TURIZAM  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE   FORUM   KURSNA LISTA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT  
Adventure
Visit_SerbiaFotograf za venčanje
Fotograf za venčanje

Pogledajte najveću galeriju fotografija Srbije i kupite vrlo povoljno:

SLIKE SRBIJE

Najbolja knjiga o Digitalnoj fotografiji:

Naučite kako da pravite vrhunske fotografije - ovo je praktično udžbenik za digitalnu fotografiju!


"Da li imate
instaliranu Picasu?
"
Download Picasa
"Za brz, ostar i stabilan pregled fotografija downlodujte Picasu - ili drugi photo menager po nasem izboru "


"Photoshop je
za fotografa digitalna
mracna komora.
Za bolji izgled fotografija pogledajte listu Photoshop
tutorijala

kao i Photoshop
dodatke - tj. plug in-ove
""Na You Tubu mozete naci odlicne fotografske
savete za jos bolje fotografije
"Zaključak – Šta smo naučili?

 

Ovo je mesto gde terbamo nešto reći i o pravnoj regulativi. Fotografija predstavlja autorsko delo fotografa i on na nju poseduje autorska prava. Na sajtovima poput fotila.com ili stockexpert.com možete pročitati detalje o ovoj temi i licencama koja se primenjuje u svetu. Kod nas zakoni koji regulišu zaštitu autorskih prava još uvek nisu zaživeli u praksi.

Ukoliko primetite da Vam ljudi kradu fotografije sa neta, nemojte se nervirati, to je dobar znak, ali obavezno ih kontaktirajte i najljubaznije pitajte zašto su tako postupili. Ukoliko ste profesionlac i dešavaju Vam se ovakve stvari, onda je to ozbiljan problem, a ja iskreno ne znam da li je neko ovakvu stvar isterao na sudu. Moj savet Vam je da u se tom slučaju registrujete na neke od gore navedenih sajtova kojie prodaju fotografije i bićete pošteđeni ovakvih problema. Medved - Fotografija u zooloskom vrtu

Pred sam kraj: Nosite aparat uvek sa sobom. Ne znate kada će zatrebati, a po Morfijevom zakonu uvek kada ga ne ponesete. Takodje, želim da napomenem da nikad ne brišete fotografije. Redovno pravite back-up podataka, a povremeno pregledajte šta ste radili. Primetićete da neke fotografije vidite i po prvi put, i iznenadićete se koliko Vam se nekad dopadne neki detalj koji ranije niste ni primetili. Kupite dovoljno memorije za Vaš aparat, jer ona trenutno nije skupa, i nemojte štedeti na njoj.

Umesto zaključka: Sa ovo malo teorije i još sa malo prakse koju morate sami obaviti Vaše fotografije će biti mnogo mnogo bolje, a onda ko zna, možda i Vi podelite neki savet sa nama.

MALA ŠKOLA FOTOGRAFIJE - SADRŽAJ

      Uvod – kome je namenjen ovaj e-priručnik?

Prijavite grešku na ovoj strani:
Ukoliko ste uočili da se potkrala neka greška, da su neke informacije možda netačne, promenjene ili više ne važe, molimo Vas da nas obavestite o tome, a mi ćemo se potruditi da eventualne greške što pre ispravimo. Kontakt e-mail na koji nam možete pisati je webmaster@tt-group.net ili prosto pokrenite temu na Foto Forumu.


Questions? webmaster@tt-group.net , Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
© TT GROUP 2004-2008, All Rights Reserved.