Vremenska prognoza Bosna i Hercegovina

Bosna Hercegovina Vreme

Dobrodošli na TT Group vremensku prognozu za Bosnu i Hercegovinu. Kako savremen čovek ima malo slobodnog vremena, za njegovo optimalno korišćenje vremenska prognoza je nezaobilazna stvar. Planirajte svoje vreme sa tačnom vremenskom prognozom za Bosnu i Hercegovinu za 10 dana!

Klima Bosne i Hercegovine većim delom je umerenokontinentalna, sa toplim ljetima i hladnim zimama. U dielovima u kojima vlada ova klima, najtoplija područja su na severoistoku, dok srednje temperature opadaju prema jugozapadu, idući dolinama reka prema srednjem pojasu.

Godišnje količine padavina kreću se od 700 L/m² do 1.100 L/m².

U srednjem i istočnom dijelu Bosne i Hercegovine nalaze se visoke planine Vlašić, Čvrsnica, Prenj, Trebević, Jahorina, Igman, Bjelašnica i Treskavica. Područja s velikom nadmorskom visinom imaju kratka hladna leta i duge oštre zime.

Primorje i južni deo zemlje, zbog blizine Jadranskog mora, pod uticajem su sredozemne klime. Srednje januarske temperature su relativno visoke (od 4 °C do 8 °C), dok su leta suva i topla (maksimalne temperature od 40 °C do 45 °C).

Srednja godišnja količina padavina kreće se između 1.000 L/m² i 2.300 L/m², dok srednje godišnje temperature obično bivaju u intervalu od 12 °C do 16 °C.

Povežimo se!

Korisno:

Podelite informacije o vremenu: