blage, to bi značilo idealne za pravi užitak bez osećaja sparnog i teškog vremena. Leta su uglavnom suva i sunčana bez padavina, dok su zime vlažne i vetrovite.

Ono što čini posebnost Krfa jesu veće padavine i veća vlažnost, zbog toga je i Krf osoben po svojoj bujnoj vegetaciji. Što se tiče temperatura, možemo izvesti generalni zaključak da dnevne temperature i leti i zimi ne padaju ispod 10º C, dok se noćne temperature spuštaju do 5º C i tada se smatra da je nastupila prava zima. Najtopliji meseci su jul i avgust a najhladniji januar i februar. Baš zbog svoje specifične blage klime more na Krfu je kristalno čisto a ova kombinacija blage mediteranske klime i vlažnosti donosi bogatstvo Krfu smaragdnim uvalama.

Od marta do novembra klima je umerena bez sparnih dana karakterističnih za ostrva u južnom delu Grčke, što čini ovo ostrvo prijatnijim i komfornijim sa obiljem sunca u letnjoj sezoni. Tokom jula i avgusta dnevne temperature su u proseku oko 32° C , dok je u proleće i jesen temperatura jako prijatna, oko 20° C. Temperatura vode je oko 19° C u maju , 25° C u avgustu i 23° C u oktobru.

Januar i februar su najhladniji meseci sa prosekom od 16° C u toku dana, temperatura vode je tada oko 15° C. U zimskim mesecima mogući su povremeni sneg i mraz. Vremenska prognoza za Krf iz ugla opsega temperatura u junu je data u donjem pasusu.

Temperature i vremenski uslovi na Krfu u junu

Kada bi recimo sada poželeli da odete na Krf dočekali bi vas prosečna temperatura za ovaj mesec od oko 27º C, dok bi minimalna noćna bila oko 13º C. Prosečna temperatura mora bi vas zagrejala sa svojih 22ºC, a simptomatično je da ova temperatura mora je i u oktobru mesecu.

Za prave ljubitelje sunčanja jun mesec je idealan jer tada prosečan broj sunčanih sati iznosi oko 10, pa se u čarima leta uživa upravo u ovom mesecu.

Nebo je u ovom mesecu uglavno vedro gotovo bez uslova za razvoj oblačnosti i padavina. Naravno toplo i suvo vreme, iziskuje porast indeksa UV zračenja, pa je potrebna i adekvatna zaštita od UV zračenja. Prosečan indeks UV zračenja u junu mesecu iznosi čak 9 što se karakteriše kao veoma visoko. U julu mesecu bi vas dočekalo još toplije vreme, i već dobro zagrejano more sa svojih 24º C.

Takodje ovaj mesec je rezervisan za najveće gužve i najveće interesovanje turista za odmor na Krfu, što zbog najtoplijeg dela sezone što zbog sezone godišnjih odmora.

Svi gradovi i turistička mesta u Grčkoj za koje imamo podatke o vremenskoj prognozi

Atina Asprovalta Halkidiki Jerisos Kasandra Kavala Kefalonija Krit Krf Lefkada Leptokarija Neos Marmaras Paralija Rodos Solun Tasos Uranopolis Zakintos Temperatura mora Grčke


TT Meteorolog

TT Meteorolog

Sve informacije o prognozama vremena date su sa najboljom namerom i dobrom željom da budu korisne i da Vam pomognu. Naš cilj je tačna vremenska prognoza te pišite nam za svaki uočeni nedostatak na sajtu. Portal TT Group nije odgovoran i ne može garantovati apsolutnu tačnost svih podataka.

Povežimo se!

Korisno:

Podelite informacije o vremenu: