TURIZAM  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE   FORUM   KURSNA LISTA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT  
Adventure
Visit_SerbiaFotograf za venčanje
Fotograf za venčanje

Pogledajte najveću galeriju fotografija Srbije i kupite vrlo povoljno:

SLIKE SRBIJE

Najbolja knjiga o Digitalnoj fotografiji:

Naučite kako da pravite vrhunske fotografije - ovo je praktično udžbenik za digitalnu fotografiju!


"Da li imate
instaliranu Picasu?
"
Download Picasa
"Za brz, ostar i stabilan pregled fotografija downlodujte Picasu - ili drugi photo menager po nasem izboru "


"Photoshop je
za fotografa digitalna
mracna komora.
Za bolji izgled fotografija pogledajte listu Photoshop
tutorijala

kao i Photoshop
dodatke - tj. plug in-ove
""Na You Tubu mozete naci odlicne fotografske
savete za jos bolje fotografije
"Program AE. Manuel mod.

VenacOvaj mod se označasa sa P, a skraćenica je od Program AE. Ovo je specijalna vrsta automatskog režima. Pre nego što objasnimo kako ovaj mod trebate koristiti definisaćemo reciprocitet u fotografiji. Naime, za svaki kadar postoji optimalna ekspozicija. Ovu ekspoziciju, (setite se primera zapremine srednjih, debelih i mršavih valjaka) možete dobiti sa različitim bazama-otvorima blende i visinama-vremenima okidanja. Svaki par (otvor blende/vreme okidanja) koji daje istu ekspoziciju čini takozvani reciprocitet u fotografiji.

U ovom modu rada Vi birate parove reciprociteta na osnovu proračuna aparata o otimalnoj ekspoziciju za zadati kadar. Znači, ekspozicija će sve vreme osati ista i pri tom u reciprocitetu, a dubinu fotografije ćete Vi određivati izborom odgovarajućeg para otvor blende/vreme okidanja.

Primer parova u P modu (2, f5), (2.5, f4.5), (3, f4), (4 f3.6), (5, f3.1) opisuje istu ekspoziciju, odnosno optimalnu količinu svetlosti, pri čemu će prva imati najmanju, a posledenja najveću dubinu.

Manual model rada digitalnog fotoaparata

M je skraćenica od Manual, a samo ime kaže da sva podešavanje morate obaviti ručno. Naravno, kamera će na osnovu svog senzora meriti količinu svetlosti i sugerisati ekspoziciju, ali Vi morate potpuno samostalno da definišete i Otvor blende i Vreme okidanja. Iako za svakodnevni rad često puta budu dovoljni i gore navedeni modovi, ovaj režim rada je neophodan za studijsku fotografiju i noćne fotografije. U ovim situacijama jedino mauel mod može uspešno završiti zadatak.

MALA ŠKOLA FOTOGRAFIJE - SADRŽAJ

      Uvod – kome je namenjen ovaj e-priručnik?

Prijavite grešku na ovoj strani:
Ukoliko ste uočili da se potkrala neka greška, da su neke informacije možda netačne, promenjene ili više ne važe, molimo Vas da nas obavestite o tome, a mi ćemo se potruditi da eventualne greške što pre ispravimo. Kontakt e-mail na koji nam možete pisati je webmaster@tt-group.net ili prosto pokrenite temu na Foto Forumu.


Questions? webmaster@tt-group.net , Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
© TT GROUP 2004-2008, All Rights Reserved.